KOTISEUTUYHDISTYS ”UINUMAAN”

Värtsilän Kotiseutuyhdistyksellä oli keskiviikkona hallituksen kokous ja tuntia myöhemmin pidettiin Yleinen kokous. Yksi kokousten tärkeimmistä asioista oli yhdistyksen tulevaisuudesta päättäminen. Yhdistysten yleinen ongelma, nuorten puuttuminen, on vaivannut myös Kotiseutuyhdistystä. Uusia toimijia yhdistykseen on etsitty ja erityisesti uusi puheenjohtaja on ollut etsinnässä. Tuloksetta. Jonkin aikaa jo näytti, että saamme uuden henkilön Kotiseutuyhdistyksen ohjaimiin, mutta hän perui puheenjohtajuuden muiden kiireiden takia. Valitettavaa yhdistyksen kannalta, mutta ymmärrettävää.

Yhteisenä linjana kokouksissa oli, ettei Kotiseutuyhdistystä lakkauteta kokonaan. Kun toimintaedellytyksiä yhdistyksellä ei ole, päätettiin keskeyttää yhdistyksen toiminta: laittaa Värtsilän Kotiseutuyhdistys ”uinumaan”/lepoon, josta unesta yhdistys toivottavasti voidaan herätellään mahdollisimman pian.

Jo aikaisemmin uinumistilassa ollut yhdistys herätettiin henkiin 2013 ja kuluneen seitsemän vuoden aikana yhdistyksellä oli monenlaista toimintaa. Värtsilän kirkolla tehtiin remonttia ja kunnostuksia sekä maalattiin kirkkoa, Myllymuseota kunnostettiin ja esineistöä kuvattiin sekä luettelointia päivitettiin ja laitettiin tiedostot sähköiseen muotoon, Wärtsilän mustan perunan maatiaislajike tuotiin ”kotiin” viljeltäväksi Nylanderin pelloilla….Arppen raitti avattiin, Patsolan näköalapaikka ja Hopeakallion lähde kunnostettiin….järjestettiin valokuvanäyttelyitä….valmistettiin Värtsilä-viiriä………oltiin Värtsilä-päivillä yhtenä yhdistyksenä järjestämässä kesäistä kotiseututapahtumaa…. Tässä joitakin kohteita.

Viimeisin Kotiseutuyhdistyksen hallituksen kokoonpano on: puheenjohtaja Erkki Lintunen, varapuheenjohtaja Aulis Kosonen, rahastonhoitaja Tuomo Hyttinen, sihteeri Vuokko Väänänen sekä jäsenet Kalle Lintunen, Esko Nylander ja Seppo Pusa.

Kotiseutuyhdistys haluaa kiittää kaikkia yhdistyksen toimintaa eri tavoin tukeneita.

Lämmin kiitos yhdistyksen puheenjohtajalle ja aktiiviselle toimijalle Erkki Lintuselle sekä Oiva Tikalle ja muille Värtsilän kirkon remonttitalkoolaisille. Kiitos!

Share

3 comments for “KOTISEUTUYHDISTYS ”UINUMAAN”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *