Aluevaalien äänestys/vaalipäivä 23.1.2022 klo 9-20 Värtsilän koululla

Aluevaalit

Tammikuussa pidetään Suomen ensimmäiset aluevaalit, joissa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille. Tähän asti kuntien vastuulla on ollut sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestäminen. Jatkossa niistä vastaavat hyvinvointialueet. Hyvinvointialueella on itsehallinto, ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto.

Aluevaalien vaalipiirinä on hyvinvointialue 

Asuinpaikkasi määrittelee, minkä hyvinvointialueen ehdokasta voit äänestää. Hyvinvointialueita on 21. Helsinkiläiset eivät äänestä aluevaaleissa, koska Helsingissä sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä pelastustoimesta vastaa jatkossakin kaupunki. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus ei koske myöskään Ahvenanmaan maakuntaa.

Miksi on tärkeää äänestää aluevaaleissa? 

Aluevaaleissa on kyse tärkeistä, jokaisen arkea koskevista asioista. Aluevaaleissa valitut valtuutetut päättävät hyvinvointialueiden lähipalveluiden järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen.

Miten toimin aluevaaleissa? 

Tiedot aluevaalien ehdokkaista julkaistaan vaalien tieto- ja tulospalvelussa 23.12.2021. Tutustu myös puolueiden ja ehdokkaiden omaan vaalimainontaan.

Jos olet äänioikeutettu, sinulle postitetaan äänioikeusilmoitus joulukuun aikana. Jos olet ilmoittanut vastaanottavasi viranomaistiedotteet sähköisesti, ilmoitus äänioikeudesta lähetetään sinulle Suomi.fi-palveluun.

Ennakkoäänestysaikana voit valita äänestyspaikan vapaasti. Vaalipäivänä 23.1.2022 voit äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka mainitaan sinulle lähetetyssä äänioikeusilmoituksessa.

Muista äänestää aluevaaleissa!

Ennakkoäänestysaika kotimaassa 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022.

Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Lähde ja lisätietoja: https://vaalit.fi/aluevaalit

6 comments for “Aluevaalien äänestys/vaalipäivä 23.1.2022 klo 9-20 Värtsilän koululla

 1. Helsingissä ei tarvitse äänestää.
  Täällä ovat asiat niin hyvinJohtava ylilääkäri kehui juuri radiossa että ei tarvitse päivystyksessä jonottaa kuin 45 tuntia.
  Viime viikonloppuna oli kuulemma hiukan vaikeampaa.Päivystyksen jonotuksessa oli potilailta mennyt 60 tuntia.

 2. Muitakin on,Värtsilästä Mika Piiroinen,Tohmajärveltä Marjo Viitalahti,Niilo Pitkänen,Tero Lepola, Vuokko Väistö , Sampo Rauma,Matti Könönen ja Päivi Silventoinen

 3. Kiitos Matti oikaisusta. Ihmettelen miksi ylen vaalikone listaa Tohmajärven ehdokkaita vain 5? Eikö kaikki ehdokkaat pitäisi näkyä?
  Tässä kuvakaappaus em. sivulta
  Ylen vaalikone - Aluevaaliehdokkaat

 4. Käsittääkseni kaikkia vaalikoneita kaikissa vaaleissa yhdistää se, että ehdokkaan on itse ilmoittauduttava ts. annettava lupa tietojen julkaisuun niihin.

 5. Kun vaaleissa ehdokas on saanut numeron jolla hänet tunnistetaan vaalilluettelossa se on julkista tietoa. Mutta jos ottaa esille vaaleissa mukana olevan puolueen ehdokkaat on luettelo sen mukainen.

  Entisessä Neukkulassa oli Armenian osavaltiossa osavaltion parlamenttivaalit. Vaalipaikalle tuli iäkäs vuoristolainen paimen äänestämään. Sai vaalivirkailijalta kirjekuoren käteensä, kääneli kuorta hetken käsissän ja repäisi sen auki. Silloin vaalivirkailija kivahti SENKIN TOLVANA etkö tiedä, että meillä on salaiset vaalit.

  Ei kai meillä aivan noin vaaleja suoriteta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *