Linturetkellä Värtsilässä

Nuoret bongarit Joensuusta.

Nuoret bongarit Joensuusta.

Olimme luokkamme kanssa linturetkellä Värtsilässä 7-8.5.2013. Kävimme Hopeakallion sekä Sääperin järven lintutornilla. Näimme 37 eri lintulajia. Uudenkylänlammella näimme esimerkiksi kurkia ja kalalokkeja. Kuulimme myös kaulushaikaran ääntelyä. Hannu Kivivuori oli hyvä opas retkellämme. Hänen ansiostaan opimme monta eri lintulajia sekä niiden ääniä.

Lintutornissa.

Hopeakallion lintutornissa.

Yövyimme Hotelli Joessa yhden yön ja heräsimme jo seitsemältä, puoli yhdeksältä menimme tarkkailemaan lintuja. Hotellissa oli mukavaa henkilökuntaa, sekä hyvää ruokaa. Iltaa vietimme Minna Aulassaaren kesämökillä ja näimme siellä joutsenpariskunnan.

Meillä oli todella mukava retki, kiitos oppaallemme Hannulle, Minnalle sekä Hotelli Joen Elinalle sekä Minnalle.

Teksti: Ella, Ulrika ja Elfinaz, Joensuun steinerkoulun 5.-6.-luokka

Muiden mukana olleiden luokkalaisten terveiset linturetkestä Värtsilään:

Hannu Kivivuori.

Hannu Kivivuori.

Parasta retkellä oli lintujen bongaus ja Hotelli Joessa olo. Hotelli Joen palvelu oli todella hyvä.  Ja linnut oli söpöjä :3 Kiitos (: T. Veera

Mielestäni mukavinta oli hotelli Joessa, koska siellä oli ystävällisiä ihmisiä ja hyvää ruokaa.  Ja oli hyvä palvelu! Kiitos (: T. Tuisku

Hauskinta matkassa oli Ellan mökillä oleminen T: Jasmin

Mielestäni mukavinta oli lintutorneilla käyminen ja trampalla pomppiminen. Kiitos! T: Pietari

Hauskinta Värtsilän reissulla oli rattoisat illanvietot 😀 T: Joel

Minusta hauskinta oli kun menimme Ellan mökille ja katselimme lintuja. Linnut olivat ihania =). kiitos!! T. Elfi

Meillä oli todella mukava retki ja lintujen bongaus oli mukavaa.  Hotelli Joessa yöpyminen oli kivaa ja oli myös hauskaa käydä Ellan mökillä saunomassa. Kiitos (: T: Ulrika

Parasta retkellä oli se, että opin paljon uusia asioita. T: Lumi

Mielestäni retkellä parasta oli Hotelli Joen huonepalvelu ja ruoka. T: Milla

Parasta retkellä oli jäätelö ja hotellihuone T: Eeli

Minä opin paljon uusia asioita. Hotelli Joen huoneet olivat hienoja ja lintujen katselu oli mieluista puuhaa. Kiitos hotelli Joelle ja lintumies Hannulle T: Aleksi

Minun mielestäni hauskinta oli katsoa lintuja lintutornista. T: Leevi

Minusta linturetkellä parasta oli katsella lintuja kaukoputkella. T: Valtteri

linturetki2013 019

Ella ohjeistaa: ”Tuonne se lensi!”

linturetki2013 009

Kuvat: Minna Aulassaari

9 comments for “Linturetkellä Värtsilässä

 1. Kiitos kun kävitte ja viihdyitte Värtsilässä.Tervetuloa uudestaan ja hyvää lämmintä kesää.

 2. Matkakertomuksestanne sain minä ja varmasti lukuisat muutkin lukijat virkistävän alun tälle sateiselle tiistaille. Kiitos siitä! Tuon lintumies – Hannun vaimona voin sanoa, että hänkin iloitsi kovasti teidän seurastanne. Olitte hyviä opastettavia.

 3. Nuorissa on tulevaisuus.
  Kiitos myönteisestä Värtsilä-raportista.
  Olemme kuulolla jatkossakin.
  Kiitos ja iloa kevääseenne.

 4. Lasten kanssa on aina mukava puuhata. Oli aiheena vaikka lintujen tarkkailu. Kiitos lapsijoukolle: olitte mukavia, välittömiä ja iloista porukkaa. Ehkä tulette tai menette toistekin linturetkelle:-). Kiitos innokkaille vetäjille! Ja iso kiitos Minnalle hyvistä kuvista! – hannu

 5. Upea tarina Joensuun bongareista! Olette löytäneet Värtsilän parhaita puolia! Pitäkää tie avoinna jatkossakin!

  Ehkä Hannu voi joskus käyttää teitä myös Kaustajärvellä? Jos etukäteen sovitaan ajankohdasta, tarjoan limsat! Voimme myös istahtaa hetken kappelissa!

  Ierikka

 6. En Steinerkoulun aatemaailmaa sinänsä kannata, mutta tässä asiassa he toimivat hyvästi. Luokkaretkenä erinomainen kohde varrattuna johonkin huvipuistovierailuun.

 7. Parasta matkassa olivat kerrassaan hurmaavat matkalaiset. Oli tosi mukavaa kun kävitte ja viihdyitte!

 8. Steiner-koulun pedagogiikka perustuu ajatukseen, että inhimillisen kasvun idut löytyvät kasvatettavasta itsestään. Koulun aatteellinen isä on itävaltalainen antroposofi-filosofi Rudolf Steiner.

  Äskettäin kuulin, että Joensuun Steiner-koulu on päättänyt perustaa kouluruokailunsa luomutuotantoon.

  Ierikka

 9. Retki oli oikein onnistunut, ja siitä iso kiitos myös Hannulle ja Hotelli Joen Elinalle ja Minnalle ! Varmasti jatkossakin vastaavia retkiä järjestetään, kiitos Erkki tarjouksesta,laitetaan korvan taakse ! Värtsilä on todella hieno paikka, lintulajeja oli paljon ja mikäs sen mukavampaa kun pääsee ihan oikeasti luonnossa niitä näkemään asiantuntijan opastuksella.
  Joensuun steinerkoulu siirtyy luomuruokailuun, ja mitä ei luomuna pysty toteuttamaan, toteutetaan se lähiruoalla.Tähän mennessä lapset ovat pitäneet ruoasta tosi paljon.
  Itse olen ollut enemmän kuin tyytyväinen laitettuani lapseni steinerkouluun, hyviä puolia on todella paljon ja koulu menee hyvin!
  Yhtenä vuonna lapset kasvattivat itse ruista ja kävivät koko prosessin läpi eli lopputuloksena oli erittäin maistuva ruisleipä, jonka he itse paistoivat 🙂
  Ps. lapset suunnittelivat jo uutta retkeä Värtsilään 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *