Kunta möi 2,237ha teollisuustontin Niiralassa

Arkistokuva: Uusi huolintahalli on nousemassa Niiralaan. Kuva EJ

Kiinteistö Oy Värtsilän Teollisuustie 5 on tehnyt ostotarjouksen Tohmajärven kunnan yristystontista Tainala 848-424-011-0021. Tarjouksen suuruus on 1 euro.


Tarjouksessa kerrotaan, että kiinteistön hankinnan kautta olisi tarkoitus tukea ja kehittää alueella kehittyvää huolintaliiketoimintaa. Yhtiön nykyiset kiinteistöt eivät ole tiloiltaan riittäviä huolintatoiminnan toteuttamiseen ja kehittämiseen.  


Tohmajärven kunnanhallitus hyväksyi tämän ostotarjouksen 28.8.2023 pitämässään kokouksessaan.


Värtsilän Teollisuustie 5 on yhtiö, joka omistaa Niiralassa lannoitetoimintaa harjoittavan Cemagron kiinteistöt, Tohmajärven Yrityspalvelut Oy:n omistus yhtiöstä on 20% ja Cemagro Oy:n 80%. Nyt myydyn kiinteistön pinta-ala on 2,237ha.


Tohmajärven kunta on kunnostanut Niiralan teollisuusraiteita kesän aikana, teollisuusraiteiden kunnostuksella on tarkoitus lisätä alueen houkutteluvuutta ja parantaa nykyisten toimijoiden toimintaedellytyksiä. Teollisuusraiteiden kunnostukseen varauduttiin kuluvan vuoden talousarviossa 600.000 eurolla, hankkeelle saatiin avustusta 400.000 euroa.


Tohmajärven kunnalla on meneillään teollisuus- ja yritystonttikampanja, jossa tontin voi saada ostettua hintaan 1 €, 30.9.2023 saakka. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *