Musisointia koululla

Keväistä musisointia koululla

Vapun jälkeisenä perjantaina koululla oli suunniteltu toiselle ja kolmannelle tunnille lukujärjestyksestä poikkeavaa ohjelmaa. Toisella tunnilla ratkaistiin Värtsilän koulun Putoushahmo-kilpailun voittaja. Siitä myöhemmin lisää….

Kolmannella tunnilla raikui musiikki koulun salista joko oppilaiden laulamana tai soittamana tai tanssien musiikkia ilmentäen. Muutamien oppilaiden ”oikeiden” esitysten jälkeen myös yleisö ja yleisössä istuneet oppilaat ja opettajat pääsivät laulamaan.

Kimmon tervehdys sanojen jälkeen juontajaoppilaat Sari ja Iida kertoivat ensimmäisen esityksen olevat 5-6 luokkalaisten tyttöjen laulun ”Sininen ja valkoinen”. Tämä kappale kuultiin salissa kahteen kertaan; ensin tytöt lauloivat sen musiikkituokiomme aluksi ja myöhemmin kaikki me yleisössä olleetkin pääsimme yhteislauluna laulamaan ”Sinistä ja valkoista” erityisopettajamme Annen säestyksellä.

5-6luokkalaiset tytöt

Musiikkituokiossa oli seuraavana vuorossa pianomusiikkia; ensin Olga esitti vuodenaikaan hyvin sopivan ”Spring” ja Aada taituroi pianolla ”Gladiaattorien paluun”. Sitten pääsimmekin seuraamaan musiikin ilmaisua tanssin keinoin, kun 5-6 luokkalaiset tytöt esittivät itse suunnittelemaansa koreografiaan perustuvan rytmikkään tanssiesityksen komeine kärrinpyörineen.

5-6luokkalaisten tyttojen tanssi

Oppilaiden esitysten jälkeen teimme varaslähdön Laulurinteen Suvenavaukseen laulelemalla yhteislauluina toukokuun viimeisen perjantai-illan kappaleet. Suvivirren lisäksi lauloimme mm. Lasten Karjalan, Villen ja Vallen, Suhmuran Santran sekä Haitaribussin. Oppilaille tämä oli tärkeää harjoitusta suurkuorossa laulamista varten ja muu yleisö sai näin ennakkoon tutustua kappaleisiin. Ehkä joku yleisössä laulanut innostui merkitsemään Laulurinteen Suvenavauksen omaan kalenteriinsa menovinkkien kohdalle. Sen verran komeasti kajahtivat Karjalaisten laulun loppusanat meidän pienessä salissa koulumme pienellä porukalla laulettuna. Miltä tämä sama ”kajahdus” kuulostaakaan Laulurinteellä tuhansien oppilaiden laulamana? Tervetuloa kuuntelemaan!

Teksti ja kuvat; Vuokko Väänänen

 

7 comments for “Musisointia koululla

 1. Haluaisinpa mennä kuuntelemaan laulurinteelle.
  Unohtuneet onnentoivotukset Vuokolle toivottaa Pusat

 2. Kiitokset Värtsilän koulun väelle, että meillä ”ulkopuolisillakin” oli mahdollisuus olla mukana kuuntelemassa ja katselemassa. Oli varsin antoisa tunti! Esitykset menivät hienosti, ja Laulurinteelle voitte lähteä hyvillä mielin, koko pitkä ohjelma on hienosti hallinnassa. Siitä se kesä sitten alkaa!

 3. Oli todella mukava tunti! Siinä lyhyessä ajassa ennätti jo huomata, miten hyvin oppilaista huolehditaan. Kiitos kaikille opettajille!

 4. Ei päässyt pappi paikalle, kun tulivat pojan pipanat ukkia urkkimaan. Mutta olipa emerita-opettajia. Hyvä! Vuokolle kiitos raportista ja nimmarionnittelut post festum. Olet tärkeä toimija rakkaassa Värtsilässä ja Värtsissä. Laukku olalla ja siinä kamera kallellaan, kynä kädessä – ja läppäri laverilla.

 5. Värtsilässä on paljon hyviä ahkeria ihmisiä tuomaan esim.Värtsilää esille.En viitsi kaikkia luetella, mutta esim. Niiralan yrittäjät,
  Joki-hotellin yrittäjät, pitäjätoimikunnan väki, teatterin harrastajat jne. Jaksamme vain odottaa mitä tuleman pitää…..
  Tuntuu tosi hyvältä. Kiitos heille jaksamisesta ja ideoinneista.
  Muistakaa käydä nettisivuilla lukemassa tulevia tapahtumia ym.
  Tulossa on kaikenlaista kivaa kunhan pääsemme kunnon kesään.

  Pusan Mirja

 6. Kiitos nimpparionnitteluista! Sini- ja valkovuokot yrittävät kukkia kukkapenkissä koleasta keväästä välittämättä.

 7. Lisään vielä Vuokon kukkiin. Minun pihallani skillat (sin) Ovat tosi kauniita kevään ensi kukkina.
  Terv. Kukka-Mirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *