Arppen raitti avattiin

Erkki Lintunen piti Arppen raitin avauspuheen.

Erkki Lintunen piti Arppen raitin avauspuheen.

Katso video

Veikko Rummukainen teki Arppen raitti kyltin.

Veikko Rummukainen teki Arppen raitti kyltin.

Avajaisseremonoihin kuului kahden ratsukon kulku historiallisella Arppen raitilla. Etummaisena ratsastaa Lotte van Assendelft Jemillä ja perässä Henrietta van Assendelft Renellä.

 

Värtsilän Eläkeliiton lauluryhmä lauloi komeasti Arppen raitin avajaisissa mm. Värtsilä laulun.

Värtsilän Eläkeliiton lauluryhmä lauloi komeasti Arppen raitin avajaisissa mm. Värtsilä laulun.

Kuvat ja video: Eira Varonen

 

10 comments for “Arppen raitti avattiin

 1. Avajaistapahtumassa jäi mainitsematta, että Hemppa Turunen lahjoitti raitin alkupäähän, oikeaan reunaan, kaksi Makedonian mäntyä. Ne istutettiin tilaisuuden päätyttyä. Olin huolimaton. Olisi pitänyt liittää osaksi virallista ohjelmaa. Mutta vaalitaan niitä nyt jatkossa.

  Makedonian männyille annettiin nimetkin ratsastajatyttöjen mukaan. Arppen pihan puoleinen on LOTTE ja toisen nimi on HENRIETTA. Lotte ratsasti Jemillä ja Henrietta Renellä. Muistetaan nuo kauniit nimet ja miellyttävä tapahtuma!

  Arppen raitti avattiin seniorien laululla ja juniorien ratsastuksella.

  Mainittakoon vielä eräs yksityiskohta. Tienviitta on kiinnitetty maan sisällä vanhalla, ruosteisella hohtimella. Se symbolisoikoon rautatehdasta, vaikka ei silmille näykään. Mutta onhan se hyvä tietää.

  Ikikuuset raitin varrella voivat kertoa – jos on kulkijalla mielikuvitusta – koululaisista matkalla kouluun ja kotiin, evakoista tuntemattomaan tulevaisuuteen, kunnantilan työmiesten menosta pellolle ja paluusta hevoskuormineen navetan vintille. Miten monet autokuormat lienevät notkuvan sillan jälkeen siitä tukki- ja propsikuormineen Niiralan asemalle taivaltanut!!! 1950-luvun alussa siitä tuli monelle kappale rakasta kirkkotietä.

  Arppen raitti on herännyt 55 vuoden ruususenunesta!

 2. P.S. Laitoin talteen sinivalkoisen silkkinauhan molemmat puolikkaat. Niitä voi tarvita, kun avataan seuraava värtsiläinen matkailukohde! Mikä sitten liekään! Olisko vaikka Ruukin paja???

 3. P.S.II. Käykeepä kahtomassa Arppen pihassa, puhkeavatko maatiaisperunan nuput VALKOISIKSI kukiksi – vai ei! Jännitys huipentuu kuin potkupallokisoissa!

 4. Minä kannatan valkoista naama punaisena!

 5. Sepä oliki ihan tolokun puhe Erkiltäkkii!
  Van mukavat ol muttii numerot.

  Miusta rupevaa tuntumaa, jotta iliköönkö mie ennee ihteeni värtsiläiseks kehhuu.

 6. Tarkotan siis ihan huonommuuttan, jottei tulis viärinkäsitystä.

 7. Näyttää siltä kuin Eläkeliiton laulukuorossa olisi myös Kiihtelysvaaran aikainen koulukaverini Pertti Suihko. Pitääkö paikkansa? Alimmassa kuvassa Pertiksi epäilemästäni miehestä näkyy n.2/3, videolla näkyi kokonaan.

 8. Lissu, kyllä se on Pertti Suihko ja vierellään Irma Suihko.

 9. Kiitos varmistuksesta Erkki. Jos, ja kun tapaat Perttiä, kerro terveisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *