3 comments for “Viikon puheenaiheet. Vko 8/2023

  1. Värisen Eira sen sanoi: Värtsilä on hyvien ihmisten kylä.

  2. Värtsilä ei ole enää kylä, kun Tohmajärven kunnanvaltuuisto päätti eilen sen olevan pitäjä. Tästä ryhdyin pohtimaan. Alkusana oli Wärtsilä, josta joku kirjoitusvirheellä muokkasi sen Värtsiläksi. Kirjoitetaanko nyt Värtsilän pitäjä vai Värtsilänpitäjä? Jos otetaankin käyttöön alkuperäinen kantasana Wärtsilä, niin lausutaanko W vävä. Silloin Wärtsilä kai pitäisi lausua Vävärtsilä? Valtuuston kokouksessa ei ohjeistettu miten sanaa tulee kirjoittaa ja lausua. Yhdyssanat ja pehmyt T eivät ole meikäläisen vahvuusalueella.

  3. Tohmajärven kunnanvaltuustossa on lausuttu Värtsilän nimeä viime aikoina enemmän kuin yhteensä historian saatossa… Se on hyvä merkki se! Tiedä häntä, millaiset ovat kunta-asetelmat 30 vuoden kuluttua?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *