Karjalaisen Heli piipahti taas Värtsilässä

Vietimme aamupäivällä Sanomalehti Karjalaisen toimittajan, Heli Sallisen kanssa muutaman tunnin tarinatuokion Majatalo Rajan kahviossa. Heli sai päivitettyä tietoa siitä millaista eilen alkanut valkoposkihanhien karkoitustoiminta täällä Värtsilässä on.

Keskustelun ja kahvittelun jälkeen jalkauduimme maastoon toteamaan omin silmin kuinka alkamassa oleva hanhimuutto täällä nyt näkyy. Bongasimme Sääperin pohjoisrannan pelloilta noin seitsemän tuhannen linnun parven joka oli levittäytynyt pitkin peltoaukeaa. Lisäksi Sääperillä kellui muutama tuhat hanhea lisää ja veteen laskeutumassa oli vielä toinen mokoma. Kokonaismääräksi arvioimme noin kymmenisen tuhatta valkoposkihanhea.

Heli on tuttu näky täällä Värtsilässä. Sanomalehti Karjalaisessa hänen pääasiallisena toiminta-alueena onkin juuri Keski-Karjala, Ilomantsin alue vielä siihen lisättynä. Toimiminen juuri tällä alueella on hänelle luontevaa jo asuinpaikkansa suhteen. Heli asuu Tohmajärven Tikkalassa. Karjalaisessa hän on työskennellyt jo vuodesta 1990 lähtien eli pitkän linjan toimittajasta voidaan hänen kohdallaan puhua.

Heli kertoo että sanomalehtiala on kokenut melkoisen murroksen varsinkin viime vuosien aikana, printistä ollaan siirrytty digimaailmaan. Tämä on muuttanut toimittajan työtä entistä hektisemmäksi kun uutiset pitää ladata mahdollisimman nopeasti nettiin.

Viimeksi Heli oli täällä jutun teossa Kylätaloomme liittyvän uutisoinnin tiimoilta. Ihan pelkkää hanhista haastelua ei tämäkään työpäivä hänelle ollut. Matka hanhien parista jatkui juttureissulle Niiralan ratapihalle.

Pellolla tehtiin myös hyvin lämminhenkinen neljän minuutin videohaastattelu tänne Värtsi lehteen mutta valitettavasti kova tuuli vei äänemme videolta.

2 comments for “Karjalaisen Heli piipahti taas Värtsilässä

  1. Näin kun toimittajista puhutaan kiitän Eero-Mattia
    taas erinomaisesta työstä Värtsin toimittajana.

    Yksi haitta noissa Sun jutuissa on.Kirjoitat niin tyhjentävästi eri aiheista ettei niistä ole mitään kommentoitavaa 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *