Auton polkimet

Ajelin sunnuntain 16.11.2014 illalla Värtsilästä Jakokoskelle. Mielessäni soivat Marina Zharkovichin upeat sopraanot. Satoi räntää ja oli pimeä. Tuulilasin juuri korjattu pyyhkijä ei toiminut. Piti keskittyä tavallista enemmän auton polkimiin. Kaasun tarve ja jarrutuksen pakko vaativat keskittymistä.

Pääsin perille ilman vaurioita. Huomenna pitää mennä korjaamolle.

Perille päästyäni kokemus sai laajemman merkityksen. Näköjään kiihkeä pyrkimykseni takoa Värtsilää vireäksi vaatii myös jarrutusta ja kaasun painamista. Milloin ja missä vaiheessa toista? Yhtaikaa niitä ei voi painaa.

Vireän Värtsilän autoa ei ole tarkoitus jättää yhden kuskin tehtäväksi. Siitähän ei tulisi mitään. Ei ole perusteltua sekään, että jäädään lehden äärelle seuraamaan, miten tässä rallissa käy. TV ei ole vielä tullut mukaan. Minua kiinnostaa kovasti, montako kuskia istahtaa rattiin. Samalla olen hämmästellyt, kuinka monet kaukaakin maassamme ovat tien päällä matkalla Värtsilän kirkkoon.
Heillä on varmaankin taito sekä painaa kaasua että polkea jarrua, ettei ajeta Niiralassa junan raiteille eikä kenenkään ihmisen kylkeen. Mutta entä Värtsilän pitäjän ihmiset, onko enemmän jarrutuksen tahtoa tai avainten naulaan jättämistä? Tätä minä kysyn illan himmentyessä auton parkkipaikalla.

Jos Kotiseutuyhdistyksen kampanja tavoittaa 15 000 euron tavoitteen, seurakunta tarvitsee 7 441 euroa. Ellei seurakunta lähde kirkkohallitukselta avustusta kerjäämään, mikä merkitsisi 1,5 – 2 vuoden viivästystä – mikäli sieltä sitten ylipäätänsä avustusta tänne asti myönnettäisiin. ELI: painetaanko kaasua vai jarrua??? Siinä ajamiseen kuuluva kysymys sekä Värtsilän kotiseudulle että Tohmajärven seurakunnan luottamishenkilöille ja heille päätöksen tekoa valmisteleville virkamiehille, molemmille.

Mielestäni on nyt perusteltua: Käpälät kaasupolkemelle!!! Mutta ensin pitää varmistaa, että lasin pyyhkijät toimivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *