Vappuaatto Värtsilän koululla

Arkeen on jo palattu Vapun jälkeen, mutta tässä vielä muutama Vapunaaton kuva koululta. Oppilaat saivat halutessaan pukeutua erilaisiin rooliasuihin tai muuten vaan Vapun kunniaksi vähän normaalista poikkeavasti. Niinpä koululla nähtiin erivärisiä hiuksia (värillä tai peruukilla aikaansaatuja), ainakin yksi hurja naamari, vappuiset silmälasit ja hampaat sekä erilaisia rooliasuja. Ainakin Peppi Pitkätossu, useita kissoja, lännentyttö, judoka, peikkotyttö, ”herrasmiehiä” komeine viiksineen, vampyyrityttö, hip-hoppari, punkkari sekä rosvo olivat saapuneet koululle Vapun kunniaksi. Aamupäivällä vielä edettiin enemmän tai vähemmän lukujärjestyksen mukaan; nuorimmat oppilaat askartelivat käsityötunnilla värikkäistä paperirenkaista omia ”vappunauhoja”. Ruokailussa jälkiruoaksi saatiin simaa ja isot munkit. Kolmannella tunnilla oppilaat pääsivät herkuttelemaan omilla herkuillaan, näin Vapun kunniaksi.

Ilmapallo-lentopallo-ottelussa oli pelissa monta palloa.

Ilmapallo-lentopallo-ottelussa oli pelissa monta palloa.

Neljännellä tunnilla pelattiin perinteinen, kaikkien koulun oppilaiden lentopallo-ottelu ilmapalloilla. Liikuntasalissa oli pelitunnelmaa sekä toisten joukkueiden tsemppausta niin, että kuulosuojaimilla olisi ollut käyttöä. Osalla oppilaista koulupäivä jatkui vielä lentopallo-ottelun jälkeen. Toivottavasti ei yhtä äänekkäissä tunnelmissa!

Eka- ja tokaluokkalaisia askartelemassa

Eka- ja tokaluokkalaisia askartelemassa.

Punkkari ja viiksiherra.

Punkkari ja viiksiherra.

Peikkotytön herkut, karkkia ja limsaa.

Peikkotytön herkut, karkkia ja limsaa.

Erivärisiä hiuksia, tassa vihreät.

Erivärisiä hiuksia, tässä vihreät.

Teksti ja kuvat: Vuokko Väänänen.

5 comments for “Vappuaatto Värtsilän koululla

 1. Kerrassaan mainiota paikallista reportaasia. Hyvä Vuokko ja koulu! Koululaisilla on luovuutta, kuten Jouko edellisessä jutussa toteaa.

  Vuokon kyvyillä varustettu pitäisi saada ja nimetä Värtsin toimittajaksi, jos hänellä itsellään on siihen vähänkään haluja. Yhteystietojen perusteella näyttää toimittajille olevan paikkoja avoinna. Lukijat kaipaavat myös paikallisia juttuja.

 2. Samaa mieltä Erkin kanssa. Ja Jormanaisen Erkkiä on ollut myös ikävä. Siis Erkin juttuja.

 3. Eräs koulun onnistumisen merkki on leikki. Värtsilän koulusta olemme saaneet Vuokon välityksellä runsaasti todistusaineistoa tämän koulun korkeasta tasosta.

  Jos ei ole leikkimieltä, ei ole koulussa viihtymistäkään. Samalla oppimisen taso nousee. Kurinpitoongelmat vähenevät, kun energia saa purkautua leikin sääntöjen puitteissa.

  Luulisin, että ns. ylivilkkaille lapsille tämä on paras mahdollinen koulutien aloituspaikka ja elämäntien avautumisen hallittu mahdollisuus.

  Olen ylpeä Värtsilän koulusta!!! Luulenpa, että entinen värtsiläinen Joukokin yhtyy näihin ajatuksiin.

  Ierikka

 4. Tuulalle,

  Värtsiä kannattelee pitkälti värtsiläläisyys, seudun nykyisyys ja historia. Kotiseutuhengen läpitunkemat ja siitä muuten kiinnostuneet nykyiset ja entiset asukkaat ovat parhaita kirjoittamaan noista asioista. Mukaan mahtuu tietysti muutakin aineistoa, kuten on nähty. Ja hyvä niin, ettei aivan nurkkapatriotismiksi mene.

  Itselläni ei ole minkäänlaisia juuria Värtsilässä eikä niitä ehtinyt kolmen vuoden aikana tulla, oli niin paljon kaikenlaista yksinäistä puuhaa. Häpeillen on tunnustettava, ettei tältä pohjalta motivaatio riitä juttujen kirjoittamiseen. Aiempi mielenkiinto oli lähinnä ammatillista uteliaisuutta, piti kokeilla, miten kyläverkkolehti toimisi. Se oli silloin melko uusi asia, jonka menestymistä tulee tietysti vieläkin seurailtua.

  Tuskinpa Värtsilässä kukaan jäi henkilökohtaisesti ikävöimään outoa eläjää ja rehellisyyden nimissä on sanottava, etteivät ihan kaikki kaipaa juttujakaan. Itselläni on ikävä metsäkauriita. Bimbosta ja Bambista tuli henkilökohtaisia ystäviä. Joko lie pantu lihoiksi? Luppotupakaan ei taida olla enää entisellään.

 5. Viikko sitten näin kauriita Sikkervaarantien ja Jänisjoen välisellä pellolla. Ihan rauhallisesti olivat aterialla.

  Sääperin liepeillä on ainakin jousenia.

  Terveisin Ierikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *