38 comments for “Sana on vapaa. Viikko 7/21

 1. Pitäisikö Heikin päivää siirtää noin kuukaudella eteenpäin? Silloihnan ”vanhan kansan” mielestä oli talven selän taittuminen. Eihän nykyisin silloin ole talvi varmuudella vielä edes tullut. Itse tykönäni pidän talvenselän taittumista laskiaisviikolla. Tarkemmin 17.2. iltapäiväkahvin aikoihin.

 2. On laskiaistiistai. Pitää siis maksaa rästissä olevat laskut.

 3. Ennen vanhaan tehtiin laskiaistiistaina myös rekiajeluja.
  Todisteena pieni lehti-ilmoitus Pälkjärven pitäjäseuran
  kotisivuilla, jutun ”Suuri hyppy” jälkeen.

 4. Varsinkin tänään tarvitaan hyvää laskupäätä.
  Vai oliko se piiitkiä pellavia?

 5. En ymmärrä mitä pahaa Joukon pakinoissa oli. Kevyttä ja hersyvää sanailua tässä ”kuplien maailmassa”.

 6. Niin on sitten laskiaistiistaista laskeuduttu paastonajan alkuun – tuhkakeskiviikkoon.

  Vapaasti sanailtuna: Mieleen palautuu 90-luku Värtsilän kirkossa. Otettiin käyttöön tuhkakeskiviikon messu. Mitä sellainen on, siihen voi netin kautta ihan helposti tutustua. Nyt vain on niin ikävä, kun coronan vuoksi – ja muustakin syystä – ei voi mennä kirkkoon tuhkakeskiviikkoa viettämään.

  Korjaan tilannetta laulamalla hiljaisesti virttä 960 – suomeksi ja venäjäksi. Samalla ajattelen, mitä vuosien varrella on tullut tehdyksi ja mitä on jäänyt tekemättä. Uskon kuitenkin, että velkalasku on maksettu. Globali sosialitoimisto – kirkko – kertoo, mitä tapahtui kaksi vuosituhatta sitten. ”Ylistys olkoon Ristiinnaulitun!”

 7. Jos Sana on vapaa -palstalta poistetaan joku kirjoitus, olisi kohtuullista, että myös siihen liittyvät kommentit poistettaisiin. Mikäli ei ole sattunut lukemaan poistettua kirjoitusta, joutuu arvailemaan, minkä takia jotakuta lyödään raamatulla päähän.

 8. Sopii ”pähkäillä” mikä kommentti on sopimaton, herjaava, loukkaava jne.. Kommenttia poistettaessa kuuluisi poistaa myös siihen liittyvät kommentit, mikä on asia erikseen.🤔

  Pitää muistaa että tämä on: VÄRTSI Värtsilän verkkolehti

 9. Pakina on pakina ja Jouko on kynämies.

  Toimituksen oikeus on poistaa juttuja jos se katsoo ne sopimattomiksi.
  Kohtuus on kyllä silloin poistaa myös inkvisition
  loukkaavat kommentit.

 10. No, niin olemme siis opiskelemassa sananvapauden leikkiä. Kansanedustajien kannattaisi lukea vartsi.net verkkolehteä oppiakseen mediakulttuuria.

  Odotan mielenkiinnolla, miten kaksi opposition epäluottamuslausetta toimivat peräkkäin. Äänestävätkö toistensa puolesta vai vastaan. Ehkä ensin tutkivat viimeisten galluppien neuvoja?

 11. Värtsin lukijana odottaisin myös jonkun kirjoituksen poistaneen henkilön perustelevan, miksi näin on menetelty. Sillä tavalla luotaisiin tietynlaista toimituskulttuuria ja periaatteita pitemmälle ajalle eteenpäin.

 12. Päätoimittajan kehotuksesta on Jouko Varosen poistettua kirjoitusta koskeneet Jussin ja Reinon kommentit poistettu.

 13. Kiitos Alpo,,siitä mitä teit,näin teit selväksi mikä on oikein, ja mikä ei sovi.Miksi kuitenkin jätit toiset kommentit paikoilleen,vain uskovaisten kommenttit poistettiin.Suomessa on vieläkin uskonnon vapaus,mutta ei Värtsin tarvitse siitä välittää.Hyvää jatkoa Alpo tehtävissäsi.Reino.

 14. Mitä Joukon pakinatyyppisessä kirjoituksessa oli sellaista, että siitä joku suivaantui ja se piti poistaa, en ymmärrä. Hauska kertomus elävästä elämästä.

 15. Erkki, vieläkö Siun lehti toimii. Olis kiva laittaa sinne vaikka runo

  Mitå tulee miun juttuun, niin pojathan ne enkä Mie. Mie olen ihan kiltti uskovainen. Ihan totta.
  Peijoona minut vieköön jos puhun pehmosia.

  🤗🤗♥️

 16. Jos tarkoitat Jouko sitä Bittiparatiisia, niin myö pantiin se jäähylle, kun alako niin huluvattomaksi…

  Vaan kirjoittele sinä tänne Värtsiin, niitä on mukava lukea. Eikähän ne pojat täälläkään tosissaan, mitä vähän välillä ärähtelevät joutessaan.

 17. Reinolle;
  Päätoimittajan kehotuksesta juuri ne teidän kommentit. Oma valintani olisi ollut vähän laajempikin.

 18. Joukolle: luen säännöllisesti muutamaa paperilehteä ja kahta verkkolehteä: vartsi.net ja lemin kirjava. Omaa lehteä ei ole eikä tule.

  Tämä kommentti tulee nälyviin. jos ei käy niinkuin lahdelle aiemmalle. Pelkään. että joku hakkeroi. Saa nähdä!

 19. Olipa kerran kaksi kaksi kirjailijaa, jotka joutuivat pohtimaan, kelpaavatko heidän juttunsa verkko-Värtsiin.

  Mielenkiintoista että Erkki, mm. alkuperäinen Värtsin perustaja ja päätoimittaja joutuu tätä pohtimaan Joukon, mm. kirjallisuuskriitikon kanssa.

  Tekstejänne en kykene arvostelemaan, lisää osaan kuitenkin pyytää. Hyvää musiikkia oli Erkki löytänyt linkkiinsä.

 20. Tulihan se nyt näkyviin, mutta olin ymmärtänyt Joukon kysymyksen osoitteen väärin. Se ei ollut minulle tarkoitettu, vaan Jormanaisen kaimalle. Anteeksi! Taidan lopettaa tänne töhertelyn. Alkaa vanhuus vaivata. Mutta lukea koetan kaikkia käsiini osuvia lehti.

 21. Jouko, lukaise kommenttini 17.2.2012 at 6:10.

 22. Tänään näkyy tulleen niin paljon epäluottamuspostia, että pitää laskea niin moneen kuin osaan ja vielä nukkua ainakin yksi yö päälle, ennenkuin uskaltaa vastata noihin. Tulee muuten sanotuksi mitä ajattelee.

 23. Alpon harkintakyky ylittää nyt mielestäni kohtuullisuuden rajan niin runsaasti ja hauskasti kerrottuna, että nauramalla sain pidennettyä ikääni oikein roimasti.

 24. Arvoisa päätoimittaja.Suuri kiitos kun olit uskollinen sinun herrallesi,ja varjelit lehteä ja sen lukijoita saastumasta.Minä myös olen uskollinen minun mestarilleni, siksi varoitan kun näen siihen tarpeen.En tiedä kuka olet,mutta tärkeintä on että mestarisi tuntee sinut.Ja suuri palkkio m odottaa sinua kun matkasi päättyy.Ole vaan uskollinen hänelle.Minun mestarille sanottiin VIEKÄÄ POIS RISTIIN NAULITKAA.GOD god bless you.

 25. Itäsuomessa poutakeli -32 ennen auringon nousua.

 26. Nyt tulee Alpo luottamuspostia👍
  Arvostan suuresti vapaaehtoistyötäsi kotiseutu
  verkkolehden eteen.Kiitos🌹

  Ihan noin rapsakka aamu ei täällä etelässä ole mutta parikymmentä pakkasta kuitenkin.
  Pääsee ihan lapsuusajan fiiliksiin.

 27. Piilaaksossa on suurinpiirtein saman verran tuota holotna-ainesta. Eihän siinä muuta
  kuin häntä pystyyn, leuka rintaan ja eteneminen kohti uusia vastoinkäymisiä:-)
  Kyllä se siitä( Vanha viitakon sanonta):-)

 28. Täältäkin tulee tukea Alpolle. Jatka vain samaan tyyliin.

 29. Mitenkäs se Alikan projekti jakselee. Tarviitko sponsoria.

 30. Anteeks. Siis Tapsan, entisen kilteistä kiltimmän koulukaverin projekti. Onko Arjalla monta lasta. Hän jäi mieleen nuorena.

 31. Lehden kommenttipalstalla kiukuttiin kun eräänä amuna ladut eivät vielä 8 aikaan olleet liipattu kiukuttelijan mielen mukaiseen kuntoon. Täällä saa odottaa koko päivän tai vaikka koko talven niin latuja ei ole eikä tule ellei niitä itse tallo.

  Laskiasispullat on syöty, joten kuvatkin joutaa Värtsin arkistoon. Kun joillakin on hiihtolomaviikko niin laitetaan asianmukainen artikkelikuva.

 32. Veistä Alpo semmoset leveät umpihankisukser. Minulla oli Kuhmon syrjäkylällä kun olin koulun johtaja ja kirkkoherran kanssa pilkittiin ahvenia lähetyskukkoon.

 33. Värtsin Sana on vapaa on viime päivänä ihan villiintynyt. Tänään Kainon päivänä voisimme opetella rauhoittumista. Kaino nimi juontuu nimittäin suomenkielen sanoista ujo ja arka. Nimi Kaino on myös sukupuolineutraali. Vuosina 2010 – 2015 Suomessa oli 16 Kaino-poikaa ja 12 Kaino-tyttöä. Sitä emme tiedä, kuinka moni Kaino-poika ja -tyttö halasivat eilen toisiaan – tai ihan pussasivat.

  Kainojen joukossa voi olla myös – vakaumuksellisesti – erilaisia Kainoja , siis ujoja ja arkoja.

  Hyvää Kainon päivää kaikille ujosti ja arasti – rohkeille!!!

 34. Kaikkee hyvää vain Ekille. Elä nyt ota liian raskaasti. Mie olen vain semmonen Jouko j jopetuinen. Taivaasta en saa mökki tonttia. Pitää ottaa se alakerrasta. Siellä niitä on sekopäitä. Antavat ilmaiseksi.

 35. Muistaako joku Niiralan tuntijoista, että oliko jossain Nostolan seutuvilla iso kasa jotain tiilimurskaa tai sen tapaista, ja siinä olisi ollut törmäpääskyn pesiä. Joku sellainen muistikuva kangertelee mielessä. Kuvakin on, mutta en muista mistä olen sen kuvannut

 36. Sehän on jo harvinainen lintu. Tuolla Lemillä päin kuulin olevan semmoinen yhdyskunta. Toivottavasti eivät lähde huis hittoon. Lemin taksi oli puhelias mies ja kertoi. Sanoi sen olevan julkinen salaisuus. Herra varjelkoon heitä.
  Vaikka ei siinä jeesustelu auta. Pitäis olla sopivia ja heidän vaatimustason mukaisia asuma-alueita.

 37. Herätys, värtsiläiset!!! On alkanut uusi viikko. Minulla se alkoi jo klo 5.11. Lunta piti lapioida portaiden edestä, että pääsi vähän eteenpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *