29 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 40

 1. Suomesta annettu ruusuinen kuva maahanmuuttajille.
  Mannaa sataa taivaasta,”eikun”kättä pestä ja käydä
  syömään!!

 2. Det är ingen dans på rosor numera meillä härmäläisillä tässä maassa. Isävainaa s.1918oli sotasavotassa vuodesta 1938—1945 vuoden alkuun, ja sanoi. ”Jos te pojat alatte luottamaan veli venäläiseen, menkää heti lääkäriin”. Nyt ammattiyhduistysliikkeet ovat päästelleet pahimmat höyryt ulos, ja saadaan maahan työrauha.

 3. Olemme lähdössä ulkomaille, ja palaan vielä tuhon maahamuutto-ongelmaan. Kyllä jenkkien eli maailmanpoliisien pitäisi osallistua myös nähin talkoisiin. He ovat asekädessä olleet rakentamassa rauhaa Afganistanissa, Irakissa j.n.e. ja lähteneet häntä koipienvlissä ison rapakon taakse. Jälkipyykin pesu on jäänyt Eu-maiden kontalle. Ottasivat nyt astaan miljoona pakolaista ja auttaisivat meitä taloudellisesti. Sehän maksaa, joka tilaa todisti myös kyyppi. Katsotaessa
  kristallipallolla tulevaisuuteen, ongelmat ovat nyt vasta alkutekijöissä. Kun peli jatkuu näillä säännöilla, Eu-laiva uppoaa ja syvälle.

 4. ja suomalaiset opiskelijat ajetaan evakkoon kiteen koivikolta partalasten tieltä.voi taivahan jumala sanos pää herkko

 5. Onneksi eilen pääministeri Sipilä rauhoitteli että noin 33 % pakolaisista saa turvapaikan!

 6. no nyt niille ´sotalapsukaisille ei enää kelpaa suomalainen perusruoka.pitäs olla gourmet ruoat herroille.ajanviete onkelmiaki on kun ei ole muita harrastuksia kun kuntosali ja pallin peluu.

 7. ei hätiä mitiä.oli jo jättäneet aamupuurot ruokalistalta.miks suomalaiset ei mellakoi leipäjonossa.ai niin se nälkä,,

 8. Ei ne ole tottunut tälläiselle ruoalle,äiti on imettänyt ja pyyhkinyt
  pyllyn ja lähettänyt lapset mualimalle!!

 9. Panee ajattelemaan miksi pakolaiset jotka ”kuolemanpelossa” tulevat ja vaativat parempaa ruokaa mitä paikalliset syövät.

 10. Älkää isot miehet vitsikö puhua ihan ”peetä”. Meidän maisemissa on ruuasta jätetty rasva ja suola pois jo vuosia sitten ja me on opittu uskomaan että sellainen ruoka on ”normaalin” makuista. Ja katin posket. Jos ajattelee etelämaalaisen makuaisteilla niin meidän ruokamme ei todellakaan maistu millekkään. Ei minunkaan mielestä, mutta osaan sentään parannella laitosruokaa mieltymysteni mukaan jos mausteita on saatavilla.

 11. Se on silviisiin, että maitoon keitetty kalasoppa on kyllä kamalaa, jos siihen ei ole lapsesta saakka tottunut. Maitoahan ei muualla maailmassa syödä enää imeväisiän jälkeen. ja meillä sitä on lähes joka ruuassa. ( Käytän maitoa ruokajuomana.)
  Jotta uskokaa työ kaikki, mitä media ilmoille syytää!

 12. Niukanlaisesti tippuu Värtsiin kommentteja joten ruoka-aiheinen kommentti sopinee vielä mukaan.
  Tässä vähän omia luulojani: Joku toimittaja tekee juttua pakolaisista vastaanottokeskuksessa ja kyselee vaikkapa ruoan mausta. Luulenpa, että osa kehuisi hyväksi, valtaosa sanoisi keskinkertaiseksi ja osa huonoksi. Hyvin pieni osa kehuisi erittäin hyväksi ja samoin muutama erittäin huonoksi. Vielä luulen, että lööppilehden kanteen tulee sieltä ”Caussin käyrän” toisesta ääripäästä se lausunto että ruoka on pahaa.. eihän tätä syö Erkkikään.

  Meillä kotona tehdään mielestäni kohtalaisen hyvää kotiruokaa. Joskus meillä käy nuoria aikuisia lapsineen lomillaan. Eivät he suoranaisesti sano että ruoka on pahaa eikä sitä syö Erkkikään, sivistyneinä ihmisinä jättävät sen sanomatta. Nuoret aikuiset ja isot lapset sen sijaan sanovat, että mennään pitsalle. Ja pienemmille lapsille pitää olla sellaista ruokaa mitä on telkkarissa mainostettu.

  Niin, että ei valmiiksi tehty ruoka välttämättä satu jokaisen mielen mukaan. Tämä vastaanottoksekusten laitosruoka korjaantuu heti kun asukkaat saavat omat rahansa ja kattilansa ja alkavat keittää omat riisinsä. Luulen, että monet miehistä eivät ole koskaan keittäneet riisejään eivätkä tehneet mitään ”naisten töitä”. Kun he nyt opettelevat ja polttavat riisin kattilan pohjaan niin se on hyvää.

 13. Vaimo kävi ostamassa 3 kilon lohen,vileerasin ja laitettiin toinen
  puoli jääkaappiin viikonlopun käyttöä varten.
  Toinen puolikas pakastimeen myöhempää käyttöä varten.
  Sitten niistä roipeista kalasoppa,suolaa ja sipulia,ei maitoa.
  Siinä aika sitten kuluu ruotoja imeskellessä.

 14. Hyvät eväät pentillä..
  Kävin juuri tervehtimässä Joensuun seurakunnan vastaanottokeskuksen väkeä. Ruokana oli kirjolohikeittoa kirkkasseen liemeen. Sain maistaa ja on pakko tunnustaa että se oli parempaa kuin meillä kotona. Topakka suola, ja lipstikka…

 15. Tänä päivänä maristaan ruuasta. Kun me veljekset
  olimma nuoria, niin tuli joskus sanottua, ettei ole hyvää ruokaa.
  Isämme sanoi tähän, olisittepa pojat olleet sodassa, perunasoppakin
  oli tehty jäätyneistä lantuista ja se piti kelvata. Että silleen.

 16. Näin on mutta onneksi ei olla talvisodassa. Ruokaa pitää kunnioittaa muttei kaikesta tarvi tykätä. Meidän kalakeitossa kermaa tai maitoa..söin joskus kylässä jotain veteen keitettyä ja lienee lisätty tomaattimurskaa. .vieläkin puistattaa mutta toki söin ja kiitin hyvästä ruuasta. Ja koska kissa talossa niin ruodot ja muut ylijäämät menee parempaan käyttöön.

 17. Pistänpä minäkin puurolusikkani tähän kattilaan.

  Pula-aikana ruokaa ei aina saanut kaupunkioloissa
  vaikka olisi ollut rahaakin. Naapurin rouva oli hommannut
  jostain tattariryynejä. Me lapset odotimme vesi kielellä
  puuron kypsymistä ja voin sanoa, ettei mikään puuro
  ole sitä ennen eikä sen jälkeen maistunut niin makealta.

  Taisi olla nälkä mausteena.

 18. kertoo jotaki sen ruoasta marisseen hyvin syöneen partalapsen arvomaailmasta kun sano videolla että hän ei antas koirallekkaan että tämä ruoka on naisille.no kokkolaan palkattu oma kokki näille sotalapsille.eihän ne laitos ruoat ole hääppösiä mut niitä on vain suomalaistenki vanhusten purtava hoitopaikoissa.työ kaveri sano entivanhaan että suolanen ja sakkee on näläkäsen mielestä makkee.

 19. Minut on opetettu Suomessa sivistysvaltiossa kunnioittamaan ruokaa. Meitä oli paljon lapsia ja ruoka mikä oli pöytään laitettu oli tarkoitettu kaikkien syötäväksi.
  En usko että meidän perhe evakossa ollessaan olisi valittaneet ruuasta.
  Onko meno mikä on menossa tässä kotisuomessa järkevien ihmisten hallinnassa.
  Pakolaisvirta, joka liikkuu euroopassa on suurvaltapolitiikkaa ja systemaattisesti ajateltua. Kun ajattelee kokonaisuuksia voi ymmärtää missä mennään.

 20. mitä ihmettä irakin armeijan yliluti tekee suomessa valittamassa ruoasta.kai siellä on armeijassaki moni puoliset ja hyvin maustetut ruoat

 21. Eihän sitä tiedä vaikka pakolaisten joukossa olisi vaikka jonkun ökyrikkaan öljysheikin poikia, joilla on suht hyvä elämä ennestään, mutta haluaisivat vain lähteä kokeilemaan omias siipiään maailmalla. Varsinkin jos ovat kuulleet tai lukeneet jostain, että täällä jaetaan rahaa ilmaiseksi.

 22. siellä mistä partalapset tulevat suomea mainostetaan maana missä on kauniita naisia ja pääministeri antaa asuntosa pakolaisille.oli karmea virhe sipilältä ja tulee kalliiks suomalaisille veronmaksajille

 23. Voihan se olla noinkin kuten Ressi sanoo, mutta nämä tuhannet ihmiset ovat kyllä lähteneet matkaan paljon ennen Sipilän asuntotarjousta. Ja ihan hyvä kun jotkut tulijat moittii ruokaa ja kaikkea mahdollista.. Tieto nimittäin kulkee nopeasti, kännykät on ahkerassa käytössä. Ihmisvirrat saattavat muutella suuntaansa lööppien mukaan. Toivottavasti ”turhat tulijat” alyävät kääntyä takaisin mahdollisimman aikaisin niin välttyvät turhilta pettymyksiltä.

 24. http://www
  .karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/kolumnit/item/85578-jokin-tassa-kaikessa-ei-tasmaa

 25. No eipä onnistunut tuo linkin siirto. Karjalaisessa se on 26.9.2015.

 26. no nyt sitten leikataan vanhusten hoitosta mut rahaa riittää juhlapaikan etsijöille

 27. Voisiko joku lopulta sanoa, millä rahalla kustannetaan nyt ja varsinkin jatkossa yhteiskunnan vastuut? Velallako edelleen? Vaiko sittenkin leikkaamalla? Mutta mistä leikataan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *