12 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 34

 1. Ajattelin, että tänään maanantaina mahtaa olla olla tungosta Värtsin palstoilla kun Olympialaisten seuraaminen loppui, mutta vielä mitä. Hyvinhän tänne mahtuu. Ja voi heitellä vaikka mitä herjoja eikä kukaan huomaa.

  Muistelija muisteli ihan oikein kun veikkaisi että sieniä nousee vielä. Löysin tänään syksyn ensimmäiset karvarouskut. Joten nousee niitä.

  Karhuja ja sorsia tapettu ja ammattikouluja uhataan sulkea.

 2. Joo, kisat loppuivat ja maamme menestys oli olympiahistorian surkein. Saaliiksihan tuli vain pienin mahdollinen mitalimäärä eli yksi pronssi. Ymmärrän, että senkin eteen kyseinen urheilija on tehnyt valtavan määrän työtä mutta mielestäni tämä laji – nyrkkeily – ja etenkin naisten nyrkkeily on väkivaltalajina vähintäänkin kyseenalainen. Muutoinkin – jos se minun vallassani olisi – karsisin etenkin kesäkisojen ohjelmaa/valikoimaa raskaalla kädellä; joitakin lajeja kokonaan pois ja vastaavasti esim. uinnit ja juoksut selkeästi supistettuna.
  Yleensäkin olympiakisojen mammuttimaista luonnetta pitäisi saada typistettyä huomattavasti, jolloin pienemmilläkin (köyhemmilläkin) mailla olisi vara ja mahdollisuus niitä järjestää.
  Itse seurasin nyt päättyneistä Rion kisoista päältäkauten vain miesten keihäsfinaalin. Mitalit menivät siinä oikeille miehille, Ruuskasenkin suoritukseen olen tyytyväinen.

  Sienihommista sen verran, että tavaraa todella metsistä löytyy. Tiistaina tein pienen tiedusteluretken ja eilen iltapäivällä kerättiin jo ihan oikeasti. Kaikenlajisia rouskuja pilvin pimein, yllättävän runsaasti myös tatteja ja kaiken kukkuraksi n. 20 litraa kantarelleja. Ensimmäisen kerran eläissäni kävi näin, että kesken kantarellin keruun piti käydä välillä kotoa hakemassa lisää astioita; aina aiemmin mainitut vahveroiset ovat tulleet liiankin vaivattomasti yhdellä reissulla!

 3. Olympiapronssia tuli siitä, kun suomalainen perheenäiti mätki
  muunmaalaisia naisia nyrkillä lättyyn. Ei se kyllä hyvältä näyttänyt.

  Mahdottoman suuriksi ovat nuo kisat paisuneet.

 4. Nyrkkeily on sellaista, ettei sitä oksentamatta voi kattoo. No, kaikkeen voi hurahtaa!

 5. Mutta on muuten tehokas kuntoilulaji se kuntonyrkkeily. Tarkoitus ei ole toista vahingoittaa. Ja kun lapset aloittavat jonkun voimailulain, niin aina ensin opetetaan pelisäännöt. Se, hyväksyykö nyrkkeilyä ollenkaan, on jokaisen oma asia. Mutta ei se sen rumempaa ole naisilla kuin miehilläkään. Olisiko mitali arvokkaampi jos pienten lasten isä olisi tehnyt saman…Minä ainakin join kunnon mitalikahvit. Eikä lie kannata seurata urheilua jos oksettaa…

 6. Minä olin iloinen kun joku paransi omaa ennätystään. Jos vielä syntyi uusi Suomen ennätys niin vielä enemmän. Voiko urheilijalta se enempää vaatia. En jaksa ymmärtää tätä tiedotysvälineiden levittämää mitalivouhotusta. On lukuisia maita, jotka eivät ole koskaan olympiamitalia saaneet. Pienen Suomen pitäisi saada läjä mitaleita ennenkuin suomalaiset penkkiurheilijat olisivat tyytyväisiä.

 7. Olympialaisista, en juuri seurannut lähetyksiä mutta jos meinasi uutisia katsoa tai kuunnella niin sieltäkin sitä tietoa sai tarpeeksi. Havaintoni oli, jotta sekin on unohdettu mitä siellä 1970 luvulla osattiin. Kuunnellessa kilpailijoiden kommentteja kilpailun suorittamisesta ja valmistautumisesta kisaan. Uutta oli julkinen parku kameroiden edessä, ja oltiin niin pettyneitä, niin pettyneitä. Vaikuttaa siltä kuin nykyisiltä edustusurheilijoilta puuttuisi arkirealismia siihen mitä omalla kunnolla on saavutettavissa.

 8. Tämä viikko oli minun ja kalakaverini kanssa kalareissuni Kaustajärvelle. Maanantai, tiistai ja keskiviikkon aamupäivä antoivat ahvenia. Minulle pienet kotivedet ovat aina olleet antoisia ahvenen antajia savupöntön täyttäjiä. Minulle kala ja metsästys reissut ovat elämys elämässä. Marjastus ja sienestys myös antavat ihmis ravintoa ja niitä hyödyntäen löytyy pöydän antimia Suomalaisten ruokapöytään monenlaista sisältöä. Meillä Suomalaisilla on vielä paljon käyttämättömiä luonnonmakuja metsissä ihmis ravinnoksi kelpaavia, joita voisi taitavasti markinoiden hyödyntää ja maut löytäisivät kulinaristien lautaselle.

 9. Pala Suomen lähihistoriaa lakkaa lopullisesti: Yli 40 000 yhdistystä poistouhan alla.

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1472188537892?jako=a90fc3517b9a6cda873c9e25c1dbf305&ref=nl-hs-aamu

  Suursiivous uhkaa poistaa yli 41 000 yhdistystä pois kirjoista ja kansista. Jos joku yhdistyksen jäsenistä ei anna elonmerkkiä yhdistysrekisteriin tammikuun 12. päivään mennessä, Patentti- ja rekisterihallitus vie yhdistykseltä oikeustoimikelpoisuuden.

  Poistouhan alla ovat seuraavat Värtsilän yhdistykset:

  Kuorma-Autoilijat Tohmajärvi-Värtsilä, Tohmajärvi

  Liberaalisen Kansanpuolueen Värtsilän Osasto, Tohmajärvi

  Suomen Kommunistisen Puolueen Värtsilä Uusikylä Patsola Osasto, Tohmajärvi

  Suomen Maaseudun Puolueen Värtsilän Puolueosasto, Tohmajärvi

  Tohmajärven-Värtsilän Kansalaisopiston Opistolaisyhdistys, Tohmajärvi

  Tohmajärven-Värtsilän Taksit, Tohmajärvi

  Tohmajärvi-Värtsilän Maatalousseura, Tohmajärvi

  Voimistelu-Ja Urheiluseura Värtsilän Teräs, Tohmajärvi

  Värtsilän Eläkeläiset, Tohmajärvi

  Värtsilän Kokoomus, Tohmajärvi

  Värtsilän Kotiseutuyhdistys, Tohmajärvi

  Värtsilän Maatalouskerhoyhdistys, Tohmajärvi

  Värtsilän Urheilijat, Tohmajärvi

 10. Myrskyn jälkeen on poutasää…….

  Toivottavasti sähköt ovat palanneet talouksiin
  pysyvästi. Kaustalla ne katkesivat kahdeksan jälkeen
  illalla ja lienevät palanneet vasta äskettäin.

  Yöllä oli niin säkkipimeää, ettei tiennyt ovatko silmät kiinni
  vai auki. Tuuli tuntui tuivertavan nurkissa koko
  yön. Miten lie myrskytuhojen kanssa maakunnassa
  ja muualla maassamme? Enäpä Värtsilässä ja sen
  seutuvilla?

 11. Myrsky oli täälläkin Haaparannassa, mutta sähköt eivät katkenneet.

  Tuo viereinen Torniojoki kuohuu paikallisten mukaan 60 cm
  normaalia korkeammalla. Illalla kalastaja nosteli joesta siikaa
  pelkällä haavilla.

 12. Lissun antama tieto yhdistysrekistä poistamisen alla olevista on karua todellisuutta maaseudun muuttumisesta. Värtsilän Kotiseutyhdistys Tohmajärven kunnan Värtsilän pitäjässä on edelleen r.y. Toiminta herätettiin henkiin pari vuotta sitten ja huohottaa nyt uusien haasteiden edessä. Tänä iltana yleisessä kokouksessa päätetään sääntöjen saattamisesta ajan tasalle. Samalla myös annetaan Patentti- ja rekisterihallitukselle vaadittavat tiedot yhdistyksen toiminnasta. Asia on vain jäänyt hoitamatta aikanaan.

  Kotiseutuyhdistyksemme on pannut alulle Värtsilän kirkon maalauksen ja siihen kuuluvat rakennuksen korjaukset. Pallo on nyt Tohmajärven seurakunnalla, jonka aktiivisuudesta jatko riippuu. Yhdistys on kuitenkin seurakunnan apuna edelleen.

  Ajankohtaisin asia Kotiseutyhdistyksellä on nyt Myllymuseon korjaukset ja toiminnan kehittäminen. Siihen tarvitaan paitsi rahaa myös talkootyötä.
  Ja uusia toimijoita!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *