Kädentöitä koululla, osa 2

ALKUVUODEN KÄDENTÖITÄ KOULULLA, OSA 2

Koululaisten töiden toisessa osiossa on mm. 1-2 luokkalaisten talvisia taloja  lumimaisemassa, pupuja enemmän tai vähemmän lumisten kuusien katveessa sekä  punatulkkuja ja Ystävänpäiväkortteja. 3-4 luokkalaiset taitelivat hiihtäjiä (kenties lumen ja hiihtolatusten toive sisältyi töihin). 5-6 luokkalaiset mm. piirsivät ja maalasivat kaupunkimiljöötä horisonttiin katoavan suoran kadun molemmin puolin.

talvisia taloja 1-2 lk

punatulkkuja sekä ystävänpäiväkortteja 1-2lk

 

kopiointiharjoitus

katu 5-6 lk

hiihtajat 3-4lk

Myös  käsityötuntien aikaansaannoksia on kuvissa; 1-2 luokkalaisten neulahuovutuksella huopakankaalle tehtyjä raketteja, 4-luokkalaisten ”verstaan” välityönä tehtyjä lentokone-jääkaappimagneetteja sekä 3-4 luokkalaisten Ystävänpäiväsydämiä neulahuovutuksella koristeltuna. Myös muutamia 5-6 luokkalaisten tekstiilitöissä tehtyjä neule- ja virkkausharjoitusten tuloksia on kuvissa.

pupuja sekä talvisia kuusia 1-2 lk

neulahuovutuksella raketteja 1-2 lk

neule ja virkkausharjoitustöitä 5-6 lk

neulahuovutuksella koristellut sydämet 3-4 lk

jaakaappimagneetteja 4 lk

Vuokko Väänänen

Post navigation

9 comments for “Kädentöitä koululla, osa 2

 1. Liekö hävinnyt lentokone pyykkipoika- ja jätskitikkulentskarien etsinnän kohteena.Ystävä oli varmaan iloissaan saadessaan konkreettisesti lämpöisen palleron.

 2. Paljon ja monenlaista on saatu aikaan. Näkyy, että asiaan on todella paneuduttu ja opettaja on työstään kiinnostunut.

 3. Näyttääpä opettajalla olevan aihevarasto melkoinen.
  Mie jos olisin vielä opettajan hommissa, niin vohkisin
  tuolta ideoita. 🙂 Ovat todella omaperäisiä.

 4. Näitten töiden ideoijina ja ohjaajina ovat olleet koulumme kaikki kolme opettajaa. Kuvaamataito ja käsityöt (joko tekstiili-tai tekninen) kuuluvat viikoittaiseen lukujärjestykseen. Hyvä, että taideaineitakin on ”ohjelmassa” mukana.

 5. Näitä kuvia katsellessa tulee hyvälle tuulelle.

 6. Hei,Vuokko!

  Kuviksen, musiikin ja urheilun harrastajat pääsevät yleensä parhaiten esille, mutta mahtaisiko sieltä koulusta löytyä kirjailijan alkuja. Heidän kirjoituksiaan lukisi mielellään.

 7. Kyllähän meillä koulussa kirjoitellaan juttuja, kertomuksia ja ”aineita”. Ihan vielä perinteisesti lyijykynälläkin! Toki myöskin tietokoneella. Julkaisukelpoisia juttujakin varmasti löytyisi, kunhan me aikuiset vain saisimme ajoiksi niiden julkaisemiset, vanhemmilta luvan kysymiset ym. asiat tämän arkisen koulutyön ohessa.
  Otto Rummukaisen rahaston keväiset kilpailuaiheet ja -toteutustavat eivät ole vielä tulleet koululle. Viime keväänä piirrettiin; nähtäväksi jää, onko oppilailla tänä keväänä kirjoitusaihe? Jos kirjoitetaan, tulokset ovat varmasti luettavissa Värtsissä.

 8. Vuokolle ja kaikille Värtsilän koululla.

  Kun olen katsellut oppilaitten kädentaitoa ja talven aikana
  lukenut Itä-Savossa olleita kouluikäisten nuorten kirjoituksia ja mielipiteitä, olin jo ehdottamassa samaa kuin Martti Törrönen.

  Voisiko Värtsin sivulla olla nuorille oma osastonsa, johon voisi
  kukin halutessaan kirjoittaa.

 9. Martin ja Kalevin toivomuksiin ylen paljon yhtyen ja Värtsiin niitä kirjoituksia toivoen, harmaahapsi. Lisäksi: olisihan se mahtavaa, jos kirjoituksista julkaistaisiin ihan kirjanenkin. Omakustanteisena ja sitten kustannukset innokkaiden ostajien kukkaroista. Jos jotain jää kassan pohjaan, ne voi panna Oton rahastoon – tai papinsäkkiin.

  Vireä Värtsilä viriää Värtsilän koululla!!! Samalla jatketaan Pykälävaaran Päätalon aloittamaa kirjoittamisen harrastusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *