Harmonikka soi Värtsiläpäivillä!

Hei kaikki hanurimusiikin ystävät!

Värtsiläpäivillä 21.7. kello 13 esiintyy Venäjän Värtsilän musiikkikoulun johtaja, Juri Akulov poikansa Viktorin kanssa.

Tiedossa on todella laadukasta hanurimusiikkia. – Klassista ja vähän kevyempääkin!

Juri Akulov on ollut Värtsilän musiikkikoulun opettajana vuodesta 1976 ja musiikkikoulun johtajana vuodesta 1992.

Koulussa on oppilaita vuositasolla 30-35. Opetuksessa käytetään pianoa ja harmonikkaa. Vaimo Svetlana on myös opettajana samassa koulussa, hän opettaa pianonsoittoa ja musiikin teoriaa. Myös kaikki musiikkiin kuuluvat, kuten musiikin teoria, konserttiopetus ja esiintyminen kuuluvat Svetlanan opetukseen.

Tänäkin vuonna on 3 koulun oppilasta osallistunut Petroskoin karjalantasavallan  harmonikkakilpailuun ja kaikki kolme sijoittuivat palkintosijoille. Myös Pietarin alueen, Lotinanpellon kaupungissa käydyissä kilpailussa he saivat 2 ensimmäistä sijaa ja yhden toisen sijan. Kilpailijoita oli koko Karjalan  ja Leningradin alueelta yhteensä 350 .

Viktor Akulov on erittäin lahjakas jo 8 vuotiaana soittamisen aloittanut nuori mies. Kuusi ensimmäistä vuotta hän opiskeli musiikkia Värtsilän musiikkikoulussa, äidin opettaessa teoriaa ja isän hanurin soittoa. Sitten Viktor pääsi erikoislahjakkaille tarkoitettuun sisäoppilaitokseen Petroskoihin. Petroskoin konservatorion rehtorin Solovjev Vladimir Aleksadrovitsh  oli hänen opettajansa 5 opiskeluvuotta. Sama opettaja oli ollut myös isä Jurilla opettajana. Nyt Viktor on opiskellut musiikkia Petroskoin musiikillisessa akatemiassa yhden vuoden ja vielä on opiskelua jäljellä kaksi vuotta jonka jälkeen hän voi väitellä musiikin tohtoriksi.

Viktor on esiintynyt ja kilpaillut menestyksekkäästi useassa maassa, mm. Italiassa, Bulgariassa ja eripuolilla Venäjää. Viktor on 23 vuotias, joten suuri tulevaisuus on vielä edessä.

Tervetuloa viihtymään ikimuistoisessa konsertissa.

Konsertin lippuja on ennakkomyynnissä Värtsilän kylätalolla ja Itähuolinnassa.

Katso Värtsiläpäivien ohjelma www.vartsila.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *