Lapsen oikeuksien päivä ja viikko 16.-22.11.2020

Kuva: SPR postikortti 1992
Kuvan lisännyt: Alpo

Lapsen oikeuksien päivä ja viikko

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista.

Viikkoa vietetään vuonna 2020 16.-22.11. ja vuoden teema on lapsen oikeus tulevaisuuteen.

Teemaviikkoon voi osallistua kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa sekä vapaa-ajan harrastusten piirissä. Mukaan teemaviikkoon voivat lähteä myös järjestöt, kunnat ja seurakunnat.

Teemaviikon järjestää lapsi- ja nuorisojärjestöjen, lapsiasiavaltuutetun toimiston, seurakuntien ja valtion toimijoiden yhteinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto. Viikko järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2018.

Lue lisää: www.lapsenoikeuksienviikko.fi

Lasten heikoista oikeuksista vanhasta Karjalan maa -lehdestä

2 comments for “Lapsen oikeuksien päivä ja viikko 16.-22.11.2020

  1. Noin sata vuotta siten toimitetussa Intian väestönlaskennassa todettiin olevan alle viisi vuotiaita ”rouvia” 250000 ja alle 10 vuotiaita ”rouvia” kaksi miljoonaa, vaikka laissa oli säädetty vihkimisen alaikärajaksi 14 vuotta

  2. Tähän teemaan sopii kaunis laulu. Lapinäidin kehtolaulu. Veljeni Matti sen minulle lauloi kun viisivuotiaana olin tuskissa palovammojen tuskissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *