Sana on vapaa. Viikko 47/2020

Merkkipäiviä tällä viikolla

– Lapsen oikeuksien päivä ja teemaviikko
– Liisan päivä ja miesten päivä 19.11.
– jalkapalloa pelataan
– Eduskunnassakin tapahtuu

16 comments for “Sana on vapaa. Viikko 47/2020

 1. ”Onnellisen maan” erään osion ihmiset elävät tällä hetkellä onnellista aikaa.Nimittäin Suomen jalkapallomaajoukkueen esitykset viimeaikoina ovat olleet loistavia.Ei päästä mihinkään.Viime viikolla kaatui Ranska,maailmanmestari ja eilen Bulgaria.Joukkue on nuori ja erilainen, mitä meidän elämämme aikana on ollut.Yleensä se vanha maajoukkue hävisi aina viimetipassa ja sekös otti pannuun.Toivottavasti Pohjanpalo ei loukkaantunut vakavasti.

 2. Jalkapallo on ympärivuotinen laji maailmalla joka yhdistää kansakuntia lämpimissä maissa. Jääkiekko minä arvostan täällä pohjolassa.

 3. Oletteko huomanneet, että tänään on ollut ”Kansaivälinen suvaitsevaisuuden päivä”? Yhdysvalloissa sitä ei ehkä vietetä, kun Trump on katkonut näitä kansainvälisiä sopimuksia?

  Mutta tänään alkoi myös ”Valtakunnallinen mielenterveysviikko” 16-22.11. Sen huomasi esimerkiksi TV:n uutisoinnista.
  Suvaitsevaisuudella ja mielenterveydellä on paljon yhteisiä tekijöitä.

  Mark.12:28-34…..

 4. Jatkoa edelliseen: 19.11. on ”Kansainvälinen miestenpäivä” ja 20.11.”Lapsen oikeuksien päivä” (liputuspäivä!) ja 22.11. Tuomiosunnuntai Matt.25:31-46.

 5. Seurasin USA n pressi vaalejakin, ihan päätä pyöritellen. Muuttuneeko suuren suun pieksämisen Drumputus miksikään, kun hirveä presidentti hävisi vaalit ja tilalle tulee vara pressaksi kamala Harris.

 6. Meillä maailmassa sanat saattavat kohdata ja merkitä kielien kirjossa monenlaisia merkityksiä. Muistan kun Japanissa oli hiihdon kansainväliset kisat. Ladun varrelta kannustettiin: Tini, tini, hup, hup, hup.

 7. Minä se sitten osasin taas väsätä komiat onnittelut, siis tuossa edellä. Sehän tiijetään, mitä tullee ku pimiässä tuhuraa.

 8. Kiitosta vaan Tuula. Komiat on , ja komia kappalekin on.. Voi kun laittaisivat tuon elokuvan pyörimmään jälleen

 9. Lumikenttien kutsut, hieno kappale ja hyvä sarja, kiitos:-)

 10. Sukupuolineutraalisuus alkaa saada hassuja piirteitä. Tietyö merkkin lapiomies on muutettu, mutta rautatietä lähestyttäessä merkki varoittaa höyryveturista. Toivottavasti isämeidän rukoukseen ei puututa.

 11. Lumikenttien kutsu, tosiaan hieno ja tunnelmallinen kappale vaikka millä kielellä. Tällaisia tunnelma kipaleita tuottivat Jack Londonit ja Roger Withacerit,
  Withakeriin perheen kanssa oltiin kerran samalla leirintä alueella Heinävedellä. Krilli katoksella paisteltiin makkaraa ja Rogerilla oli oikein kitara ja isokasa nuottejakin. Roger lauloi pääasiassa länsi savon kielellä minä joidenkin tuttujen kappaleiden kertosäkeet suomeksi ja vastaavasti päin vastoin.
  Vithakerithan oli pitkäaikaisia suomen kävijöitä, varsinkin lomillaan.

 12. Meillä oli vaihto-oppilas Makiko Tokiosta. Olimme hänen häissä. Hän meni naimisiin nuoren Taksin kanssa. Onnellisia ovat. Kävivät yhdessä Makikon äidin kanssa kylässä meillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *