Rajavartiolaitos tiedottaa

Rajavartiolaitoksen tiedote 29.01.2016

Turvapaikanhakija Niiralassa

Torstaina 28.1.2016 iltapäivällä Niiralan kansainvälisellä rajanylityspaikalla haki turvapaikkaa yksi Norsunluurannikon kansalainen. Mies ylitti valtakunnan rajan Venäjältä Suomeen Petroskoin – Joensuun välisessä reittilinja-autossa. Henkilön epäillään syyllistyneen väärennykseen, koska hänellä oli passissaan väärä Saksan oleskelulupa. Pohjois-Karjalan rajavartiosto suorittaa asiassa turvapaikkahakemuksen vastaanottoon liittyvät toimet ja rikostutkinnan.

Tilanteessa tullaan myös arvioimaan liikenteenharjoittajan tarkastusvelvollisuuden täyttämistä. Mikäli se ei täyty, niin liikenteenharjoittajalle voidaan määrätä ulkomaalaislain mukainen 3000 euron seuraamusmaksu jokaisesta maahantuodusta henkilöstä, jolla ei ole maahantuloon vaadittava matkustusasiakirjaa.

Turvapaikkahakemus on ensimmäinen Pohjois-Karjalan rajavartioston vuonna 2016 vastaanottama. Tapausta voidaan pitää toistaiseksi yksittäistapauksena. Viime vuoden aikana rajavartiosto vastaanotti kolme turvapaikkahakemusta. Edellinen tapaus oli marraskuussa, jolloin kongolainen mies haki turvapaikkaa Niiralan rajanylityspaikalla.

Lisätietoja antaa tutkinnanjohtaja, yliluutnantti Juha Vuorjoki, puh. 0295 423 000.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *