14 comments for “Sana on vapaa 29/22

 1. Suomen tieverkosto saa usein moitteita kunnostaan, mutta on siinä hyviäkin puolia. Näin pyöräilijän silmin Rajantien kävely-/pyöräilypiennar on erinomaisen leveä. Siinä mahtuu koko pyörä ohjaustankoineen valkoisen viivan oikealle jäävälle asfaltille. Ei tarvitse suorittaa tarkkuusajoa millään 10-15 cm kaistaleella. Huomasin tämän, kun pyöräilin bensansäästö mielessäni katiskoille Kaurilaan. Ajelen varmasti jatkossakin.

 2. Suomi on lahjoittanut vuoden 2021 lopulta alkaen yli kolme miljoonaa koronarokotetta ulkomaille, ns. köyhiin maihin. Tietenkin hyvä niin. Tänne jääneitä rokotteita uhkaa silti vielä varastoon vanhentuminen, koska rokotesuosituksemme ovat olleet ainakin vuoden alkupuoliskolla niin rajoittavia.

  Entäpä Suomeen tulossa olevat 11 miljoonaa lisäannosta vuodelle 2022. Jospa niitä antaisi ihmisille olkavarteen suojaksi koronatartunnalta ja -kuolemalta ikään ja paikkaan katsomatta! Määränsä puolesta jopa kahteen kertaan, vaikka kolmen kuukauden välein.

  Viime vuoden 2021 loppuun mennessä Suomessa kuoli koronaan keskimäärin noin kolme henkilöä päivässä ja tämän vuoden puolella keskimäärin lähes 15 henkilöä päivässä.

 3. Huh huh! Värtsilä viikonlopuksi luvassa jopa yli 40 :n asteen helteet.
  Lauantaina luvassa 21 astetta ja sunnuntaille 23 astetta, sehän on yhteensä 24 astetta.

 4. Tulipa pikalaskuvirhe siis yhteensä 44 astetta. Sitä se tietää kun on sormin tarvinnut vain viime vuosikymmenet laskea niin ei riitä sormet yli kymmennumeroisiin tehtäviin.

 5. Tuolla Fortumissa on tullut pikkaasen isompi laskuvirhe…

  IS uutisoi eilen:

  ”Fortumin toimitusjohtajalle maksettiin keväällä 423 000 euron kannustinpalkkio – perusteltiin Uniper-yhteistyöllä”

  RAURAMON kiinteä kuukausipalkka oli viime vuonna 125 000 euroa. Palkkaan sisältyy vapaa auto- ja puhelinetu. Lisäksi toimitusjohtaja sai sähköajoneuvotuen.

  ”Rauramolle maksettiin Fortumin hallituksen toimintakertomukseen sekä Fortumin konsernin tilinpäätökseen perustuvan talouskatsauksen mukaan viime vuonna palkkoina ja luontoisetuina 1 559 000 euroa, osakeperusteisina kannustimina 1 006 000 euroa ja tulospalkkioina 423 000 euroa.”

  ”Rauramon lakisääteiset eläke-etuudet viime vuodelta olivat 311 000 euroa ja vapaaehtoiset eläke-etuudet 315 000 euroa.”

  Lue koko juttu täältä https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008955811.html

  Että näin. Missä kohtuus!? Ei sitä enää taida olla! Ahneutta. Kovapalkkaiset pomot isoissa firmoissa toisilleen makselevat miljoonia, ja kansa maksaa! Tuskimpa tuo Rauramo tekee sen enempää töitä kuin muutkaan kuolevaiset duunarit…

 6. Omista ja ohjaa: Pyöräytäppäs miljoonien palkalla miljardien vahingot. Myydään sitten lisätappioilla eteenpäin.

 7. Suomalaiset ovat tyhmiä ja isopäisiä, niiden päihin pitäisi takoa moukarilla järkeä!
  Ovat venäläiset sanoneet.

  Suomi on kapitalistien maa.

  Rikkaat rikastuu!
  Köyhät köyhtyy entisestään!

  ”Ois kirveellä töitä”

 8. Just noin se on; muutamat keskenään jakavat. Ja me kiitämme.
  Ja päättäjä-nuoriso puhuu sadoista miljardeista aivan kuin ymmärtäisivät paljonko edes yksi miljardi on.
  On se niin hienoo. Valta, sitä pitäs saada, siinä kaupan päälle tullee myös sitä rahaa.
  Ja sitten ajankohtaisohlemissa käydään lässyttämässä ja jankuttamassa ja ollaan niin huolissaan meistä polosista.

  Tulipahan sanottua.

 9. Kyllä on Värtsissä nyt katseltavaa. Eira on poiminut maistiaisia Värtsiläpäiviltä ja taltioinut myöhemmin katseltaviksi. Kelloajoista päätellen koko yö siinä on vierähtänytkin. Suuret kiitokset Eira

 10. Värtsissä on nyt esillä paljon V’ärtsilä-päivien antia, joten katselemista
  ja kuuntelemista piisaa pidemmäksi aikaa.

  Myös Pälkjärven pitääseuran kotisivuilla on kuvia ja ääniraita
  päivän tapahtumista.

 11. Ei pitäisi viisastellen letkautella ihan mitä vain. Se saattaa ollakin totta, kuten perjantai-illan vahvistimia viritellessä. Summasen Jorma testikuulutti, -No niin ääni pelaa livenä ihan reaali ajassa. johon jatkoin -ja kuvat tulee ensiviikon postissa. Niin siinä sitten oikeasti kävikin, kyykkä kuvia saataneen velä odotella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *