Värtsilän Pitäjäyhdistys ei ota Tohmajärven kunnalta vastaan koulukiinteistön lahjoitusta

Lauantaina 7.5.2022 Pitäjätoimikunta piti kokouksen ja päätettävänä asiana oli Värtsilän koulukiinteistön lahjoituksen vastaanotto kunnalta.

Kokouksen yksimielinen päätös oli ”Värtsilän Pitäjäyhdistys ei ota Tohmajärven kunnalta vastaan koulukiinteistön lahjoitusta…”Jatkohan se sitten on korkeimman kädessä. En tunne että oisimme epäonnistuneet vatuloidessa koulun kanssa vaan on tunne ”Että kivireestä on vetonaru männyt irtipoikki”.

Matti Jaatinen, pj

5 comments for “Värtsilän Pitäjäyhdistys ei ota Tohmajärven kunnalta vastaan koulukiinteistön lahjoitusta

 1. Onnittelut päätöksestä !
  Uskon, että on hyvä päätös.

 2. Erittäin viisas päätös! Useat meistä Värtsin lukijoista ovat tuon kyläkoulun päässeet käymään – hienot muistot ovat jäljellä ainakin useimmille. Eräille meistä koulu on ollut myös koti, kuten allekirjoittaneelle, ja siten vielä monta kertaa rakkaampi.

  Tohmajärven kunta lakkautti Värtsilän koulun tieten tahtoen, ihan vasiten, edistääkseen pakkomielteisesti Kemien uuden koulun rakennushanketta. Nyt on siis oikein ja kohtuullista, etteivät värtsiläiset suostu kompensoimaan seurauksia omasta selkänahastaan. Ilmaista työtä kun ei ole olemassa.

  Uhrauksia on tehty tarpeeksi jo kuntien liittämisen yhteydessä ja sen jälkeen. Kuntaliitos tehtiin niin ikään luvaten katteettomasti maat ja taivaat, vaikka kuntahallintoa tuntevat realistit arvasivatkin jo tuolloin, ettei juuri mikään lupaus tule pitämään kutiaan, eikä säilytettäväksi luvattu pysy. Liitossopimuksessa oli toisin sanoen himmeä takavalotakuu ja se oli kirjailtu sormet ja silmät ristissä, kieli poskessa.

  Tohmajärven kunnan asia on nyt joko pitää kiinteistömassa kunnossa ja lämpimänä, markkinoida paikka tunnetusti nerokkailla sopimuksillaan eteenpäin ”bisnekselle” eurolla, tai lanata koulu tasaiseksi, kuten useimmille Tohmajärven julkisille rakennuksille on käynyt ja tulee käymään. Kaksi viimeistä vaihtoehtoa päätynevät samaan lopputulokseen.

  Koulun kohtalon pallottelu ei ole viihteellinen laji, mutta nykyisellään hyvin tavallista touhua. Seurataan miten käy.

 3. Kaikkien paikkakuntien elinvoima mitataan nyt ja tulevaisuudessa asukkaiden lukumäärällä. Suomessa hallinto pyörii vielä kärri- ja polkupyörä aikakaudella. Lisäksi hallintoa vaivaa ”sisäsiittoisuus”. Ja tietenkin putkeen tuijottava puoluepolitiikka. Vie aikansa kun nämä ongelmat saadaan korjatuksi.

 4. Kah, ”pojat” ovat alakaneet keskustella Värtsissä. Suattaa tulla kohta vipinää lehteen.

 5. Kah! Värtsin hyvinvointi ennenkaikkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *