Hanhet tulivat – ja kohta jatkavat…

Tänään keskiviikkona niitä – valkoposkihanhia – oli jo 6000 Savikon pellolla ja Noidanniemellä. Välillä Sääperissä paossa. Äitienpäivänä kirjasin 400, maanantaina ja tiistaina 1000 ja tänään tuon summan, kuten syksyllä konsanaan. Upeata on katsella, vaikka kaikki ovat lähes samannäköisiä.

 

Mutta löytyipä tänään parvesta myös oikea sokerikuorrutettu leivos! PUNAKAULAHANHI. Mielestäni kaunein lintu puvultaan koko Suomen 470 lajin joukossa. On lottovoitto löytää noin isosta parvesta tuollainen kaunokainen.

– hannu

4 comments for “Hanhet tulivat – ja kohta jatkavat…

  1. Eikö niistä Värtsilän hanhiparvista saisi kuvia tänne Värtsin sivuille?

    Olin tänään Korkeasaaressa ja siellä näitä meidän cityvalkoposkihanhia oli isot määrät hautomassa, kuka missäkin kivenkolossa tai mättäällä. Ja puolisot pitivät valppaina vahtia vieressä.

  2. Muuttolintujen touhuiluja.
    Tänä keväänä on tuo lintujen muutto ollut melko selväpiirteistä tässä meidän maisemissa. Alkuviikon kahlaajaparvissa oli kaksi poikkeusta. Selvästi erotautui mustaviklo ja tundrakurmitsa, niillä oli seuranaan vaatimattomamman näköiset, ilmeisesti naaraat mukanaan. Viivähtivät päivän ja lähtivät. Omalla järvellä näin uivelopariskunnan. Ilmeisesti nekin ovat jatkaneet matkaansa.
    Kasvipuolella kiurunkannukset saivat kukinnalleen sopivasti vettä ja aurinkoa tuolla Suonpäänjokivarressa.Rentukka ja kullero aloittelevat kukintaa.

  3. Kyllä on kevät ihanaa aikaa, jos on syksykin. Mike

  4. Ja kalojakin on tullut rappusille. Mike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *