Pääsiäisen valmistelua koululla

1Kun Pääsiäiseen oli aikaa vielä lähes kaksi viikkoa, alkoivat ensimmäiset valmistelut tulevaa juhlaa varten. Virpomavitsojen valmistamisesta jo kerroinkin sanoin ja kuvin. Raeruoho sekä ohra laitettiin kasvamaan jo reilua viikkoa ennen Pääsiäisloman alkamista. 3-4 luokkalaiset koristelivat raeruohoastioiksi maitopurkit vihreillä, hapsutetuilla papereilla sekä pienillä keltaisilla ”sormitipuilla”. Näin harrastettiin samalla purkkien uusiokäyttöä. 1-2 luokkalaiset maalasivat omat raeruohokipot yksivärisiksi keltaisiksi, sini-violeteiksi tai punaisiksi. Näihin purkkeihin sitten multaa, vettä ja siemeniä ja odottelemaan, milloin ja kenen purkista ensimmäiset vihreät raeruohon ”piipat” tunkevat esiin.

Käsityötunneilla tutustuttiin neulahuovutukseen ja tehtiin tällä tekniikalla Pääsiäishahmoja. 1-2 luokkalaiset huovuttivat styroksipallon päälle tipun ja 3-4 luokkalaiset tekivät Pääsiäispupun. Muutamia huovutusneuloja katkesi, mutta komeita tipuja ja pupuja oppilaat saivat kotiin viemisiksi.

Myös kuvaamataidon tunneilla teemana oli Pääsiäinen. Pupuja ja pääsiäismunia ilmestyi luokkien ikkunoihin. 3-4 luokkalaisten tiput ”kuoriutuivat” munasta ja myös ikkunakoristeita valmistui. 5-6 luokkalaiset maalasivat ja piirsivät asetelmaansa Pääsiäismunia korissa sekä pajunkissoja.

Hyvää Pääsiäisen aikaa ja aurinkoista kevättä!

Toivottavat Värtsilän koulun oppilaat ja henkilökunta

Teksti ja kuvat: Vuokko Väänänen

2 comments for “Pääsiäisen valmistelua koululla

  1. Pääsiäisen valmistelusta pääs iäinen kiitos koululle.

  2. Tulipa keväinen fiilis koulun uutisista.Upeita töitä,ei mun aikaan noin hienoja saatu aikaiseksi.
    Siis väite,ennen oli kaikki peremmin, ei ole mot,päinvastoin.

    Sakari on verbaali akrobaatti vailla vertaa.Mikä on urheiluseurasi? VäVI Värtsilän Viisastelijat,
    SäSaSe Sääperin Sana Sepot vai kenties PaPu Patsolan Pukahtajat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *