Superpesistä

Minulla on tapana silloin tällöin käydä pienen porukan mukana katsomassa Superpesistä Joensuun kentällä. Viime torstaina olin taas kalseasta säästä huolimatta istumassa tutulla paikallani C- katsomossa, josta näki hyvin kentän tapahtumat. Pesäpallo on nopeatempoinen peli, eikä se ole aggressiivinen. Vain palloa lyödään. JoMa sai tuolloin vastaansa sarjakärki Sotkamon Jymyn. Jännittäviä tilanteita oli luvassa.

superpesistä2

Hutunkeitolla mestarien pelitkin alkavat, kuten omat kouluaikojen pelit. Ratkaistiin sisä- ja ulkovuorot. Joensuu hoiti ensimmäisen erän ulkopelit erittäin kurinalaisesti. Sisävuoroissakin JoMa kahmi itselleen neljä juoksua. Sotkamon lukkari Kohonen on palkittu Suomen parhaana lukkarina useina vuosina. Hänen työskentelyään syöttäjänä ja polttajana oli ilo katsella. Nopeaa kuin ajatus. Pallo lähti kädestä salamana pesille. Siinä oli tehokas polttaja pesillä kärkkyjille. Joensuu oli kuitenkin koko erän hienoisesti niskan päällä. Erä päättyikin JoMalle 4- 0.
Sotkamo tulee, se tiedettiin. Ja niin tuli. Toisessa jaksossa Sotkamo sai JoMan kolmannessa vuoroparissa tilaisuutensa, jossa joensuulaisten polttoheitto meni ohi kolmospesästä. Jymy sai sen seurauksena kaksi juoksua. Kolmostilanteita ei mestarijoukkue saanut kuitenkaan toivomallaan tavalla kahmituksi. Joensuulla tilanteita oli enemmän. Pelivire etenkin JoMalla näytti olevan kohdallaan.

superpesistä

Tämä jaksovoitto ei kuitenkaan karannut joensuulaisilta, vaikka hetken jo näytti Sotkamo olevan niskan päällä. Joensuun jokeri Sami Joukainen sai läpilyönnin, joka pysähtyi kuitenkin tolppaan, mutta neljännen tasoittavalla hän kotiutti Kemppaisen. Toivo heräsi; jospa sitenkin Jymy kaatuu. Sään viiletessä minä lisäsin vaatetta ylleni. Istuimme keskellä Sotkamon kannattajajoukkoja. Kovin olivat hiljaisia, eikä mitään asiattomuuksia kukaan huudellut. Hyvälle suoritukselle pitää antaa tunnustus, tekipä sen kumpi puoli hyvänsä, on meidän motto.
Joensuulaiset tekivät varmaa työtä räpylän kanssa. Suomen lyöjätilastoissa kakkosena oleva JoMan Juha Niemi ratkaisi lopulta pelin Joensuulle. Hänen moukarimainen kolmosrajalyönti kotiutti Litmasen ja Joukaisen. Lyönti meni sinne minne pitikin. Se oli siinä. Pisteet JoMalle.
Tätä kirjoittaessani JoMa on jo käynyt pelaamassa Sotkamossa, jossa voitto kääntyi supervuorossa lopulta kotijoukkue Sotkamon Jymylle. Joensuu on sarjataulukossa neljäntenä, mutta vain pisteen päässä toisesta ja kolmannesta sijasta. Kaikki voi kääntyä miten päin vain. Vielä on pelejä jäljellä.

Maija- Liisa

2 comments for “Superpesistä

 1. Tästä urheilullisesta ”aamun avauksesta”
  tuli mieleeni KuKu eli Kulhon kunto.
  Kulhohan sijaitsee Kontiolahden kylässä,
  Joensuun rajalla ja tois’ puol’ jokkee Utrasta
  katsottuna.

  Keskenkasvuisina fanitimme Kulhon Kunnon pelaajia,
  kävimme jopa seuraamassa heidän pelejään. Mutta
  enemmän kuin pelin kulku, meitä kiinnostivat joukkueessa
  pelaavat nuoret miehet (Mäkisalo?) ja heidän peliasunsa.
  Kutsuimme erästä ihailumme kohdetta ”Kiilloksi”, hänellä
  kun oli peliasunaan kiiltävät shortsit.

  Myöhemmin kyseinen seura on pelannut käsittääkseni
  maakunta- ja Suomen sarjassakin ja superpesis joukkueissa
  on ollut KuKu:n kasvatteja.

 2. Eilen on JoMa hävinnyt Vimpelille. Oli kova ukonilma, mutta
  sama ilma se oli vierasjoukkueellekin.

  Ei siellä ”silmä sairasta” nykypelaajia katsoessakaan,
  komeita ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *