Ostoksilla kauppa-autolla Värtsilässä

Esa Pakarinen (kuvassa oik.) palvelemassa Reino Jakobssonia.

Sekatyöliike Suokuokka Oy on tuonut myymäläpalvelut Värtsilän kylälle jo vuoden ajan. Kauppa-auton henkilökunta ja asiakkaat ovat tulleet tutuiksi, lauantaisin tiedetään jo odottaa tuttua linjuria Tikan kaupalla ja Asuntorannassa ostoskorin kanssa.

Suokuokan kauppa-auto pysähtyy palvelemaan värtsiläläisiä lauantaisin Tikan kaupan pihalla klo 13.55.

Kauppa-auton matka alkaa aamulla klo 8.00 auton täytöllä, jotta myytävää riittää koko päivän ajaksi. Matkaa kertyy lauantain kierrokselle yhteensä 170 kilometriä. Kuljettajan vuoronvaihto tapahtuu Uudessa-Värtsilässä. Työpäivä päättyy illalla noin klo 21.30, kertoo Esa Pakarinen.

Kauppa-autoa odotellessa vaihdetaan kuulumisia

Kauppa-autoa odottelemassa ja samalla kuulumisia vaihtamassa vasemmalta Leena Sundberg, Irja Lukkarinen, Mirja Pakarinen ja Thelma Varonen. Kuvassa myös Thelma-mummon luona kyläilemässä olleet Sonja ja Katja Varonen. Ostoslistalla tytöillä lienee makeisia?

Kuvat  Eira Varonen
Teksti  Eira & Marjaana

7 comments for “Ostoksilla kauppa-autolla Värtsilässä

 1. Eira ja Marjaana, minkä rakennuksen edessä nuo ”komeat mummot” ja nätit tytöt seisovat? En oikein saa selvää!

  Ierikka

 2. Ent. Tikan kaupan rappusilla odottelevat myymälä-autoa.

 3. Oliskohan jotenkin täskemmettevä kauppa-auton aikatauluja ja paikkoja! Voisi etukäteen suunnitella menojaan. Nyt on totuttu siihen, että kaupan ovi on siellä, minne huvittaa mennä. Jos kaupan aika ja paikka olisivat liikkeelle lähdön ensimmäinen syy, niin kaikki muu toimisivat sen ohessa. Tässä on nyt kysymys tiedottamisen ja sattuvien ajankohtien sopeuttamisesta toisiinsa. Vaan kuka sen yhtälön laatitis? Toimitaanko kaupan vai kyläläisten tarpeiden mukaan? Tässä periaate, joka sopii moneen muuhunkin palveluun, tarjontaan ja tarpeeseen. Onko palvelujen keskittäminen vai hajauttaminen tulevaisuuden visio? Missä bensa palaa?

 4. Tästä se alkoi 8,5 vuotta sitten minun osaltani. Sopii tehdä perässä! Muutoin pidän mölyt mahassa…..

  Vuoden vaihtuessa olen historiaa Värtsin osalta. Tämän junan ovat jo monet jättäneet aiemmin… Minä jään nyt tällä pysäkillä.

  Lupaukseni olen täyttänyt mielestäni hyvin, kuka muistaakaan niitä….. Ja vapaaehtoistyön, johon olen sitoutununut vuosiksi, tehnyt mielestäni hyvin, ellen jopa kiitettävästi ja pyytettä! Oma arvioni. Eri mieltä saa olla.

  Aika aikaansa kutakin…

  Palataan asiaan ensi torstaina, kun kokousten ilta! Nähdään siellä!

 5. ”Aikansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *