Karaokea kirjastoautossa

Kirjastoauto olikin muuttunut karaokebussiksi

Kirjastoauto olikin muuttunut karaokebussiksi

Torstain kirjastoauton tuloa odotettiin koulun 1-2 luokkalaisten joukossa innokkaan jännittyneenä. Arja-ope oli kertonut, että kirjastoauton mukana ovat tänään karaokelaitteet ja jokainen 1-2 luokkalainen pääsee halutessaan laulamaan. Laulukaveria etsittiin ja esitettäviä lauluja alettiin suunnitella niin innokkaana, että ensimmäisen oppitunnin ohjelmaan oli aluksi vähän vaikea keskittyä.

Kolmannella oppitunnilla sitten kirjastoauto (tänään siis karaokebussi) kaarsi koulun pihaan ja sen henkilökunta laittoi karaokesysteemit laulukuntoon sekä diskopallon ja koristeet valmiiksi. Kappalevalikoimassa ei ollutkaan perinteisiä ”lastenlauluja”, vaan oppilaat pääsivät valitsemaan musiikkia mm. Jenni Vartiaisen, Mamban, Dingon ja Cheekin kappaleista. Osa 1-2 luokkalaisistakin palautti luetut lainakirjat ja lainasi uudet ja lähti luokkaan lukemaan ”tuoreita” kirjoja, mutta myös innokkaita laulajia riitti. Lauluparia ja kappaletta vaihdettiin ja taas laulettiin! Muut koulun oppilaat saivat käydä palauttamassa ja lainaamassa kirjoja tututtuun tapaan ja jotkut oppilaat ”unohtuivat” lainauspuuhissaan seuraamaan karaoke-esityksiä. Vanhempien oppilaiden kuultiinkin toivovan karaokebussin lauluvuoroa myös itselleen! Ehkäpä joku toinen kerta……

Mukavaa oli Karaokebussissa! Suuret kiitokset Karaokebussin vierailusta koulullamme: kirjastotoimelle ideoinnista ja toteutuksesta sekä nuorisotoimelle karaokelaitteiden lainaamisesta. Karaoke kaikukoon kirjastoautossa!

Teksti ja kuvat Vuokko Väänänen

Kirjastoauton henkilökunta viritti karaokesysteemit ja laulu alkoi

Kirjastoauton henkilökunta viritti karaokesysteemit ja laulu alkoi

Verneri (vas.) ja Otto esiintymisvuorossa

Verneri (vas.) ja Otto esiintymisvuorossa

Mira (vas.) ja Aada laulavat siniseen mikkiin ja Sami punaiseen

Mira (vas.) ja Aada laulavat siniseen mikkiin ja Sami punaiseen

Laulajat ja taustajoukot

Laulajat ja taustajoukot

Aini (istumassa) ja Sonja esiintyvät

Aini (istumassa) ja Sonja esiintyvät

Viimeiseen biisiin ehtivät laulamaan myös osa 5-6 luokkalaisista

Viimeiseen biisiin ehtivät laulamaan myös osa 5-6 luokkalaisista

6 comments for “Karaokea kirjastoautossa

 1. Olen odottanut Ari Monosta esiintymään vaikkapa Värtsilän koululle-
  mites ois- ei kouluaikaan vaan sopivana päivänä tai iltana.
  Värtsilässä kun ei ole nykyisin oikein riittävän hyvää ja tilavaa paikkaa, missä voi pitää esim. konsertteja vaan ainoastaan kesällä navetan vintillä. Tähän aikaan siellä on jo kylmä. Ennen oli urheilutalo – tarpeeksi iso ja mahdollisuus järjestää myös tarjoilua. Koululla luokat voisivat hankkia rahaa retkirahastoon.
  Kuvassa olevista kasvaa varmaan karaokelaulajia- eikö?
  Terv. Pusan Mirja ym.

 2. Kirjastot ovat sellainen paikka
  jotka ovat pystyneet vastaamaan
  ajan haasteisiin – tosin monet pienemmät
  ovat olleet lakkautusuhan alla moneenkin
  kertaan kustannussyistä. Niin se vain hävisi
  Värtsilän hyvin hoidettu kirjastokin kuin
  tuhka tuuleen…
  *

  Kun aloitin työni kirjastoalalla oltiin
  lainauksessa detroit-systeemissä, sitten tuli
  kameralainaus ja ehdinpä nähdä vielä atk-ajankin
  ennen eläkkeelle siirtymistä.

  Meidät kirjastotädin miellettiin aikojen alussa
  nuttura- ja silmälasipäisiksi tiukkiksiksi
  jota sormi pystyssä hyssyttelemme että ”shhhhhhhhhhhhhhh!”

  Se oli sitä aikaa kun kirjastojen lukusalit olivat myös opiskelupaikkoja ja hiljaisuutta vaadittiin juuri sen takia.

  Kerronpa senkin että kun laitoimme esille vihkon
  johon sai esittää toiveita (tarkoitti kirjatoiveita)
  niin pojankossit kirjoittivat että ”enemmän nuoria kimuleita
  ja lyhempiä hameita, sukkanauhat näkyviin!”
  *

  Näyttää karaokebussissakin riittävän menoa ja
  meininkiä!

 3. Hienoa,että kirjasto järjestää erilaisia tapahtumia.Kirjastosta olen muutenkin saanut aina ystävällistä palvelua.Uutuuskirjatkin saadaan nopeasti luettavaksi.
  Hyvä idea Mirjalta tuo Monosen Arin esiintyminen Värtsilässä.Tästä on puhuttu pitkin kesää,mutta sopivaa tilaa ei tunnu löytyvän.Jospa Värtsilän vireä koulu vanhempainyhdistyksineen ottaisi sen hoitaakseen.Värtsilässä kun näitä tapahtumia ei liiaksi ole.Pari kertaa olen kuullut Aria ja uskon,että tulisi mahtava konsertti.Jos hyvin tiedotettaisiin varmasti olisi tulossa kuulijoita kauempaakin jonakin sunnuntai-iltapäivänä tai illalla.Ari ei vaatine kummoisia esiintymispalkkioita.
  Miettikääpä siellä koululla.Pääsymaksuun voisi sisällyttää vaikkapa kahvit tai mehut,jos siitä ei olisi hirveästi vaivaa.Tiedän,että tänä päivänä kouluille sälytetään paljon tehtäviä,mutta tämä olisi pieni pyyntö kyläläisiltä.Kiitos!

 4. Kyllä Telle ihan oikeassa on… kirjastotädin kuului ennen olla nutturapäinen ja ”tiukkapipoinen” pyöreäsankaiset silmälasit nenällään. Ainakin Värtsilän Valkoisen talon kirjastossa istui pöydän takana sellainen valvoja. Siellä Sylvi vahti meitä ettemme ottaisi enempää kuin kaksi kirjaa kerrallaan. Muuten ei ehtisi lukea läksyjä. Ja hän yksimielisesti päätti mitkä olivat liian aikuisten kirjoja meille lapsille. Sylvi oli ihan asiallinen. Se oli sen ajan ammattitaitoa.

  Tuo karaokebussi pitäisikin ajaa tähän meidän lähelläolevan vanhusten palvelutalon pihaan. Ovat niin kovia laulamaan. Pitäisi vain löytää helpompia lauluja kuin lapsille.

 5. Kuulin, että Ari oli päässyt kilpailussa finaaliin, mutta sitten olivat töpeksineet äänitysjutussa. Ari ei itkenyt tapausta.
  MirjaSisko

 6. Syysloman jälkeen…..
  Jos Kimmo Hurri saisi aikaan edes yhden kerran värtsiläläisille
  Arin konsertin olisimme ikionnellisia.
  Meiltä on pitkä matka joka paikkaan!!!!!
  Yst. terv. Pusan Mirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *