Avoimet Kylät -päivä kutsuu seikkailemaan kylillä

Kuva Värtsiläpäiviltä 2010

Avoimet kylät -päivä järjestetään 8. kesäkuuta valtakunnallisesti jo kymmenettä kertaa.

Paikallista kulttuuria, yhteisöllisyyttä ja kyläelämää täynnä olevat tapahtumat keräävät yli 100 000 vierailijaa tapahtumiin ympäri Suomea. Päivä kannustaa seikkailemaan kylillä ja samalla tutustuttaa kävijöitä kylien monipuoliseen yhteisölliseen toimintaan ja vapaaehtoistyöhön.


Mukaan on ilmoitettu 620 eri tilaisuutta kyliltä eri puolilta Suomea. Pohjois-Karjalasta mukana on 28 kohdetta Ilomantsista, Joensuusta, Juuasta, Kontiolahdelta, Lieksasta, Liperistä, Nurmeksesta, Outokummusta, Polvijärveltä ja Tohmajärveltä.


Pohjoiskarjalaiset kylät tarjoavat teemapäivänä muun muassa avoimia ovia, kesäkioskeja ja -kahviloita, konsertteja ja lauluiltoja, tansseja, teatteriesityksiä, kirppiksiä, kyläpyöräilyjä, minigolfia, messuja, näyttelyitä, turinatulet, petun keruun ja käytön esittelyä, hyötykasvi- ja perennataimien vaihtoa, villiyrttiretkiä, talkoita, toritapahtumia sekä seikkailumetsikön avauksen ja yölaulajakävelyn.

Monella kylällä Avoimet Kylät -päivä toimii samalla kesän avajaistapahtumana.

Päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset, Leader-ryhmät, paikalliset yhdistykset ja kyläaktiivit. Päivän verkkosivusto ja kartta löytyvät osoitteesta www.avoimetkylat.fi

Avoimet Kylät -päivänä julkistetaan Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja Pohjois-Karjalan Kylä ry:n valintaraadin valitsema Pohjois-Karjalan Vuoden kylä 2024 sekä kaksi kunniamaininnan saavaa kylää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *