Kettusen jorinoita

On kiva kirja se
Pakinoita ja huumorijuttuja
Turha sitä mököttää on

Markus Kajo: Kettusen kuudes aisti, Docendo

” Liian pitkät puheet aina ennen ilotulitusta. Ketä kiinnostaa! Siellä pitää seisoa pakkasessa ja kuunnella jankutusta ennen kuin raketit ammutaan. Ketä kiinnostaa!”

” Vanhoja hetekoita ja vaneriaskeja ei saa mistään, vaikka ne oli hienoja.”
” Verotetaan, vaikka tiedetään että se ärsyttää kaikkia.”

Kajon huumori on sukua mielensäpahoittajan pläjäyksille. Hän päivittelee päivänselviä asioita ja toisaalta löytää elämästä jotain huvittavaa, joka tekee mielen iloiseki vaikkapa maanantaina, jolloin muuten on vähemmän haluja pelleillä ja mallata.

Markus Kajo ( s. 1957) on toimittaja, pakinoitsija, käsikirjoittaja ja televiojuontaja. Hänen tyyliinsä kuuluu ihmetellä maailman menoa, yhteiskunnan hullutuksia, maailman kimurantteja asioita, ihmispoloisen arkisia maneereja. Kajo repii irti huumoria vaikkapa Karjalan palauttamisesta, kalkkunan kummallisesta tavasta päästä elokuviin, vaikka se on niin ruma, naisten rasittavasta tavasta silittää verhoja, vaikka painovoima hoitaisi homman helpommin ja tietysti siitä, milloin on paras hetki täyttää nitoja niiteillä.

Kajo piti pitkähkön tauon kirjallisessa tuotannossa, mutta teki pari vuotta sitten taas paluun perushuumorillaan. Ehkä olikin hyvä se, että piti tauon, kun kansa ei aina yhtä ja samaa jaksa niin lukea.

Lueskelin Kajon kirjaa ja joskus nauraa hihittelin, mutta toisinaan, niin kuin poliisihuumorin kohdalla, suu pahalainen vääntyi se haukotukseen. Tällaisia kettusia ja mielensäpahoittajia tarvitaan, lienee se tärkeää ja valitettavaa.

Jouko Varonen

3 comments for “Kettusen jorinoita

  1. ”Kettusella” on samantapainen kuivankarsea huumorin taju niin kuin minullakin. Yksi ”Kettunen” minulla on ja joskus sitä tulee silmäiltyä. On saman tekevää mistä kohta kirjan avaa ja lukaisee muutaman mietteen päivän piristykseksi. Ei sitä oikein ”lukukirjaksi” voi sanoa. Joskus telkkarissa oli Kajon ohjelma ”Torstain Kettunen” tai jotain sinnepäin. Niitä oli mukava seurata. Naisissa Kettusella oli aina ihmettelemistä.. ”Minä en ymmärrä noita naisia.. ”Ensin ostetaan lyhyt mekko, että polvi näkyisi.. sitten sitä helmaa nyhdetään istuessa alaspäin, että polvi ei näkyisi”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *