7 comments for “Sana on vapaa – 18/23

 1. Värtsi kaipailee juttuja ja kirjoittajia kesälle (erityisesti kesäkuu). Saataisiin pysymään verkkolehteemme eläväisenä myös kesäaikaan. Jään itse hetkiseksi sivuun toimitushommista kesäkuun alussa toisen työprojektini johdosta.

  Menneiden aikojen muisteloille olisi edelleen kovasti kysyntää.

  Juttuja voi toimitella sähköpostiin verkkovartsi@gmail.com

 2. Tein kunnon ahvenista ja Värtsilän Musta – perunoista kalasopan.. kylläpä oli mojovaa syötävää

 3. Kyllä on Tohmajärven palvelut nyt ajettu alas, ei saa lääkäriaikaa ajokorttitodistusta varten. Tyly tuomio mene yksityiselle. Sama tuomio Kiteeltä ei oteta, mene yksityiselle. Minnekkähän ne ohjaavat tulevaisuudessa, ehkä Tikkamäki jos huolivat meidät sinnekkään eto todistusta hakemaan. Tämä kannanottoni vaon jos muilla samoja kokemuksia TKunnan alasajoon.

 4. Ei niitä aikoja saa täällä Join kaupungissakaan – ei ainakaan kaikki.
  Viime syksynä olin hyvissä ajoin liikkeellä. Minulle sanottiin, että kun olet
  ollut 3 kk jonossa, meidän on pakko järjestää sinulle aika. Odottelin
  3 kk ja asialla alkoi olla jo kiirus. Nyt minulle sanottiin ei oota ja että mene
  yksityiselle, ei se tule juurikaan kalliimmaksi. Muistaakseni se teki 180 e
  eli kyllä se eläkeläisen kukkarossa tuntuu.

  Lääkäriksi sattui lääkintäkapteeni. Se on harvinainen arvonimi. Nyt voin briljeerata
  sillä.

 5. Tuo Jommin ajokorttiin liittyvä todistuksen hakuongelma on kyllä hanurista. Hyvinvointialueiden johtajien palkat on noin 17 000 euroa kuussa, paremmat kuin ministereillä joten ei taida fyrkat riittää edes lakisääteisiin lääkäripalveluihin kehyskunnissa. Tämä siis kärjistetysti sanoen.
  Näin se kehitys kehittyy kohti Ameriikan mallia täällä peräpohjolassakin, yksityiselle vaan jos rahaa on. Sitä päivää odotellessa kun hyvinvointialueiden johtajat saa myös tulospalkkiota…

 6. Viime keväänä mieheni kävi PK-terveydeltä lääkärintodistuksen ajokorttia varten. Sanottiin jo suoraan, ettei julkiselta saa, kun ei ole lääkäreitä tarpeeksi… ja arvokasta se eläkeläiselle on, kun on sille eläkkeelle muitakin oksanottajia.
  Samoin lääkäriaikoja ei saa mm. viikonloppuisin edes yksityiselle, vaikka kuinka olisi potilaille tarvetta saada oikea diagnoosi ja lääkitys.
  Kyllä olisi tarvetta niille entisajan kunnanlääkäreille– muistan kuinka Eeva Koistinen tuli kerran saunasta suoraan vastaanottamaan, kun miehellä oli oikein paha flunssa ja päänsärky.

 7. Ihanaa Leijonat ihanaa. Nyt se alkoi taas dramaattisesti. Ne suomalaisten jännäämät kisat jossa joukkueen verran Leijona asuihin pukeutuneita luistelijoita kilpaa sohivat pitkin jäätä liukuvia pyöreitä ja pitkiä kiekkoja. Jossa raitapaidassa luisteleva heppu aivastelee välillä kuuluvasti englanniksi ”Aising”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *