Yhdistys ilta

Tiistaina 23.2.2016 Tohmajärven kunnantalolla vietettiin yhdistys-iltaa. Tohmajärven kunnan kehittämispäällikkö Liisa Laasonen avasi tilaisuuden ja kertoi, että illan aiheena on tiedottaminen ja työllistäminen.

Eira Varonen kertoi uudesta ilmaisesta tiedottamis kanavasta info-tv:stä jossa yhdistykset voivat tiedottaa asioistaan. Info-tv:t 7 kpl on sijoitettu seuraaviin paikkoihin:

 • Kaivo ry:n näyteikkuna
 • Kunnantalon aula
 • Apteekin/Matkapalvelun talo
 • Nurkkala
 • Terveyskeskuksen kahvio
 • Liikuntahalli
 • Kirjasto

Nurkkala vastaa info-tv.n tietojen päivittämisestä. Tietoja Info-tv:hen voi lähettää sähköpostilla Nurkkalaan, Karjalaisen meno infoon tai ihan vaan vaikka soittaa Nurkkalaan.

Yhdistykset voivat kertoa info-tv.ssä toiminnastaan, tiedottaa tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioistaan, sivuilla on myös Tohmajärven kunnan tiedotteita.

Info-tv:tä voi katsoa myös internetistä osoitteesta: http://www.nurkkala.net/tohmajarviinfo.html siellä on alareunassa vasemmalla pause nappi pause, josta sivujen automaattisen selaamisen voi keskeyttää jos tuntuu, että sivut kulkevat liian nopeasti ja haluaa hiukan tarkemmin tutustua johonkin sivuun.

Tapahtumista kannattaa ilmoittaa osoitteessa www.menoinfo.fi siellä ilmoitetut asiat laitetaan Info-tv:hen ja ja näkyvät myös kunnan nettisivujen menoinfo ikkunassa, sekä Karjalaisen nettisivujen menoinfossa ja joissain tapauksissa riippuen tapahtumasta se saatetaan myös julkaista Karjalaisen painetussa lehdessä Karjalaisen menopalstalla. Jos ei ole ennen käyttänyt menoinfoa ja tarvitsee neuvoa sen käyttämiseen Liisa Laasonen lupasi opastaa asiassa.

Asiat kannattaa esittää tiivistetyssä muodossa joka on nopeasti luettavissa.

Info-tv:stä on tullut hyvää palautetta ja idea on kuulemma jo kopiotu johonkin toiseen tarkoitukseen Kiteellä.

Työllistämisestä

Joulukuussa 2015 kunnassa on tehty ja päätetty työllisyysohjelmasta johon sisältyy erilaisia toimenpiteitä työttömien aktivoimisesta ja tukityöllistämisestä. Sekä kesätyöpaikkojen järjestämisestä joko kuntaan tai yhdistyksiin.

Yhdistyksien toivotaan ottavan rohkeasti yhteyttä Työllistyvä Keski-Karjala hankkeen projektityöntekijä Heli Niemelään. Sieltä löytyy apua sopivan työntekijän löytämiseen ja tukityöllistämiseen liittyvän paperityön hoitamiseen.

Yhdistyksien kanssa tehdään kumppanuussopimus jossa sovitaan työllistämiseen liittyvistä asioista. Palkkatuki pitkäaikaistyöttömän työllistämiseen on 100% ja työaika 65% normaali työajasta. Yhdistys voi myös siirtää tukityöllistetyn henkilön työhön johonkin yritykseen. Yhdistyksillä on myös mahdollisuus ottaa työhön henkilö kuntouttavaan työtoimintaan, 4h/viikko yksi työpäivä viikossa, josta yhdistys saa tukea sosiaalitoimelta 10,09 euroa/henkilö/päivä. Ja työllisyysohjelmassa on päätetty, että kunta maksaa 50/euroa/kk/henkilö lisätukea yhdistykselle henkilöstä, joka on työmarkkinatuella. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on saada työtön aktivoitua ja selvittää työkykyä, jos kuntouttavassa työtoiminnassa oleva henkilö on työkykyinen hän voi päästä työhön tukityöllistettynä.

Kesätyöntekijät

Kunta palkkaa kesätyöntekijöitä kahden viikon jaksoille, etusijalla ovat ne jotka eivät ole vielä olleet palkkatyössä. Myös yhdistykset voivat palkata maksimissaan kolme 16 – 25 vuotiasta kesätyöntekijää per yhdistys kunta maksaa 50% kesätyöntekijän palkasta yhdistykselle maksimissaan 250€. Myös yksiyinen ihminen voi pyytää kunnalta tai yhdistyksiltä kesätyöntekijöitä jonkin tilapäisen työn tekemiseen esim. nurmikon leikkaus tai jotain muuta vastaavaa, korvausta vastaan.

Kesätyöpaikoista lisätietoa kunnan nettisivuilta:
http://www.tohmajarvi.fi/documents/1946519/2499638/kes%C3%A4aurinko.jpg/7e0f46d9-703a-46a9-967e-1949bfeb2cfb?t=1456304260029

Illan anti oli joillekin vanhaa tuttua, mutta antoi varmasti myös monelle yhdistyksen edustajalle vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja tietoa tarjolla olevista tiedotuskanavista.

5 comments for “Yhdistys ilta

 1. Erinomainen oivallus tuo info -TV. Kiitos ylläpitäjille! Kannattaa käydä info-TV:n sivuilla.

 2. Wautsi.. Hieno telkkari. Eipä tarvitse enää kahlata hangessa kylän ilmoitustaulua katsomaan.

  Onkohan minun ”kuvaruudussa” liian litteä näyttö, koska diojen alareuna jää piiloon.
  Kuva rajautuu poikki niin , että vasemmassa alanurkassa oleva TV:n logon jalka vielä näkyy, paussinappia ei.

  Kuka osaisi neuvoa?

 3. Paina Ctrl nappi pohjaan ja paina – (miinus) nappia niin monta kertaa että näkymä pienenee ja vastaavasti näkymää voi suurentaa painamalla Ctrl nappi pohjaan ja paina + nappia niin näkymä suurenee

 4. Alpo, pienennä kuvaa työkalurivin miinus merkistä, jos semmoinen työkalurivi on näkyvissä. Ehkäpä sillä saat näkymään dian alareunankin.

 5. Kiitos Sauli. Noin helppoa se on kun osaa. Yksi napsu riitti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *