3 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 31

 1. Taimi vanhin sisareni siirtyi taivaan viljaville maille.
  Taimi meidän sisarusparven vanhin on poissa. Taimi oli sodan kokenut lapsi Kausatjärvellä. Taimi oli keittäjänä Kaustajärven vartioasemalla, kun hän tapasi elämänkumppanininsa nuoren rajavartija Paavo Rintalan. Rakkaus leimahti ja yhteinen sävel löytyi. Yhdessä he muuttivat Outokumpuun kaivoselämän kulttuuriin. Paavo halusi kuitenkin pohjanmaalle kotiseuduilleen. Muutto Ylihärmään pohjanmaalle oli edessä. Matkanvarrella perhe kasvoi kahdella pojalla. Ylihärmässä Taimi jatkoi työntekoa ihmisyhteisöissä ja Paavo maatalouskoneita tekevän tehtaan palveluksessa.

 2. Heinäkuukuu se mennä livahti sateineen päivineen.
  Sademäärän suhteen taisi olla ainakin vuosikymmenen ennätys. Peräti 155 milliä/kk, kun se keskimäärin on pysytellyt jopa reilusti alle sadan millin. Muutamana päivänä antoi vettä peräti 22 milliä.
  Sadepäiviäkin oli 14 ja hellepäiviä vain 8, kun viisivuotis tilastossa takavuosina on hellepäiviä ollut parhaillaan 24.
  Keskilämpötila oli 18,5 astetta.
  Näin Värtsilässä Pappilanpellon mittauspisteessä tulokset näyttää.
  Päivittäisten sademäärien suhteen olisi mielenkiintoista verrata eri puolilta pitäjää saatuja lukuja, sillä niissä voi olla isojakin eroja. Kuurot kulki välillä pienillä alueilla, mutta olivat sitäkin rankempia.

 3. Hempan säätiedot ovat mielenkiintoisia. Sormituntumallakin sadetta on saatu riittävästi. Ei ole puutarhurin tarvinnut kastella kuin kasvimökissä olevia .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *