Kevään suurin lintutapahtuma 4.5.2024

Kuva: E-ML

Tornien taisto on BirdLife Suomen järjestämä leikkimielinen kilpailu, jossa lintutornista pyritään havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia kahdeksassa tunnissa. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja osallistumismaksuilla kerätään varoja linnustonsuojeluun. Tornien taisto järjestetään vuosittain toukokuun alussa, ja siihen voi osallistua kuka tahansa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 4.5. ja sillä kunnioitetaan Lasse J. Laineen muistoa. Hän keksi ja ideoi aikanaan Tornien taiston, joka käytiin ensimmäisen kerran Eläinmaailma-lehden järjestämänä keväällä 1994. BirdLifen harteilla tapahtuma on ollut vuodesta 2000.

Kerää joukkue ja osallistu

Tornien taistoon voi osallistua 3–8 hengen joukkueena missä tahansa Suomen liki 600 lintutornissa tai muussa tornissa. Hyväksyttyjä torneja ovat muun muassa kiinteät lintutornit, näkötornit ja vesitornit. Asuinrakennuksen katto ei käy.

Ilmoittautuminen on käynnissä tapahtuman alkamiseen asti.

Osallistumismaksuista (10 e / joukkueen jäsen) kertyneet varat käytetään vuoden linnun, uhanalaisen selkälokin satelliittiseurantaan. Kaikkien osallistuneiden joukkueiden kesken arvotaan lahjakortit BirdLife Suomen Lintuvarusteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *