P-K:n rajavartioston kuukausitiedote syyskuulta

rajavartiolaitos95vKatsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan – syyskuu 2015

Rajojen valvonta

Pohjois-Karjalan rajavartioston valvomalla maastorajaosuudella tilanne oli syyskuussa kokonaisuudessaan vakaa ja rauhallinen.

Rajatarkastukset

Niiralan rajanylityspaikalla rajan ylitti syyskuussa 121 782 henkilöä, kun vuoden 2014 vastaavana ajankohtana rajanylityksiä oli 135 087 (laskua 11 %). Venäläisiä rajanylittäjiä oli yhteensä 37 228 henkilöä, kun viime vuoden syyskuussa heitä oli noin 11 600 enemmän (laskua 30 %). Toisaalta suomalaisten rajanylittäjien määrä kasvoi syyskuussa noin 1 800 henkilöllä (kasvua hieman yli 2 %) ollen yhteensä 83 467 henkilöä. Muita kansalaisuuksia rajaylittäjistä syyskuussa oli 1 087 henkilöä.

Rajanylitysliikenne Niiralan rajanylityspaikalla on ollut noin 5 % vähemmän vuoteen 2014 verrattuna. Vuoden 2015 alusta rajanylittäjiä on ollut yhteensä 1 171 097, mikä on 62 000 vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Niiralassa evättiin syyskuussa viiden henkilön maahanpääsy puutteellisten maahantuloedellytysten vuoksi. Lisäksi kaksi henkilöä käännytettiin.

Joensuun lentoasemalla ulkorajatarkastuksia suoritettiin syyskuussa 1 922 matkustajalle.

Lieksan Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta rajan ylitti syyskuussa 504 henkilöä.

Rikostorjunta

Niiralassa havaittiin syyskuussa yksi epäilty rattijuopumustapaus.

Lisäksi havaittiin 24 liikenne- ja ajoneuvolain rikkomusta, 5 ulkomaalaisrikkomusta, 4 rajavyöhykerikkomusta ja 6 muuta rikkomusta. Rikkomusten seurauksina annettiin 16 rangaistusvaatimusta, 2 rikesakkoa ja 16 huomautusta.

Viestintä

Pohjois-Karjalan rajavartioston Twitter-tili on avattu (twitter.com/PKarjalan_raja). Twitter-viestintää käytetään ulkoisen viestinnän yhtenä lisäkanavana. Rajavartiosto julkaisee Twitterissä ajankohtaisia tapahtumia ja kuvia työstä ”rajalla”. Lisäksi twitterissä tiedotetaan mm. Niiralan kansainvälisen rajanylityspaikan mahdollisista ruuhkatilanteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *