Kevätmuutto toi myös hanhipaimenet

Alkava valkoposkihanhien kevätmuutto tuo mukanaan perinteiseen tapaan hanhipaimenet Värtsilän kyläkuvaan. Värtsilän Riistamiesten hallinoimassa hankkeessa työskentelee kaikkineen koko Tohmajärven alueella peräti 55 paimenta.

Tänään käynnistyneessä karkoituksessa Värtsilässä työskentelee työvuorossa kaksi paimenta yhtaikaa, Värtsilän kokonaisringin ollessa suuruudeltaan yhdeksän paimenta. Värtsilän alue kattaa peltolohkoja Ahlqvistilta Niiralaan.

Muilla Tohmajärven alueilla on samanaikaisesti työvuorossa 10-15 hanhipaimenta.

Kaikilta peltolohkoilta karkoitusta ei tehdä sillä osa peltoaukeista on ns. hanhien ruokailu- ja levähdyspaikkoja.

Vappupäivän aamuna karkottajat arvelivat laaksossa lepäilevän n. tuhat valkoposkihanhea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *