Värtsin uuden kustantajan terveiset lukijoille ja kirjoittajille.

Värtsi-lehden uutena kustantaja toimii Värtsilän Pitäjäyhdistys ry. Päätoimittajana toimii kyläyhdistyksen tiedottajanakin jo vuosia toiminut Eira Varonen.

Kyläyhdistyksemme tukee ja haluaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa resurssiensa mukaan olla kehittämässä Värtsilän kylää. Kyläyhdistyksen ja Värtsi lehden yhteistyön näemme yhtenä luontevana osana toimia kylämme parhaaksi.

Värtsilehti ja kyläyhdistys toimivat vapaaehtoisella harrastustoiminta pohjalla. Toimijoilla on omat leipätyönsä ja rajalliset talkooresurssit. Toivomme lukijoiden ymmärtävän, ettei verkkolehden toimittaminen ole kyläyhdistyksen päätoimintaa. Toimittaja(t) kokoavat juttuja kirjoittajilta julkaistavaksi Värtsiin, kuten tähänkin asti.

Toivomme vilpittömästi, että nykyiset kirjoittajat jatkavat ansiokasta työtään Värtsin hyväksi ja saisimme uusiakin kirjoittajia mukaan. Toivomme tukeanne ja rakentavaa asennetta, jolla ylläpidetään Värtsilä henkeä!

Värtsi lehden lisäksi Pitäjäyhdistys ylläpitää omia kotisivuja www.vartsila.fi. Näiltä sivuilta löytyy mm. kyläämme koskevat ajankohtaiset tiedotteet. Työnjako Värtsi lehden ja vartsila.fi sivuston välillä on muodostunut ajanmyötä selkeäksi ja toimivaksi.

Värtsissä julkaistaan kaikenlaisia juttuja jatkossakin. Erityisesti keskitymme värtsiläisiä kiinnostaviin juttuihin, jotka käsittelevät menneitä aikoja, nykypäivää tai tulevaisuutta.

Verkkolehden perustajat ovat luoneet Värtsille hyvät perustukset! Kiitokset kuuluvat heille!

Värtsi-lehti on tärkeä henkireikä ja imagon luoja kylällemme. Verkkolehti kiinnostaa ja sitä luetaan monta kertaa päivässä. Monet aloittavat aamunsa avaamalla ensimmäiseksi www.vartsi.net sivun. Keskustelut/kommentit kiinnostavat lukijoita. Ne antavat hyvän lisän juttuihin ja mahdollistavat mielipiteiden vaihtamisen.

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Terveisin
Pitäjätoimikunta

ps. Värtsissä on juttupula! Juttuja voi lähettää osoitteeseen verkkovartsi@gmail.com

Share

53 comments for “Värtsin uuden kustantajan terveiset lukijoille ja kirjoittajille.

 1. Kiitokset Pitäjäyhdistykselle kirjoituksesta
  ja siitä että siellä jatketaan Värtsi lehden
  kustantamista.

  Itselleni jäi kuitenkin epäselväksi mitkä
  aiheet kiinnostavat VÄRTSILÄISIÄ. Ymmärrän
  hyvin että Värtsilää koskevat ensisijaisesti.

  Olen nyt hillinnyt kirjoittamistani, koska
  omat Värtsilään liittyvät tarinani kertovat vähän
  sieltä sun täältä, vaikka onhan niissä siteeksi
  ollut Kaustajärvenkin tapahtumia,ehkä liikaakin.

  Tilastojen valossa olen ymmärtänyt, että Värtsiä
  luetaan ympäri Suomea ja jopa ulkomaillakin. Olen
  ilahtunut kaikkien, esim. Pääkaupunkiseudun kuin myös
  Hong Kongin kuulumisista. Myös kirja-arvostelut
  ovat arvokasta tietoa mielestäni.

  Summa summarum. Tähän neuvottomuuteeni kaipaisin
  myös toisten kommentoijien apua. Kuinka laaja
  käsite tämä värtsiläisyys on?

  PS
  Pitäjäyhdistys tekee arvokasta työtä monessa
  muodossa niinkin pienellä paikkakunnalla.
  Jospa joku vääntäisi minulle ”rautalangasta”
  vastauksen kysymykseeni.

 2. Olen ymmärtänyt niin, että tämä lehti on myös pöytälaatikkokirjailijoille. Ei varmastikaan ole tarpeen joka juttuun ympätä Värtsilä-linkkiä. Koko elämän kirjohan koskettaa myös värtsilä(lä)isiä, niin että aika laaja käsite värtsiläisyys on. Näin ajattelee ainakin tämä ahkera lukija.

 3. Kiitokset tosiaan kuuluvat aluksi Värtsin ideoijille ja perustajille. Seuraavaksi tietysti kiitokset myös pitäjäyhdistykselle, joka on hyvä ja luonnollinen jatkaja verkkolehdellemme. Kolmanneksi kiitokset lukijoille, kirjoittajille ja kommentoijille.

  Kiinnostavuuden suhteen rohkenen olla sitä mieltä, että kaikki jutut, jotka löytävät tiensä Värtsiin, ovat kiinnostavia ja tervetulleita. Arvaan, että muualla ja miks’ei myös seudulla asuvia kiinnostavat kovasti niin menneeseen aikaan kuin nykyhetkeenkin liittyvät paikalliset muistelukset, kuulumiset ja mielipiteet. Uskon, että Värtsin löytäneillä on ihan riittävät siteet tälle kotiseudulle, olkoonpa ne alkuaan mitä muotoa tahansa. Niinpä uskon, että myös kuulumiset ympäri maata ja maailmaa ovat tervetulleita. Itse ainakin olisin kiinnostunut lukemaan näkemyksiä eri puolilta myös siitä, mikä on ihmistä kuljettanut ja mitä keinoja on koti-ikävään löytynyt tai käytettävissä.

  Itselleni, 50 vuotta sitten junan viemälle, tämä Värtsi on ollut merkittävin syntymäseutuun liittyvä henkisen kulttuurin kehto ja päivittäinen kumppani. Toivotan hyvää jatkoa sekä onnea ja menestystä niin Eiralle, pitäjäyhdistykselle kuin meillekin rivihenkilöille. Kyllä juttuja piisaa, antakaa palaa vain, mutta ei tietenkään pitämällä kynttilää vakan alla.

 4. Kiinnostavaa olisi kuulla ”junanviemien” elämästä, lähinnä, miten ja millä motiivilla lähdettiin, mitä sitten tapahtui ja minne elämä kuljetti. Onko suunnitelmissa palata joskus juurilleen?

  Menestystä uudelle kustantajalle ja vetäjille!!

 5. Hyvältä tuntuu Värtsin nykyinen asema viestimisen vilkkaassa vilinässä. Värtsin kirjoittamisen lähtökohtia, aiheita ja ajankohtia ei ole syytä mitenkään määritellä. Wärtsilä on maailmanlaaja seilaaja. Se aukoo aallokot ja ahtaat jäätiköt. Dieselissä on voimaa ja mainetta. Jatketaan niinkuin on tavaksi tullut.

  Eläköön Värtsilän pitäjä ja sen kylät laaksossa ja laakson reunoilla, Jänisjoen kaikilla rannoilla, lintutorneissa ja Luppotuvalla, kaikkialla missä asuu Värtsilän ystäviä!

  Ierikka, junan viemä ja auton tuoma.

 6. Kiitoksia pitäjäyhdistykselle selkeytyksestä. Tavallisesti vain mainoslehdet ovat ilmaisia. Tämäkin on, ainakin periaatteessa. Onko lehden ”vuosimaksulle/ kannatusmaksulle” eri tiliä? Antaisitteko vielä ohjeen kannatusmaksuille

 7. Alpoaatoksen pyyntö kiinnostaa minuakin. ”Arpen almu” voisi olla paikallaan! Ierikka

 8. Osallistutaan tarvittaessa myöskin euromääräisellä osuudella. Kannatusmaksun tulee olla sidoksissa pitäjäyhdistykseen, ettei tule ongelmia verottajan kanssa. Uskoisin kirjoittajien ja lukijoiden voivan liittyä jäseneksi pitäjäyhdistykseen jolloin sen maksun kohdistamisen menee yhdistystoiminnan kautta.

 9. Onnea ja menestystä! Kalevi Tikan ehdotus on kannatettava. Hyvä Värtsilä!

 10. Innokkaiden harrastajakirjoittajien ja kuvaajien aikaansaannoksista vuosien mittaan koostuneen Värtsin muuttaminen jonkinlaiseksi ”rahankeruukoneeksi” on pöyristyttävä ajatus. Veronkiertoakin on riittävästi ilman Värtsiä.

 11. Arppen almut pitää osoittaa pitäjäyhdistykselle. Siinä ei kai voi olla mitään laitonta. Jäsenmaksu ynnä kannatusmaksu voisi olla yksi mahdollisuus. Talkootyölle jää kyllä tilaa. Nämä Arppen almut olisivat voineet olla oivalluksissa jo aiemminkin. Kuitenkin parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

  Arppen almut eivät ole samaa kuin lesken rovot. Tämä teologisena reunamerkintänä. Euron senteiksi venyttäminen taas kuuluu Laihialle, ei Värtsilään.

  Ierikka

 12. Pitäjäyhdistyksen kannatusmaksuille on ollut iät ajat mahdollisuus yhdistyksen nettisivujen kautta. Turha niitä on Värtsin yhteyteen liittää ja alkaa lehdellä rahastaa. Se on suuri erehdys.

 13. Niin yhdistyksen kannattajajäsen on yhdistystoimintaa. Verkkolehden avustaminen rahallisesti ei ole yhdistystoimintaa. Tätä tarkoitin sillä verottajan huomioimisella.
  Jos pitäjäyhdistykselle tulee kustannuksia verkkolehden ylläpidosta ne kustanukset olisi hyvä saada vaikka niillä ”Arppen almuilla” peittoon. Oli muuten Arppella niitä kansankutsumia ”koirankieliä” ne eivät tässä kelpaa.
  On luettava pitäjäyhdistyksen säännöt kertaalleen löytääkseni ne kannatusjäsenyys neuvot.

 14. Tuskin kenenkään kannattaa ruveta maita ja riihen alusia tonkimaan niinkin yksinkertaisen asian vuoksi, joka on yksinkertaisessa yhdistyslaissa ja sen mallisäännöissäkin mainittu asia.Ei tarvitse niin sanotusti edes yhdistyslain oikeuspäätöstulkintakirjoja plarata. Luulisin, että taitaa olla kaikilla yhdistyksillä maininta, että yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia. Niinpä ei tarvitse pilkkuja pelkästään verottajan pelossa ruveta viilaamaan pelkästään kannatus ja vielä vähemmän vapaa-ehtoisesta kannatusmaksusta.

  Ja ihan oikein Jormanaisen Erkki painotti, että Värtsilehti ei muuttuisi kaupalliselle pohjalle, siinä oli asiaa.
  (” ”Sillä jos me oikein innostutaan seuraava vaihe olisi varmaankin osakeyhtöittäminen ja tietenkin sen seurauksena pitäisihän se lopulta pörssiinkin viedä.” ”) No nyt se ampu jo ehkä hieman vähän yli.

 15. Mikä tässä nyt mättää? Pitäjäyhdistys
  ilmoitti selvin sanoin että vastaa kustannuksista,
  ainakin toistaiseksi.

  Eipä se kirjoittajien ja tuskin lukijoidenkaan
  intoa lisänne jos tuntee olevansa Arppen almujen
  varassa.

  Pitäjäyhdistyksen toiminnan tukeminen on sitten asia erikseen.

 16. Minäkin haluan kiittää uutta ”Pitäjätoimikuntaa” jatkamisesta ja myöskin entistä toimikuntaa ja henkilöitä jotka aloittivat ”Runopalstan”.
  On kiva lukea täällä ruotsissa kotipijän lehteä siis ihan omaa Värtsi sellaista.
  On melkein kuin olisin siellä kun luen kirjoituksianne.
  Toivon kaikkea hyvää jatkossakin.
  Toivottavasti kirjoitukset kelpaavat täältäkin lahden takaa?
  Täällä sataa vettä, jokohan siellä on lunta?

  Lämmöllä ajatellen teitä kaikkia !
  Maila

 17. Käsittääkseni Pitäjäyhdistyksellä on sikamaisen kallis vuokra maksettavanaan joten ylimääräistä maksettavaa ei tarvitsisi tulla. Ei pientäkään.

  Pienetkin lahjoitukset ovat varmasti tervetulleita mutta itse kannattaisin jäsenmaksun maksamista niin itselleni kuin toisillekin. Sellainen tiedossa oleva maksu olisi yhdistyksen kannalta paremmin ennakoitavissa.

 18. Käsitin Kalevi Tikan tarkoittaneen pitäjäyhdistyksen toiminnan kannattamista liittymällä jäseneksi. Jos se sitten mahdollistaa Värtsin ilmestymisen, niin mitä pahaa siinä on. Ei tästä rahantekokonetta sittenkään tule. Onpahan jollakin rahaa maksaa palvelinvuokra. Ja varmaan Kylätalon lämpimässä suojassa Eira päivittelee näitä sivuja. Senkin talon vuokraan tarvitaan jokunen lantti, jos toinenkin. Ja jos en väärin muista niin yksityishenkilöiltä ei pitäjänyhdistyksen jäsenyydestä peritty maksua, joten mahtaa siitä iso summa kertyä.

 19. Värtsin palvelinvuokra on sata euroa vuodessa. Voin minä sen jatkossakin maksaa, jos pitäjäyhdistykseltä loppuvat rahat.

  En ole ensimmäisenä ollut työntämässä Värtsiä pitäjäyhdistyksen rasitukseksi. Itse asiassa ehdottelin toisenlaista ratkaisua kyläverkkolehden ”kustantamisessa”, mutta eipä otettu kuuloon. Ilmoitusasiana lehden siirtyminen yhdistyksen hoiviin minulle kerrottiin.

  Kylätalon vuokra kunnalle on muistaakseni 400 euroa kuukaudessa. Pitäjäyhdistyksen nettisivuilta löytyvät ohjeet kannatusjäsenmaksun maksamiseen. Mars mars sinne, muuten saattaa olla vaarana, että Värtsikin katoaa kylätalon konkurssin myötä.

  Kovin suurta haittaa Värtsin katoamisesta ei tosin Värtsilän rientojen tiedottamisen ja uutisoinnin kannalta olisi. Ne hommat hoituvat näköjään erinomaisesti pitäjäyhdistyksen nettisivujen kautta.

 20. Hyvässä hengessä ja käsittääkseni sopusoinnussa kaiketi on menty. Mistä moinen hämmennys nyt?

  Sekä Värtsi että Värtsilä.fi ovat mielestäni polkematta toistensa ”reviireille” jakaneet sitä informaatiota mitä kyläläisenä olen itse kaivannut ja näistä löytänyt.

  Tuskinpa Pitäjäyhdistys Värtsin ”kustantajana” vie merkittävästi Erkille tärkeää riippumattomuutta jatkossakaan sisällössään.

  Itse kaipailisin jonkun täyttämään Erkin jättämää aukkoa päivittäisten asioiden uutisoinnissa, olisipa jollain aikaa ja kiinnostusta!

  Toivoisin lehden jatkavan hyvässä hengessä tulevaisudessakin! Tällä verkkolehdellä on paikkansa.

 21. Jospa Eero-Matti sinä?
  Terv. Pusan Mirja

 22. Olen samaa mieltä Eero-Matin mainitsemasta päivittäisten uutisoinnista. Sekin palsta olisi jonkun tehtävä.

  Toimisikohan uutisointi ”Viikon puheenaihe” palstan tyyliin. Siis, että olisi palsta johon uutisoi(kommenttina) se kuka kerkiää

 23. Eero-Matti olen aivan samaa mieltä mm tänään parhaillaan tulee
  Värtsilästä suora lähetys Yle P-Karjalan kautta haastatellaan
  Niiralassa eri yrittäjien tuntoja missä mennään. Soitellaan myös
  toive-musiikki kappaleita jotka eläväittövät myös ohjelmaa.

 24. Minuun on otettu yhteyttä (ilmeisen leikkimielellä), että uskaltaako Värtsiin enää kirjoittaa, jos ei samalla tyrkytä setelinippua. Kokeilkaa pois, siitähän tuon näkee. Ja nauttikaa samalla sydämen kyllyydestä hienosta harrastuksestanne, joka ei edellytä edes kyläyhdistyksen jäsenyyttä. Värtsin ilmestyminen ei ole koskaan ollut kustannuskysymys, siinä on kyse kokonaan muusta kuin rahasta.

  Eri asia on sitten, että joittenkin kommenttien mukaan pitäjäyhdistys potee rahapulaa. Jos näin on, niin jelpataan. Saisivat vain helpottaa ohjeen löytymistä laittamalla kannatusjäsenmaksun pankkitilinumeron etusivullensa nettiin. Minä laitan sinne satasen ja haastan Alpo Rummukaisen, Markus Kontiaisen, Erkki Lintusen ja Kalevi Tikan sopivilla summilla mukaan.

 25. Satanen sattui jäämään sopivasti tulevista turhista jouluostoksista. Haaste otetaan vastaan

 26. Hox, Erkki ja muut
  ”Kovin suurta haittaa Värtsin katoamisesta ei tosin Värtsilän rientojen tiedottamisen ja uutisoinnin kannalta olisi. Ne hommat hoituvat näköjään erinomaisesti pitäjäyhdistyksen nettisivujen kautta.” Kyllä siitä olsi haittaa, minulla täällä ettään perällä
  normaali järjestys on niin, että ensin luetaan Värtsi, sitten linkistä pitäjänyhdistyksen sivulle. Ja sieltä se kadoksissa oleva tili-numerokin löytyy..
  ”Itse kaipailisin jonkun täyttämään Erkin jättämää aukkoa päivittäisten asioiden uutisoinnissa, olisipa jollain aikaa ja kiinnostusta” Ja samaa mieltä Eero-Matin kanssa ollaan täälläkin.

 27. Tässähän on pientä ”purpatusta” myötä- ja vastasukaan. Kyllä verkkovärtsi saa muuttua tekijöidensä mukana ja Värtsilän pitäjäyhdistys pysyä toiminnassa. Nyt kun tähän verkkolehteen on tottunut niin se avataan heti seuraavana sähköpostien jälkeen. Tämä on uutiskanavana tärkeämpi kuin jokin Yle.fi palvelu. Haaste otetaan vastaan aivan iloisella mielellä. Kerrankin saa tuntea olevansa tärkeä.

 28. Nyt ovat hutut ja vellit sekaisin. Minäkin olen tuota sotkua hämmentänyt. Voisimmeko sopia seuraavasta:

  Kasvatetaan pitäjäyhdistyksen taloudenpidon tulopuolta, kuka mitenkin jaksaa ja haluaa, Arppen almuilla tai jäsenmaksuilla tai kannatusmaksuilla tai näillä kaikilla yhteensä. Jos pitäjäyhdistys maksaa palvelinvuokran, niin sehän on hyvä asia.

  Siis ei jatketa sopan keittoa. Pitäjäyhdistys osaa käyttää ihan omalla viisaudellaan rahojaan sekä talon vuokraan että palvelinvuokraan. Ei ole kysymys siitä, että Värtsi olisi jokin rahankeruujulkaisu. Enkä usko, että pitäjäyhdistys sanelisi, mitä Värtsiin saa kirjoittaa ja mitä ei.

  Toisaalta on ollut kyllä kiinnostavaa analysoida syntyneen sopan aineksia. Siinä on myös esimerkkiä Värtsiin
  kirjoittamisen vapaudesta.

  Jatketaan! Värtsi on hyvä verkkolehti. Ja tarpeellinen.

  Ierikka

 29. Hienosti Pitäjäyhdistys on selvinnyt pienistä ja suuremmistakin velvoitteistaan (kylätalo) ja en epäile hetkeäkään ettei jatkossakin selviäisi.

  Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n syyskokous on maanantaina 26.11. klo 18 Värtsilän kylätalolla. Tervetuloa kuulemaan miten kyläyhdistyksellä menee ja osallistumaan toimintaan. Pitäjätoimikunnassa, (hallituksessa) on paikkoja jälleen avoinna! Tervetuloa!

 30. No voi yhden kerran tätä keskustelua. Pääasia että Värtsi ilmestyy ja kirjoittajat kirjoittelevat ahkerasti. Eira tekee parhaansa muiden töiden lomassa. En ymmärrä Erkki JOrmanaisen asennoitumista. Jos on luokoutunut pois rivistä ja jättänyt homman muiden tehtäväksi, niin muut hoitavat sen parhaansa mukaan ja siten kuin hyväksi katsovat. En ymmärrä miksi tästä pitää ongelmaa vääntää.

 31. Olen Ierikan ja Eiran kanssa samaa mieltä. Heidän kommenttinsa ilmestyivät sinä aikana kun kirjoittelin omaani ja poistin kärkevämpiä ajatuksia pois ja muutenkin lyhentelin.

 32. Se minusta on hienoa, että Markus Kontiainen alusta saakka mukana olleena jaksaa edelleen olla hoitelemassa hommia, ainakin noitten yhteystietojen mukaan. Ei jää kaikki yhden henkilön varaan.

 33. Jospa alettaisiin kirjoitella kilpaa aiheesta, mitä hyvää Värtsilän pitäjässä kylineen! ehdottaa Ierikka

 34. Elekee hyvät immeiset heittäkö
  lasta pois pesuveden mukana,
  saattaapi heikkohermoisemmat Värtsin
  kirjoittajat pelästyä
  pahanpäiväisesti.

 35. Otin nimeni pois, ettei se ketään ärsytä. Olen samassa asemassa muiden kirjoittajien kanssa. Siitä olen vilpittömästi pahoillani, että en pysty auttamaan Eiraa tässä elämän tilanteessa, mutta yritän olla henkisenä tukena. Parasta Värtsin kannalta on juttuja ja kuvia tulisi sähköpostin täydeltä. Tältä osin lienee jo kaikki sanottu.

 36. Sitä olenkin ihmetellyt, miksi nimesi on jatkuvasti roikkunut Värtsin toimituksen yhteystiedoissa, kun et ole juuri ollenkaan halunnut tai pystynyt siihen osallistumaan. Annan arvoa ratkaisullesi.

  Kauempana olevat lukijat ovat kuulemma ihmetelleet, miksi jätin Värtsin. Lienee aiheellista kertoa, että asuinpaikkani on muuttunut. Lähes sadan kilometrin välimatkan vuoksi ei ole mahdollista pyöriä paparatsina Värtsilän raitilla, metsissä ja vesillä. Mieluista se oli menneinä vuosina. Muualla asuvana ei motivaatio kyläverkkolehden muuhunkaan toimittamiseen ole parhaimmillaan, joten katsoin reiluimmaksi jättää homman. Jatkajia näytti olevan useampia.

  Kuten tähänkin juttuun kirjoittamistani kommenteista näkyy, helppoa ei Värtsin jättäminen ole ollut. Olen yrittänyt riuhtoa itseäni irti viime kevättalvesta alkaen, jolloin muuttaminen alkoi olla tosiasia. Yleisestikin olen yrittänyt jättää kirjoittamista vähemmälle, jotta tulisi elämässään muutakin tehtyä. Toistaiseksi se ei ole onnistunut. Mutta eiköhän se tästä.

  Eri yhteyksissä kuulluista kiitoksista olen ollut liikuttunut. Niitten osalta kiintiö lienee täysi. Pyyhkeitäkin on tullut, niiltä ei voi välttyä, jos lehteä tekee.

  Tukekaa Eiraa, hän tekee parhaansa Värtsin ja monen muun asian hyväksi Värtsilässä. Vapaaehtoispuuhana ilmestyvä lehti tarvitsee kirjoittajia, kuvaajia, toimittajia ja henkistä tukea. Sensijaan rahaa, politrukkeja ja päällepäsmäreitä se ei tarvitse.

 37. Kyllähän sellainen päätoiminen paparatsaaja olisi Värtsilässä paikallaan.. Sitä vain ei nyt ole eikä keltään sellaista voi vaatiakaan. Värtsilä on sellainen ilmiö, että siihen jää koukkuun. Ken siellä on syntynyt ja kasvanut tai junan tuomana joskus ollut niin tahtoo alvariinsa tietää mitä sinne nykyisin tai juuri tänä aamuna kuuluu.

  Erkkikin oli vain muutaman vuoden eikä tahdo päästä irti millään. Näin se vaan on. Mahottoman isot kiitokset Erkille ja oikein hyvää jatkoa mitä sitten teetkin.
  jk .. Ne kolkkamatikat alkavat kurkistella heikkojen jäitten alta

 38. Jotta menisi keskinäisen kehumisen puolelle, pitää sanoa, että Alpoaatoksessa on vielä rivakkuutta, kun oitis vastasi rahahaasteeseen. Tuota ominaisuutta ihastelin jo toissakesänä, kun laitettiin Luppotuvan liiterien kattoihin peltejä. Siinä ei nokka tuhissut ja jälki oli priimaa. Ite en kyennyt edes katolle könyämään.

 39. EJ mainitsee kommentissaan kuinka vaikeaa
  on ollut riuhtoa itseään irti Värtsistä.
  Samma här. Monestikohan olen päättänyt, että
  tänään en avaa Värtsiä ja jos avaan niin en
  ainakaan kommentoi. Jos kommentoin, en ainakaan
  kirjoita mitään uutta ”Kapustan sepustusta”…

  Kuten lukijat ovat huomanneet. yksikään näistä
  päätöksistä ei ole pitänyt, ainakaan vielä.

  Aivan yllättävissä paikoissa olen tavanneet ihmisiä jotka
  ovat osottautuneet Värtsin lukijoiksi, jopa tunnistaneet
  minut Telleksi.

  Nyt olisi aika ottaa lusikka kauniiseen käteen.
  Emmeköhän luottaisi siihen että Eira hoitaa hommat
  parhaaksi katsomallaan tavalla. Näin lehden tulevaisuus
  olisi turvattu, ainakin toistaiseksi.

  EJ ja kumppanit tekivät ajallaan laadukkaat,
  ajanhammasta kestävät perustukset. Tsempatkaamme nyt
  kaikkia kirjoittajia, jotta seinähirret eivät romahtaisi.

  Ainakin minua ilahduttaisi suurestii jos Erkki Jormanainen
  lähettäisi Värtsiin vaikka kuvatervehdyksiä uudelta
  kotikulmaltaan. Tiedän että ympärilläsi on nytkin
  hienoa harjumaisemaa.

 40. Ei Värtsi verkkolehdelle saa käydä kuin runossa Aleksis Kivestä. ”Syntyi lapsi syksyllä, tuulet niin vinhasti vinkui. Nähnyt ei kesää ei kevättä, eli vain syksystä jouluun.

  Jos keskustelussa siirrymme nokitteluun, niin värtsille käy kuin tuossa runon pätkässä.

 41. Siirrytään Mitä hyvää Värtsilässä? -palstalle! toivoo Muuttolintunen.

 42. Kaleville,

  olet aivan oikeassa, toistensa tukeminen puolin ja toisin on parasta ja tuo parhaan tuloksen.

  Viisas toimitus kuuntelee kirjoittajia ja lukijoita eikä vain yksiniitisesti ilmoittele, että me toimituksessa teemme niin kuin parhaaksi katsomme. Varsinkin kirjoittajilla on ollut Värtsissä oikeus tuoda esille toiveitaan ja näkemyksiään niin kommenttipalstalla kuin kulisseissa. Uskon ja tiedän, että Eira jatkaa tätä perinnettä.

 43. Luettuani koko ritirimpsun
  mieleeni nousi kysymys miksi
  Värtsiläisten seura ei kustanna
  ko lehteä, ehkä sitä ei ole heille
  tarjottukaan.

  Tämän on retorinen kysymys johon
  en odota vastausta, koska toivon että
  asia on tällä erää loppuun käsitelty.

 44. Onko kirjoittajilta puhti loppunut vai onko pitkä kaamos aika
  saanut aikaan muutakin.Kun vajaa kymmenen on enää vakinaisia
  kirjoittajia ennen oli suurempi joukko. Kiitokset kuuluvat tietys kaikille näille aktiiveille joilla riittä vielä
  intoa uusille kirjoituksille.
  Onneksi on meitä kommentoijia juttujen jatkona! silloinhan näihin tulee myös tätä kautta kantovoimaa lisää.Erikoisesti olen odottanut juttuja???
  Onko Värtsilässä kaikki hyvin vai puuttuuko mitään.Jos se on
  kuin Lintukoto silloinhan asiat ovat hyvin.Toivon mukaan lukija
  määrät pysyvät näissä lukemissa tai vielä kasvavat.Kiitokset
  toimitukseen ja hyvää jatkoa kaikille Värtsin sivun avaajille.
  KIRJOITELLAAN.

 45. Rakas lapsemme sanoisin. Miten Värtsilehden muuttuneeseen tiilanteeseen löytyisi ratkaisu.

  Sitä on tällä palstalla moni yrittänyt ratkoa.
  Minun näkemys on, että Eira, kun on päätoimittajan vastuulla niin tarve olisi paikallisesta uutistoimittajasta. Joka tai jotka olisivat niin sanostusti hereillä tapahtuman tiimoilta kuten Erkki oli aikoinaan. Jolloin uutiset tulivat Värtsiin ennen, kuin muihin medioihin. Sellaiset uutiset ylittivät Erkin aikaan kaikkinmeidän tai teidän suosimat runo, päivänmiete ja muut palstat.
  Niinpä vois ajatella, että näitä toimittajia meiltä löytyy niin riistamiehistä, kuin muistakin järjestö ja omatoimiharrastajista.
  Ei se vaadi, kuin yhteen hiileen(Värtiin päin) puhaltamista.

 46. Noinhan se pitäisi olla. Ajankohtaista ja paikallista. Radiosta ja paikallislehdistä saa myös kiinnostavia ajatuksia, joita voisi välittää Värtsissä kauenpana asuville lukijoille.

  Jonkun pitää kuitenkin siirtää ne jutut sähköposteista Värtsin palstoille. En tiedä millainen se työ on, mutta en mielellään sälyttäisi Eiran harteille enää lisähommia. Kouluttakaa muutama avustaja.

 47. Kommenttini vie taas monta riviä, mutta se on
  tällä kertaa tuon pitkän otsikon syy.

  Minäkin olen ihmetellyt kun ajankohtaiset
  Värtsilän tapahtumat ovat jääneet uutisoimatta,
  mutta ymmärrän hyvin, että ei yksi ihminen, siis
  Eira, ehdi joka paikkaan.

  Toisaalta monet, ennestään ahkeratkin kirjoittajat,
  ovat jättäneet leikin sikseen, koska ovat olleet
  epätietoisia, ovatko heidän kirjoituksensa tarpeeksi
  ”Värtsiin päin” olevia.

  Siitä olen kuitenkin varma, että jokainen, joka juttunsa
  on lehteen lähettänyt, on ajatellut nimenomaan Värtsin
  lukijoita, ja eikö se jo ole merkki siitä, että
  ”on Värtsilä mielessäin”.

  Itse olen yrittänyt harventaa, koska juttuni olisivat
  Kaustalta ja siitähän sainkin jo kesällä kritiikkiä.
  Toisaalta taas tiedän, että monet lukevat juttujani juuri
  sen takia.

  Koska hyppäsin kyytiin EJ:n aikana, olen toiminut niillä
  periaatteilla, jotka silloin olivat sallittuja.

  Välillä tuntuu, että olisi paree, jos lehteen laitettaisiin
  lista toivotuista ja ei toivotuista kirjoittajista….
  Ja tietenkin siitä missä kulkee Värtsilän raja, ovatko
  pikkukylät mukana?

  Minun luettavakseni on tämä linja: Jotain vanhaa,
  jotain uutta, jotain meiltä jotain muualta sopinut
  vallan mainiosti.Runona ja proosana.

  Ja vielä siunatuksi lopuksi. Tietääkseni kirjoittajat
  eivät voi laittaa juttujaan suoraan Värtsiin, vaan
  ne kulkevat toimituksen kautta, eli Eira on ne hyväksynyt.

  Arvostakaamme siis toistemme jo tehtyä työtä, ei nyt ruveta
  ainakaan keskenämme kilpailemaan eikä kenellekään
  pahaa mieltä tuottamaan. Näin jouluun laskeutumisen
  aikaan.

  Jospa uusi vuosi toisi taas uusia tuulia!

  Aamun ajatuksin
  Telle

 48. Olen muutaman kuukauden ajan ”joutunut” hoitamaan erään henkilön
  facebookia hänen puolestaan. Siellä on vallalla käytäntö, että
  yhteisön jäsenet linkittävät paljon artikkeleja eri lehdistä toistensa luettavaksi. Tämä käytäntö voisi palvella kauempana
  olevia Värtsin lukijoita, joilla ei ole mahdollisuutta lukea
  koko maassa ilmestyviä sanomalehtiä.

  Itsekin tulin mukaan EJ:n aikana hänen pyynnöstään. Olen silti
  kirjoitellut tänne luottaen siihen, että Eira varmaan ilmoittaa,
  kun ”mitta tulee täyteen.”

 49. Värtsin erinomaisuus on siinä, että kuka tahansa ja mitä tahansa on saanut suoltaa kommenttina eli kirjoittaa mietteitään ja mielipiteitään Vastaa-ruutuun. On hyvin kiinnostavaa lueskella tätä lehteä. Siitä on todistuksena sekin, että sen levikki on maailmanlaajuinen. Olen tällä seikalla rehvastellut aika usein: mistä muualta löytyy tämän kaltaista mediaa!?

  Haasteemme on vain siinä, miten saataisiin juttuja, joita kommentoida. Tässä on kysymys paljolti tietoteknisistä taidoista. Pitäisi osata skannata ja siirtää jms. Ehkä kurssi olisi paikallaan. Me eläkeläiset osaamme kyllä lörpötellä ja se on oikein hyvä. Mutta miten saisimme sen ilmoille ja ulko-oven läpi? Eira on kyllä auttanut – esimerkiksi Pikakurssin Värtsilän historiasta laatimisessa – mutta ei viitsisi aina vaivata asiassa, jonka EHKÄ VIELÄ voisi oppia itsekin hoitamaan.

  On ihan pakko kertoa, että olen matkoilla ja läpäri on mukana: Jyväskylä, Tampere, Kangasala ja nyt Helsinki. Miksi se on mukana? No, tietysti tämän Värtsin takia!!! Tämä on hyvin terveellistä huumetta ja riippuvaisuutta. Paljon parempaa hoitoa kuin ristisanaruudukot.

  Terveisiä vaan täältä Keltinmäen keittiön pöydän takaa! Ierikka

 50. Tämä aika jonka olen Värtsiä lukenut on kertonut sen, jotta ripaus Värtsilää on kaikilla osallistujilla. Se on joko syntymäpitäjä, siellä on asuttu jossakin elämän vaiheessa, omistetaan kiintaimistoa, puoliso on Värtsiläisiä tai vanhemmat, isovanhemmat tai ollaan työssä Värtsilään liittyen. Kun tarinassa pysytään hyvän maun rajoissa se on kelvollinen.
  Sitä olen mieltä, ettei ”pakkopullaa” sa Värtsiin kirjoittamisesta kenellekkään tulla. Välillä juttuja saa olla enemmän ja välistä vähemmän, juttujen puutteeseen tämä lehti tuskin kuolee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *