Pihabongaus 2021

Osallistu Pihabongaukseen 30.–31.1.

BirdLifen Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pihabongaus järjestetään joka vuosi tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Pihabongauksen tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Osallistuakseen Pihabongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pihabongaus ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole olennaista. Tärkeintä on osallistuminen ja havaintojen ilmoittaminen, vaikka havaintona olisi yksi lintu. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista.

Ilmoita havaintosi viimeistään 5.2.

Yksi tapa laskea linnut ruokintapaikalla.
Laskea ne kuvasta
Kuva: AlpoR

7 comments for “Pihabongaus 2021

 1. Se on taas luvallinen lintujen tarkkailupäivä. Tuli sopiva pikku pakkanen ja uutta lunta riittävästi. Puhtaalle lumelle voi laittaa ruokaa maasta syöville linnuille.

  Tuossa ”Ilmoita havaintosi” -linkissä voit ilmoittaa tulokset. Minä jo ilmoitin

 2. Tuli bongattua sunnuntaina puolilta päivin, tuloksena 38 pikkulintua ja ja muutama isompi.
  Siis: Varpusia 30, pikkuvarpusia 4, Harakoita 2 ja 1 tikka. Ja todennäköisesti vilahti myös nokkavarpunenkin.

 3. Hemppa on valinnut päivän hiljaisimman syöntiajan että kerkiää laskemaan syömämiehet. Vilkkaaseen aamu- ja iltasyönnin aikaan ei niitä kerkiä laskemaan mitenkään. Eikö Värtsilässä ollut tiaisia ollenkaan? Olivat vissiin naapurissa.

  Täällä ei ole vielä ollut pikku- tai tavan varpusia ollenkaan eikä punatulkkuja.

 4. Sori, olipa hyvä havainto. Oli niitä listassakin 4 tali ja kaksi sinitinttiä.

 5. Niiralassa lintujen ruokinnalla havaittua: sini- ja talitiaisia, iso parvi keltasirkkuja, pikkuvarpusia, komea käpytikka, harakoita, närhiä ja pähkinänakkeli. Korpit ja naakat tekivät ylilennon.
  Vielä pari viikkoa sitten ruokinnalla kävivät töyhtö- ja kuusitiainen sekä pari hömötiaista ja muutama punatulkku, mutta viikonloppuna heitä ei näkynyt. Toivottavasti eivät ole kuolleet, vaan siirtyneet toiselle ruokinnalle.

 6. Hömötiaisia on näkynyt ihan huolestuttavan vähän.
  Punatulkkuja piipahti muutama.
  Kun olin huoltamassa syöttöpaikkaa, niin kuului ihmeellistä piipitystä.
  Kuusitiainen oli tullut alle metrin päähän ja sillä oli selvästi jotain asiaa.
  Pitääkin murssata pari talipalloa, ne näyttää olevankin parasta herkkua

 7. Kyllä meitä hömötiaisia ainakin viisi on Kenraalinkylän suunnalla. Kolme meistä uskaltaa hakea pähkinän syöttäjän kädestä, kaksi on vähän arkoja….hyvä että evästä riittää! 🐦

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *