Niiralan rajanylityspaikalla rattijuopumusepäiltyjen suma

RajavartiostoNiiralan kansainvälisellä rajanylityspaikalla Tohmajärvellä paljastui viikon ajanjaksolla useita epäiltyjä rattijuopumustapauksia.

Suomessa asuvan venäläisen 55-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Niiralassa 13.5. Henkilö saapui Venäjältä maahantulotarkastukseen kuljettamallaan henkilöautolla. Henkilö puhallutettiin rajavartiomiehen toimesta rajatarkastuksen yhteydessä. Tuloksen perusteella henkilö määrättiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka antoi tulokseksi 0,41 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Tulos vastaa 0,9 promillea.

Suomalaisen 60-vuotiaan miehen taas epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen 19.5. Henkilö saapui maastalähtötarkastukseen kuljettamallaan henkilöautolla. Henkilölle määrätyn tarkkuusalkometrikokeen antama tulos oli 0,60 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Tulos vastaa 1,4 promillea.

Venäläisen 31-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Niiralassa 20.5. Henkilö saapui Venäjältä maahantulotarkastukseen kuljettamallaan kuorma-autolla. Henkilölle määrätyn tarkkuusalkometrikokeen antama tulos oli 0,35 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Tulos vastaa 0,8 promillea.

Kaikki henkilöt määrättiin rajavartiomiehen toimesta väliaikaiseen ajokieltoon.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto suorittaa tapauksien esitutkinnan.

Viikon 20 aikana oli lisäksi kaksi tapausta, joissa henkilölle tehdyn tarkkuusalkometrikokeen tulos jäi vain hiukan alle rangaistavuuden rajan.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto muistuttaakin kuljettajia kiinnittämään erityistä huolellisuutta ajokuntoisuuteensa ennen ajoon ryhtymistä.

Sanonta, ”jos otan, en aja” onkin hyvä pitää mielessä, niin voi välttyä monelta harmilta.

Lisätietoja antaa yliluutnantti Mika Wegelius, puh. 0295 423 016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *