Presidentti Stubb vierailee Värtsilässä

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja puoliso Suzanne Innes-Stubb vierailevat ensi keskiviikkona Pohjois-Karjalan matkansa yhteydessä Niiralan raja-asemalla.

Maakuntavierailu alkaa tutustumisella Tohmajärven rajavartioasemaan, jossa presidenttiparille esitellään Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaa. Niiralasta presidenttipari jatkaa matkaansa Joensuuhun.

21 comments for “Presidentti Stubb vierailee Värtsilässä

  1. Onkohan Aleksateri ihan stupid kun tulee ensimmäselle valtio vierailulle Tohmajärven maakuntaan? Rajatoiminta ja Kunnallistalon remontti ovat vierailun pääteemat sekä koirapuiston käyttöaste.

  2. Nimimerkillä kaikki ei totta on hiukan trollin vikaa ja ilmeisen huono luetun ymmärtäminen.
    Tohmajärvi ei ole maakunta, eikä tuosta kunnallistalon remontistakaan tämän otsikon jutussa mitään mainittu.
    Saa suuttua muttei oo pakko🤣

  3. Kaikki ei ole totta tarkoitti varmaan aprilli jutuksi. Johon olisi pitänyt lisätä että klo 10.30 Stub jakaa ilmaisia muovisankkoja keltaisentalon portailla ja pitää esitelmän syrjäseuturasismin kitkemisestä valtion hallinnosta.

  4. Stubbin ensimmäinen vierailu presidenttinä on siis Niiralaan. Jää tämäkin historiaan. Tosin tämä taitaa jäädä nippelitieto-osastolle, kun pikaisella google-haulla en löytänyt esimerkiksi sitä, mikä oli Sauli Niinistön ensimmäisen vierailun kohde.

  5. Sauli matkustaa päräytti heti valintansa jälkeen maaliskuun 20. pvänä 2012 kotikaupunkiinsa Saloon ja sieltä Forssaan. Etelä-Koreaan ydinturvallisuutta käsittelevään huippukokoukseen Niinistö pyyhkäisi maaliskuun 26. pvä.. Saman vuoden keväällä oli vuorossa saamelaiskäräjät avajaiset Inarissa (3.4.) ja oli ensimmäinen valtiovierailu Ruotsiin Kalle-Kustun luo 17.4. Viro oli vuorossa 25.4.

  6. Stubb (AS) oli ulkomaankauppaministeri vuonna 2011 kun TP Halonen teki virallisen valtiovierailun Mongoliaan. TP:n mukana oli liikemiesvaltuuskunta johon kuului silloisen työpaikkani omistaja, minä olin hänen avustajanaan.
    AS kutsui meidät tapaamiseen toimistoonsa Katajanokalle ennen matkaa, ”kertokaa mitä voin tehdä hyväksenne matkan aikana?”, hän kysyi avauksena. Kerroimme firmasta ja tavoitteistamme Mongoliassa, olin käynyt siellä tunnustelemassa mahdollisuuksia muutaman kerran etukäteen, joten tavoitteemme olivat suhteellisen selviä, toki niin sanottuja ”oven avaajia” syvemmälle maan päätöselimiin kaipasimme.
    Toisen kerran tapasin AS:n Ulan Batorissa matkan yhteydessä eka illan tutustumis- ja illallistilaisuudessa, jossa oli mukana TP ja puoliso Pentti, sekä koko virallinen ja business delegaatio. Pääsin mukaan porukkaan onnekkaasti pomoni avustajana.
    Mitäs luulette, voisinko tämän lyhyen tuttavauuden perusteella ottaa häneen yhteyttä ja pyytää häntä Niiralan rajavartiostokäynnin jälkeen poikkeamaan koululle nuorisoreuran kahvilaan kahville ja pullalle kuivien esitysten ja puheiden jälkeen?

  7. Pessimistinä sanoisin Veijolle ettei onnistu. Rajavartiosto tarjoaa varmaan hitokseen hyvät munkkikahvit pressalle joka kunnostaan huolta pitävänä jättää kyllä tuon tarjouksen väliin.
    Aikoinaan Onttolassa palvellessani yksi parhaimmista muistoista on vieläkin ne sotkun munkkikahvit iltavapaalla 🙂

  8. No taatusti kiirusta pitää presidentillä keskiviikkona, kun rajalta pitää ajaltaa Joensuun kaupungintalolle keskusteluihin ja sitten vielä koulutapaamiseen – molemmissa paikoissa on taatusti puheliasta porukkaa, lapset ja poliitikot. Torilla alkaa kansalaistapaaminen jo ennen kahta. Siinä kyllä aamukahvit ja lounaskin lentää ryntäille… Pitänee syödä eväksetkin autossa Ahtisaaren tapaan.

  9. Valaiskoot asiaa he ketkä ehkä paremmin muistavat tai tietävät, mutta pohdiskelin vain tuossa itsekseni onko Alexander Stubb kautta aikain (vasta) toinen valtiomme päämies joka piipahtaa Värtsilässä?

    Paikkakuntamme (lähi)historian mukaan ainakin Pehr Evind Svinhufvud on rouvansa kanssa vieraillut täällä – luonnollisesti tietenkin silloisessa suuremmassa, mutta tällä hetkellä naapurin lainaamassa kirkonkylässä – huhtikuun alkupuolella v. 1934 eli siis tasan pyöreät 90 vuodenkiertoa sitten.

    Jos jollakin presidenttiparin mukana liikkuvalla taholla vain suinkin riittäisi ymmärrystä ja rohkeutta, niin mielestäni tällainenkin pointti olisi sinänsä ihan kiva nostaa mediassa esiin!

  10. Eipä taida muita löytyä listoilta. Kekkonenkin vain pääministeriaikanaan. Marski kävi kyllä, mutta toisessa roolissaan. Ahtisaari huitaisi niin ikään läheltä, kun vieraili aikoinaan Tuupovaarassa. Tosin piti vain lyhyen lehdistötilaisuuden lounaan ohessa. Lohikeitto olikin ruokaisa, ja lautaset isot ja syvät!

  11. Tiukalta näyttää AS:n aikataulu, kiitos Esa aikataulun yksityiskohdista. Taidankin jättää kutsumatta hänet kahveille Niiralaan ja mennä tapaamaan häntä henkilökohtaisesti Joensuun torille ke ip.
    Muuten, kuulin että ennen Mongolian valtiovierailua 2011 TP:lle oli esitetty pyyntö erikoisista tuliaisista Arvatkaa mitä? Kerron myöhemmin.

  12. Arvaa edelliseen että poroja. Siis poroeläimiä Lapista tuliaisiksi Mongoliaan.
    Niitä taidettiin sinne jokunen viedäkin silloin.

  13. Mongoliaan haluttiin tottakai vietäväksi mämmiä, ruisleipää, salmiakkia ja lakritsaa. Veivätkös sittenkin vain muikkukukon?! Mongoliasta puolestaan tuotiin varmaankin Bajan-Ölgiin kondensoitua kutunmaitoa…

  14. Ensimmäinen suora lähetys tasavallan presidentin Pohjois-Karjalan maakuntamatkalta alkaa noin kello 10.15, jolloin presidenttipari on tutustumassa Niiralan raja-asemaan Tohmajärvellä.

    IS näyttää Niiralan vierailun lisäksi suorana lähetyksenä Stubbin tiedotus­tilaisuuden koulutapaamisen jälkeen noin kello 13.20, ja ISTV on mukana myös Stubbin toritapaamisessa Joensuussa noin kello 13.50 alkaen.

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000010321169.html

  15. Myös Värtsin toimitus tänään presidentinkanslian akkreditoimana paikalla Niiralan raja-asemalla.

    Värtsissä tuoreita kuvia vierailusta nähtävissä jo ennen puolta päivää ja samoihin aikoihin myös videoraportti Värtsin YouTube kanavalla.

  16. Iltalehti seuraa suorana lähetyksenä vierailua.

  17. Niiralaan olisi pitänyt tulla henkilöt jotka oikeasti päättävät Suomen sisäpolitiikasta. Presidentti on vain vierailija ja media ja edustus henkilö!

  18. Kekkonen vieraili Niiralan asemalla – 70 luvulla ja Reino Parkkulainen oli isäntä. Asiasta on kirjoitus ja valokuva Värtsiläisten Seuran kirjassa Vireä Vanha Värtsilä. Joten Stubb oli kolmas presidentti joka vieraili Värtsilässä.

  19. UKK oli tasavallan istuva presidentti yhtäjaksoisesti vuodesta 1956 alkuvuoteen 1982, yli 25 vuoden ajan

    Joten jos käynyt 70 luvulla on ollut presidentin virassa.

  20. Janne A vastasi lähes oikein kysymykseeni erikoisesta tuliaispyynnöstä Mongoliaan.
    Kyseessä oli urosporon sukusoluja, eli poron spermaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *