Sadonkorjuu

Terveiset täältä entisen Tuupovaaran puolelta.     

Ma 20.9.2021 Perunat nostettiin 17.9-21. Sato oli kohtalainen, perunoiden koko viimevuotista huomattavasti kookkaampaa. Saimme yli puolikärryllistä tuolta pellolta kokoon. Maa oli vähän märänlainen joten niitä pitää vähän kuivailla, ennen laariin laittoa. Autokatos siihen sopiva paikka. Samalla varisee multaa vähemmäksi.

8 comments for “Sadonkorjuu

 1. Ihan tulee hyvä mieli kun näkee tällaista tutun näköistä työtä. Onkin perunannoston aika. Silloin penskana ollessa oli koulusta perunannostaloma. Ei se tainnut olla kuin kaksi päivää, eikä silloin matkustettu mihinkään. Taloissa suorastaan kilpailtiin perunan kerääjistä. Koululaisilla lomat olivat samaan aikaan ja joka talossa nostettiin perunaa. Me kouluikäiset arvostettiin nämä ”perunatyömaat” palkan – ja ruoan maun perusteella. Palkat olivat 300 ja 500 markan luokkaa päivältä.

  Jos sinulla Kalle on kuvaa tuosta traktorista nostamassa perunaa, niin laitapa tulemaan.. Olisi kiva nähdä

 2. Meillä perunannosto ajoittui jo juhannuksen jälkeiseen aikaan, mutta yhtä sykähyttävää se oli silti. Varhaisperunasta oli kyse, Annabella oli merkkijään.

  Käytiin äskettäin keräämässä Luutalahessa karpaloita. Hieman huono oli sato edellisvuoteen verrattuna. Kerättiin syntymäsaunani läheisyyvestä, kun tuli samalla täytettyä vuosia.

 3. Erkille monia monia armorikkaita vuosia tästä eteenpäinkin.
  Muistan nähneeni sinut ensimmäisen kerran Ruposen linja-auton takapenkillä ja sinulla oli pitkä kaulaliina kaulasi ympärillä.
  Lieneekö totta .?

 4. Niin se vain kotiseutu vetää puoleensa tavalla tai toisella iän karttuessa. Onhan se havaittu monet kerrat Värtsinkin palstoilla.

  Matilla on kaiketi kouluvuosien suhteen parempi muisti kuin minulla.

 5. Mikäpä parempi syntymäpäivälahja, kuin päästä takaisin tapahtumien alkulähteille.
  Onnea Erkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *