
Osakaskunnan alue käsittää muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta Kaustajärven ja Kenraalinkylän vesistöt. Värtsilän osakaskuntien keskinäisen sopimuksen mukaisesti hallinta-alue rajoittuu käytännössä Ryösiönjokeen sekä Tohmajärven ja Joensuun väliseen kunnanrajaan.

MYYTÄVÄT LUVAT:
Perusmaksu (pakollinen) 5 € , sisältää seuraavat luvat:
– koukkukalastus
– lisävapa
– pitkäsiima
– tuulastus
– ravustus
Pyydysyksikkö 2 € / kpl , lukumäärä vapaa:
– verkko 3 m x 30 m
– katiska
– rysä
Kalastuslaki sallii enintään kahdeksan (8) verkon käyttämisen samanaikaisesti venekuntaa kohti. Kalastajia kehotetaan käyttämään harkintaa erityisesti lampivesien ja Kaustajärven syvännealueiden pyynnissä.
RAJOITUKSET:
Siian istutusvesissä (Ahvenlampi, Aittolampi, Honkalampi, Mellitsa, Ristilampi, Syvälampi, Väärälampi ja Ylä-Ryösiö) alin sallittu verkon solmuväli on 40 mm.
Kaustajärvessä yli kolmen (3) metrin syvyisellä vesialueella alin sallittu verkon solmuväli on 50 mm.
Alamitat: kuha 42 cm ja rapu 10 cm
KALASTUSLUPIEN MYYJÄT:
Juhani Mielonen 050 022 09 45
Pekka Kupiainen 050 025 17 95
Veikko Tikka 040 503 40 15
Jussi Raerinne 041 483 62 61
Paula Raerinne 045 675 82 07
OSAKASKUNNAN TOIMIHENKILÖT:
– puheenjohtaja Jussi Raerinne 041 483 62 61
– varapuheenjohtaja Pekka Tarvainen 050 400 13 50
– sihteeri – rahastonhoitaja Paula Raerinne 045 675 82 07
Kalastusluvat myydään samoilla ehdoilla sekä osakkaille että ulkopuolisille.
Osakaskunnan pääasiallisena tiedotuskanavana toimii Kaustajärvi fb-ryhmä. Ilmoituksia pyritään laittamaan näkyville myös tänne verkkolehti Värtsiin.
Lisäksi osakaskunnan käyttöön on hoitokunnan päätöksen/vuosikokouksen hyväksynnän mukaisesti perustettu akuuttia ilmoittelua ja mikseipä myöskin vain asiallista keskustelua/hyviä kalajuttuja varten sekä WhatsApp- että tekstiviestiryhmät, koska suinkaan kaikki kalamiehet ja -naiset eivät välttämättä ole Facebookin käyttäjiä tai Värtsin lukijoita.
Näihin mainittuihin ryhmiin pääsee halutessaan jäseneksi ilmoittamalla nimensä ja puhelinnumeronsa allekirjoittaneelle.
Hyvät ystävät, käydään kalassa. Järkevällä tavalla toteutettu pyynti on parasta kalavesien hoitoa ja samalla erinomaisen hyvää ympäristötyötä. Mainittu harrastus – onpa se sitten pelkkää hyvän mielen meininkiä tai puolivakavaa kotitarvetouhua – antaa myös omalta osaltaan lautaselle maistuvaa ja terveellistä lähiruokaa!
Jussi Raerinne