Keskusta keräsi eniten ääniä Värtsilässä

Tohmajärven itäisellä äänestysalueella eniten kannatusta eilisissä eduskuntavaaleissa sai Keskusta jolle ääniä kertyi 182kpl. Näin Keskustan prosentuaaliseksi ääniosuudeksi vaaleissa tuli 37,4%. Toiseksi eniten ääniä keräsivät Perussuomalaiset 21,4% ja kolmanneksi eniten SDP jonka prosenttiosuus oli 15,6%. Eduskuntavaalit voittaneen Kokoomuksen äänisaalis alueellamme oli vaatimaton 6,6%.

Itäisellä äänestysalueella pienpuolueista esimerkiksi Liike Nyt selätti valtakunnallisen romahduksen kokeneet Vihreät. Uusista eduskuntaan tyrkyllä olleista pienpuolueista yllättäen kannatusta saivat myös Liberaalipuolue (1), Eläinoikeuspuolue (1), Suomen Kommunistinen puolue (3), Kristallipuolue (1), Valta kuuluu kansalle (4) sekä Vapauden liitto (4).

Äänestysalueemme ääniharava oli Hannu Hoskonen (kesk)  joka yksin kahmi peräti viidenneksen (20,6%) kaikista alueella annetuista äänistä. Hoskosen saalis täältä oli tasan sata ääntä. Se oli yli puolet Keskustan äänestysalueelta saamista äänistä. Toiseksi eniten ääniä keräsi Sanna Antikainen (PS) jonka äänisaalis oli 40. Tohmajärveläistä Vilho Mikkosta (SDP) täällä äänesti 22 äänioikeutettua. 

Kaikkineen Tohmajärven itäisellä äänestysalueella ääniä annettiin yhteensä 490kpl joista hylättyjä oli neljä. Alueemme äänestysprosentti oli 68% joka näin jäi alle valtakunnallisen äänestysprosentin joka oli 71,9%.

Lisää äänien jakautumisesta äänestysalueellamme sekä ehdokaskohtaisen äänet näet linkin takaa https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2023/fi/aluetulos_848002.html

KUVA: Yle

1 comment for “Keskusta keräsi eniten ääniä Värtsilässä

  1. Värtsilässä on aina pystytty kertomaan äänestystulos jo ennen ääntenlaskentaa. Tiettävästi ainoa erehdys sattui muinoin erään ehdokkaana olleen isännän kohdalle, joka sai vain yhden äänen. Oli kuulemma kotona ollut hiukan vaalin jälkipuintia emännän kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *