Kattainen, Lindeman vai Löppönen? Kunnanjohtaja kunnanjohtaja ehdokkaiden haastattelu video.

Kunnanjohtajakandidaattien haastattelu on nyt katsottavissa Tohmajärven kunnan Youtube-kanavalla! Haastattelu löytyy linkistä: https://youtu.be/cy98VWjPKC4 ja se on nähtävillä kaksi viikkoa.

Tohmajärven kunnan kunnanjohtajakandidaatit vastailivat kuntalaisten lähettämiin kysymyksiin Sivistyskeskus Ahjossa 12.5.2022.

Kuntalaiskysymyksiin vastaamassa olivat kauppatieteiden tohtori Jari Kattainen Joensuusta, kauppatieteiden maisteri Ari Lindeman Imatralta ja liikuntatieteiden maisteri Mikko Löppönen Tohmajärveltä.

10 comments for “Kattainen, Lindeman vai Löppönen? Kunnanjohtaja kunnanjohtaja ehdokkaiden haastattelu video.

 1. Hienoa että tälläinen tilaisuus on järjestetty verkossa. Digiaika mahdollistaa tämän. On mahdollistanut jo pitkän ajan ja hyvä että kuntamme on lähenyt mukaan tähän kehitykseen. On myös hienoa seurata kunnan päättäjien kokouksia Youtubessa, ne kiinnostavat.

  Videota Värtsiin laittaessani tuli esille kysymys: Missä on Tohmajärven kunnan oikea vaakuna? Ei näy missään nykyisin enää..?

  Tohmajärven vaakunan on suunnitellut Olof Eriksson. Vaakunan selitys on ”hopeakentässä musta alasin, josta nousee punainen lieska”, ja se on alun perin vahvistettu Värtsilän kunnanvaakunaksi 1. lokakuuta 1958. Vaakunan aihe viittaa seudun vanhaan rautateollisuuteen. Tohmajärvi otti vaakunan käyttöönsä kuntaliitoksen yhteydessä vuonna 2005.

  Laitoin tähän videoon ensin ”automaattisesti” kunnan nykyisin käyttämän ”logon” Tolokku ja toimelias, kunnes huomasin, että missä on tämä perinteinen ja nykyiseksi viralliseksi vaakunaksi valittu ent. Värtsilän kunnan vaakuna? Miksi?
  Siispä vaihdoin juttuun oikean vaakunan/logon.

  Lähimmäksi virallisen vaakunan ulkoasun käytössä päästään nykyisen Värtsilän kylän logolla, joka muistuttaa entistä Värtsilän kunnan vaakunaa, ja nykyistä Tohmajärven kunnan vaakunaa.

  Värtsilän kylän logo on ideoitu alkuperäisestä vaakunasta ja on kunnan hyväksymä. Sitä on käytetty vuosia nykyisin Värtsilän kylän tunnuksena.

  Kuka on päättänyt tämän Tolokku ja toimelias logon käytön, ja kunnan oikean vaakunan korvaamisen sillä? Kunnan päättäjät varmaankin?

  Miksi ei viralliseksi valittua Tohmajärven kunnan vaakunaa käytetä edes kunnan kotisivuilla http://www.tohmajarvi.fi

 2. Markkinoinnista keskustelivat haastatteluissa.

  Jos päättäjät olisivat olleet ”kaukaa viisaita” kuntaliitoksen aikana ja tehneet oikean valinnan uuden kunnan nimeksi: houkuttelevampi ja tunnetumpi olisi ollut VÄRTSILÄ… sen kaikki tunnistavat.

  Nyt ei enää Värtsilän vaakunakaan kelpaa..

 3. Kyllä vaakuna voisi näkyä kunnan http://www.sivuilla.
  Mielenkinnosta kattelin muittenkin kuntien sivustoja mm. Kitee, Rääkkylä, Kontiolahti, Joensuu… Eipä noita vaakunoita niidenkään sivuilla näkyny. Onko se jo vanhanaikaista vai onko sivustot sellaisella ”pohjalla” tms.?

 4. Tohmajärven kunnan hallinnolla on ollut tapana vääntää ja kääntää niin kadunnimiä kuin vaakunoitakin. Virallinen ei näy kelpaavan. Tämä ”tolokku” ja muut sananmuunnokset ovat kyllä aika lailla arveluttavia käytettäviksi meille kerkeäkielisille karjalaisille. Murteella on paikkansa, mutta ei virallisissa yhteyksissä. Kai niitä infoja annetaan lähinnä enemmän kunnan ulkopuolisille kuin omille.

  Yhtä lailla voisi joku virkamies käydä hakemassa kunnan varastolle Niiralan kauppakeskuksen alueen kyltin parempia aikoja odottelemaan. Tai muuntaa edes tekstin muotoon ”ajattelimme sittenkin lopettaa tähän”. Jäähän siihen jäljelle muistoksi se puolen miljoonan risteys, joka ei vie mihinkään. Vai ajatteleeko joku kunnan kehityselinprojekti jatkaa edelleen merkittävien rajakauppainvestointien suunnitelmia?!

 5. Täältä Pohjanlahden perukoilta olen ihmetellyt Tohmajärven käyttöön ottaman Värtsilän vaakunan häipymistä unhon yöhön. Onkohan sitä Tohmajärven sivustolla koskaan käytettykään. Vaakunaa voi kuitenkin ihailla Vikipedian Tohmajärvi-esittelyssä.

  Olen kyllä aina ollut samaa mieltä täällä ajatuksensa ilmaisseiden kanssa, että kuntaliitoksessa uusi ”suurkunta” olisi pitänyt nimetä Värtsiläksi. Tohmajärven nykyinen tolokku-brändäys ei minuakaan innosta.

  Rajan suuret hankkeet varmaan siirtyvät tuonnemmaksi mutta maantiede pysyy kyllä hengissä jatkossakin. Ei muuta kuin parempia aikoja odottelemaan!

 6. Mikko Löppönen valittu Tohmajätven uudeksi kunnanjohtajaksi.

 7. Onnittelut Mikolle! Porskutellaan nyt vain eteenpäin me Värtsi-Tohmajärveläiset

 8. No eipä voinut sanoa kokousta ainakaan jännitysnäytelmäksi, todennäköisyys toteutui. Toivottavasti valtuutettujen luonnehdinnat Löppösestä pysyvät, eivätkä pakene viranhoidon myötä. Löppösen kannattaa kuitenkin säilyttää kehut varmuudeksi tallenteena tulevia tilanteita varten – tunnettuahan on, että valtuutetun mieli on yhtä ailahtelevainen kuin sillä entisellä tytöllä. Onnea Löppöselle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *