Ukrainan tilanne

Värtsi lehti avaa keskustelun Ukrainan tilanteesta.

Lainaus Ylen sivulta:

”Venäjän hyökkäys Ukrainassa on jatkunut nyt viikon ajan.

Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan viime viikon torstaina 24. helmikuuta. Sinä aikana satoja siviilejä on kuollut ja miljoona ukrainalaista on joutunut pakenemaan kodeistaan.

Samalla maailma on saanut todistaa, kuinka ukrainalaiset ovat näyttäneet voimansa ylivertaisena pidettyä Venäjää vastaan. Ukrainaa ei ole viikossa kukistettu”.

Linkki artikkeliin https://yle.fi/uutiset/3-12341437

Ukraina on valtio Itä-Euroopassa. Ukraina on pinta-alaltaan Euroopan toiseksi suurin ja samalla suurin kokonaan Euroopassa oleva maa ja väkiluvultaan Euroopan seitsemänneksi suurin valtio. Ukrainan rajanaapureita ovat idässä Venäjä, pohjoisessa Valko-Venäjä, lännessä Puola, Slovakia, Unkari ja lounaassa Romania ja Moldova. Etelässä maa rajoittuu Mustaanmereen. Ukrainan pääkaupunki on Kiova. Toiseksi suurin kaupunki on Koillis-Ukrainassa sijaitseva Harkova. Myös Mustanmeren rannalla sijaitseva noin miljoonan asukkaan Odessa on merkittävä kulttuuri-, tiede- ja teollisuuskeskus.

Lähde: Wikipedia

59 comments for “Ukrainan tilanne

 1. Silloin kun USA hyökkäsi Irakiin etsimään joukkotuho aseita, ei tullut mitään pakotteita, vaikka maa tuhottiin ja jälleenrakennus jatkuu vieläkin. Israel on vallannut palestiinalaisten maat ja palestiinalaisten ahdinko on asua maailman suurimmassa keskitysleirissä, ei pakotteita, ihmiset ostaa innolla Jaffa appelsiineja

 2. Näin voit auttaa:

  Suomen punainen risti

  Suomen punainen risti (SPR) on aloittanut hätäapukeräyksen Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi. Auttaa voi lahjoittamalla katastrofirahastoon tai lipaskeräykseen. SPR jakaa Ukrainassa materiaaliapua ja tukee terveys- ja vesisektoria. Se myös toimittaa terveyskeskuksille konfliktilinjan molemmin puolin lääkkeitä ja tarvikkeita.

  SPR ei toimita Ukrainaan vaate- tai tavaralahjoituksia. Lahjoitukset SPR:n Konttiin käsitellään tavalliseen tapaan ja Kontin tuloksesta kolmannes ohjataan katastrofirahastoon.

  Näin lahjoitat katastrofirahastoon:

  1) Lahjoita verkossa osoitteessa http://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto.

  2) Lähetä tekstiviesti SPR20 numeroon 16499. Tekstiviestilahjoituksen suuruus on 20 euroa.

  3) Lahjoita MobilePayllä numeroon 10900.

  4) Soita numeroon 0600 12220. Puhelun hinta on 20,28 euroa ja paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu.

  5) Lahjoita suoraan tilille OP FI52 5000 0120 4156 73. Saaja: Punainen Risti. Viite: 5186.

  Pelastakaa lapset

  Pelastakaa lapset ry on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien ja jatkaa hätäavun toimittamista lapsille ja heidän perheilleen. Lahjoitusten avulla yhdistys pystyy toimittamaan talvivaatteita, peittoja ja muita tarvikkeita kylmästä selviytymiseen, ruokaa ja puhdasta vettä, suojaa pakeneville lapsille ja perheille sekä psykososiaalista tukea.

  Näin lahjoitat:

  1) Lahjoita verkossa osoitteessa http://www.pelastakaalapset.fi/ajankohtaista/kampanjat/ukrainan-kriisi.

  2) Soita lahjoituspuhelimeen 0600 03365. Puhelun hinta on 20,11 euroa ja paikallisverkkomaksu.

  3) Lahjoita suoraan tilille Nordea FI64 1017 3000 2107 27 tai OP FI16 5724 1120 0386 92. Viesti: Ukraina.

  Suomen Unicef

  Suomen Unicef auttaa ja suojelee Ukrainan lapsia ja heidän perheitään. Järjestö toimittaa alueelle verkostoistaan myös hätäaputarvikkeita, esimerkiksi lääkkeitä ja vaatteita.

  Näin lahjoitat:

  1) Lahjoita verkossa osoitteessa http://www.unicef.fi/ukraina.

  2) Lähetä tekstiviesti UKRAINA numeroon 16110. Tekstiviestilahjoituksen suuruus on 20 euroa.

  3) Lahjoita MobilePayllä numeroon 33742.

  Fida

  Fida on aloittanut hätäapukeräyksen ukrainalaisten hyväksi. Keräyksen tuella toimitetaan hätäapua, kuten ruokaa, suojaa, lämmikettä ja hygieniatarvikkeita tarvitseville. Fida toimittaa apua useiden yhteistyötahojen kautta.

  Näin lahjoitat:

  1) Lahjoita katastrofiapuun verkossa osoitteessa http://www.fida.info/lahjoita/lahjoita-katastrofiapuun. Voit valita kohteeksi hätäavun ukrainalaisille.

  2) Lahjoita katastrofiapuun lähettämällä tekstiviesti FIDA10 numeroon 16155. Tekstiviestilahjoituksen suuruus on 10 euroa.

  3) Lahjoita MobilePayllä Ukraina-apuun numeroon 46003.

  4) Lahjoita Ukraina-apuun tilille FI41 228 718 0000 5256. Saaja: Fida International ry. Viite: 570077.

  Kirkon ulkomaanapu

  Kirkon ulkomaanapu tukee hätäavun toimittamista konfliktista kärsiville ihmisille. Hätäapua annetaan tarpeiden pohjalta yhdessä eurooppalaisten kumppanijärjestöjen kanssa. Käytännössä se on esimerkiksi ruoka-apua, lämmikkeitä ja muuta perusapua.

  Näin lahjoitat:

  1) Lahjoita verkossa osoitteessa http://www.kirkonulkomaanapu.fi/lahjoita/ukrainan-sota.

  2) Lahjoita suoraan tilille Nordea FI33 1572 3000 5005 04. Viesti: Ukraina.

  3) Kirkon ulkomaanavulle kriisi- ja katastrofiapuun voi lahjoittaa myös tekstiviestillä. Lähetä viesti APU10 lahjoittaaksesi 10 euroa tai viesti APU20 lahjoittaaksesi 20 euroa numeroon 16499.

  4) MobilePayllä voi lahjoittaa katastrofien uhreille numeroon 10224.

 3. Laitoin korjausviestin 23.3.2022 klo 16:27.
  Hyvä on, kun on poistettu ”älykännykän” erheellinen viesti jonka laitoin ennen sitä.

  Tuolla Värtsi – Värtsilän verkkolehti Facebookissa voi itse korjata virheet, mutta täällä ei.

  No niin, nyt on taas kellojen siirtely viikonloppu. Kellon aikoja pitää siirtää 1 tunti eteenpäin ja totutella sitten kesäaikaan.

  Amerikka ei siirtele enää kellonaikoja.

 4. Yhdysvaltain senaatti äänesti yksimielisesti The Sunshine Protection Act- aloitteen (kesäaika) puolesta viime tiistaina.
  Aloite tarvitsee vielä edustajainhuoneen hyväksynnän.
  Suomelle on ihan sama mikä aika valtameren takana on.
  Suomessa kesäaikana olisi illat valoisampia ja aamut pimeämpiä.
  Kansanäänestys olisi paikallaan!

 5. Tietoja Moskovasta:

  Lännen tiedustelupalvelut ovat saaneet selville Putinin käyneen menneellä viikolla venäläisen legendaarisen ennustajan luona. Kyseessä on sama näkijä-täti, joka on palvellut jo Neuvostoliiton pääsihteereitä.
  Putin kysyi session päätteeksi, mikä tulevaisuus häntä odottaa?!
  Ennustaja kertoi nähneensä Punaisella torilla valtavia hurraavia kansanjoukkoja, joiden keskellä liikkuu suuren suuri musta limusiini.
  ”Vilkutanko minä”, kysyi Putin ennustajalta…
  ”Ette Toveri Vladimirovits, arkun kansi on kiinni”, vastasi ennustaja.

 6. KIITOS, Veijo H! Kannatti katsoa ja kuunnella.

 7. Rajavartiolaitoksen vuosipäivnä 21.3. Kiteen rajakillan kahvitilaisuudessa käytin puheessani paljon Martti I Karin esitelmää vuodelta 2018.
  Puheen tiivistelmä oli Koti-Karjalan 25.3. julkaisussa..
  Suren ja tunnen myötähäpeää niiden rehtien venäläisten puolesta, joita olen oppinut tuntemaan rajamiesurallani.

 8. Myös minulla on paljon mieluisia muistoja venäläisistä vv. 1992 – 2000. jolloin tein papin töitä Venäjän Värtsilässä, Ruskealassa, Sortavalassa, Sodderissa ja vähemmän muuallakin. Siihen kävi pappilassa pyytämässä Venäjän Värtsilän työläisasiain neuvoston toimneenpanevan komitean puheenjohtaja Juri Panov, josta tuli hyvä ystävä.Täällä Suomessa on rakkaita sukulaisia, jotka ovat muuttaneet tänne Venäjältä.

  Seuraan paljon tapahtumia venäläisten sodasta Ukrainassa – Putinin johdolla. Tarkimpia tietoja on tarjonnut Alfa TV – 15.

  Joka päivä laulan virren 960 -venäjäksi ja suomeksi – ulkomuistista. Virsi tuli samalla käyttöön Värtsilän kirkossa ja sitten myös virsikirjaamme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *