Kidutus

Tyttö häkissäpierre-lemaitre-alex
Raastavaa jännitystä
Lemaitren dekkari

Pierre Lemaitre: Alex, Minerva

Nuori tyttö huomaa, että entisestä pikku peikosta on tullut kaunis nainen, jossa miesten katseet viivähtävät. Tytön nimi on Alex.

Alex käy mieluusti muotiliikkeissä ja huvittelee, mm. erilaisilla peruukeilla, joiden hän kokee muuttavan olemustaan merkittävästi. Se hauskuttaa tyttöä ja niinpä hän on ihan koukussa mm. punaiseen peruukkiin. Alex tekee työtä sairaanhoitajana.

Sitten jollakin kävelyllä Alex huomaa oudon, huulettoman miehen katselevan itseään sillä silmällä. Mies seurailee Alexia ja käy yhä röyhkeämmäksi. Viimein tapahtuu kidnappaus ja tyttö joutuu oudon miehen vangiksi, luulee kuolevansa. Mies sitoo Alexin häkkiin, jonka hän nostaa killumaan ilmaan. Erityinen huvi on miehellä kuvata tyttöä kännykällä, poistaa huonot kuvat ja jättää vain onnistuneet otokset.

Toki etsintäoperaatio käynnistyy. Ylikomisario Camille Verhoeven tutkii tapausta. Hänen vaimonsa epäselvä kuolema tosin painaa tutkijaa.

Kirja jatkuu tasaiseen tahtiin kuvaten välillä tutkijaa välillä Alexin tilannetta. Juonenkulku on joskus vähän puuduttava, mutta selkeä se on. Tyttö luulee jo kuolevansa, kun rotat alkavat kiinnostua hänen haisevasta kehostaan. Mutta Alex on kestävää sorttia ja kidnappaajallakaan ei ole suurempia toimintastrategioita. Alex luulee, että hän odottaa tytön kuolemaa.

Lemaitren kirja on tietysti saavuttanut mainetta maailmalla, vaikka joskus eteneminen on vähän puisevaa ja toistoista. Itse luin kirjaa kaksi iltaa kunnes saavuin loppuhuipentumaan, jossa tytön epäillään mm. huijanneen rahaa vangitsijaltaan.

Kun Alex lopulta pääsee karkuun sieppaajaltaan, hän alkaa toteuttaa omaa suunnitelmaansa, jossa anteeksiantoa ei tunneta.

Poliisipäällikkö panee peliin kaiken vaistonsa ja intuitionsa selvittääkseen Alexin identiteetin. Selviää sekin, että Alex ei ole mikään pulmunen, vaan menneisyydessä on paljon synkkää.

Jouko Varonen

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *