Kädentöitä Pekingissä

Eräänä päivänä jo jonkin aikaa sitten tein kävelylenkin Pekingin kaduilla. Reitin varrella tuli eteeni mielenkiintoinen uusi valtava rakennuskompleksi jonka pääsisäänkäynnin edessä oli varsin erikoinen taideteos, kuva 1. Jäin ihmettelemään mitä se oikein esitti, oliko se epämuodostunut ihmishahmo jonkin olennon selässä, vai teknisesti epäonnistunut pronssivalu jostain aivan muusta aiheesta? Vieressä oli pronssisia yksittäisiä susia lasten paijattavana ja alempana pihalla susilauma piirittämässä kivellä seisovaa miestä, kuva 2.

Kuva 1

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 2

Mielenkiintoni heräsi siihen mitä rakennuksen sisällä mahtaisi olla, ja yllätys oli melkoinen. Se oli valtava ostosparatiisi tai –helvetti, ja sieltä löytyi ravintoloiden ja ostopaikkojen lisäksi aulatiloissa vaikka sun mitä, moderniksi taiteeksikin näitä voitaneen sanoa, kukin mielensä mukaan, näistä muutamia kuvia.

9+1 sorminen ravintolan ovimies.

9+1 sorminen ravintolan ovimies.

Turbohärkä.

Turbohärkä.

Kivimies.

Kivimies.

Kromia ja säihkettä.

Kromia ja säihkettä.

Täällä vahdin minä.

Täällä vahdin minä.

Kromattu menopeli.

Kromattu menopeli.

Ihmevekotin jolla ei  ole mitään virkaa.

Ihmevekotin jolla ei ole mitään virkaa.

Suuren Kiinan armeijan pieni sotilas.

Suuren Kiinan armeijan pieni sotilas.

Kuvien laatutaso ei valitettavasti ole kummoinenkaan, mukana taskussa oli vain puhelinkamera. Tämän jutun innoittajana toimi Värtsin juttu: Kädentöitä koululla, osa 2.

Teksti ja kuvat: VTOH

Share

2 comments for “Kädentöitä Pekingissä

  1. Tosi mielenkiintoista! Vaikka Kiinassa onkin yhden puolueen diktatuuri, se ei taida ulottua taiteeseen, kuten Neuvosto-Venäjällä aikoinaan.

  2. No onhan patsaita..
    MInusta tuo ensimmäinen kuva esittää sikäläistä Tartsania. Hän on voittanut siinä kaikki vastustajansa ja päästelee voittohuutoaan takoen rintaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *