Värtsilän laturetki

Värtsilän Kisan järjestämä laturetki hiihdettiin sunnuntaina Värtsilän komeissa maisemissa.
Aamulla ensimmäisten hiihtäjien lähtiessä pakkasta oli n. 8 astetta, mutta päivän mittaan sää lauhtui ja iltapäivällä oltiin jo nollan tienoilla. Aamupäivällä hiihtäneet laturetkeilijät kertoivat latusten olleen hyvässä kunnossa, kiitos Kinnusen Erkin ahkeroinnin.

Lähtö- ja ilmoittautumispaikkoina olivat Kylätalo ja Riistamaja. Hiihtämään pääsi jo aamuvarhaisella klo 8.30 alkaen. Reittien pituudet olivat n. 6 km ja n. 25 km. Kympin osanottomaksuun kuuluivat kahvi, mehu, korvapuusti sekä makkara. Lisäksi Riistamajalla ja HotelliJoessa oli hiihdon päätteeksi mahdollisuus saunoa ja rentouttaa hiihdosta mahdollisesti väsyneitä tai kipeytyneitä lihaksia.

Kahden ensimmäisen tunnin aikana laturetkeä oli lähtenyt taivaltamaan Kylätalolta 63 hiihtäjää sekä Riistamajalta 14 sivakoijaa. Suurin osa hiihtäjistä tuntui valinneen pidemmän reitin, kun: ”Sää ja keli olivat hyvät, niin kuutonen olisi ollut vain alkulämmittelyä”. Värtsilän laturetki oli houkutellut hiihtäjiä paikallisten lisäksi Kiteeltä, Joensuusta ja jopa Kontiolahdelta saakka.

Tunnelma oli leppoisa ja hiihtäjät tuntuivat hiihtelevän oman kunnon ja voimien mukaan; jotkut reippaasti lykkien ja toiset rauhallisempaa tahtia hiihdellen ja maisemia ihaillen. Siis oikealla laturetki-tyylillä!

Kiitokset Värtsilän Kisalle järjestelyistä.

[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”Värtsilän laturetki 2016″]

Teksti ja kuvat: Vuokko Väänänen

 

1 comment for “Värtsilän laturetki

  1. Hienoa toimintaa ja uutisointia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *