Riemuauto tuo iloa lapsille Espanjassa

Tällaista “Riemuautoa” Espanjan lapset, 13 ikävuoteen saakka, saavat tilata esimerkiksi synttäreitä juhlistamaan

Värtsilän tyttö, Helena Sallinen, lähettää tervehdyksen Espanjan tiukan karanteenin keskeltä. Yritetään elää mahdollisimman normaalia elämää, jopa tällainen Torremolinos “Riemuauto” käy hauskuttamassa lapsia.

“Riemuauto” esittää onnitteluohjelmaa ja koko katu yhtyy juhlintaan .

Torremolinos tuo iloa lapsille Protecion Civilin voimilla. Yläkuvassa oikealla Helenan käly, Pili. Hän on ollut tässä toiminnassa mukana jo vuosia. He ovat vapaaehtoisia ja toimivat aina ympäri vuoden, missä milloinkin tarvitaan.

Tällä kertaa synttärisankari sai itse tulla hakemaan lahjansa alhaalta, koska vanhemmat olivat työssä.


Nyt kun synttäreitä ei voi enemmälti juhlia, he pöräyttävät riemuautollaan ikkunan alle (pyynnöstä ) ja tuovat leipomuksia, karkkia, lahjoja ym. ( nyt vanhemman on tultava suojautuneena hakemaan ulko-ovelta ) ja synttärimusat päälle, että koko kortteli raikaa ja taputtaa!

Lahjoitukset ovat lelu- ym kaupoista, konditorioilta, yksityisiltä …He myös jakavat vanhuksille lääkkeet ja ruuan, sitä varten on eri henkilöt, joilla lupa mennä koteihin. He saivat myös puutarhoilta lahjoitettavaksi suuret määrät kukkia monen silmän iloksi!
Kaikki kantavat kortensa kekoon !

Teksti ja kuvat Helena Sallinen

Share

2 comments for “Riemuauto tuo iloa lapsille Espanjassa

 1. alpoaatos
  12.4.2020 at 21:47

  Tuli annettua ehkä turhan riemukas nimi tuolle autolle. Normaalina aikana tämä kunnallinen toiminta järjestää erilaisia juhlia yms palveluita. Nyt tämä toiminta keskittyy järjestämään alle 13 vuotiaille lapsille juhlia heidän omissa kodeissaan. Esitteen mukaan tilattava kolme päivää aikaisemmin. Ohjelman esittäjät kadulla ja juhlakalut parvekkeella. Siinä saa ohjelmasta nauttia koko seutukunta. Hienoa toimintaa. Suomessa on vielä niin kylmää, ettei parvekkeilla juuri tarkene juhlia.

  Täällä meilläpäin eräs perhe (minun lisäkseni) ei pitänyt lapsille syntymäpäiväjuhlia, vaan niin sanotut “Kakarakekkerit”. Tämä tarkoitti sitä, että juhlat pidettiin kesällä ja niihin kutsuttiin kaikki lähiseudun lapset. Siinä oli ainakin talonväen kaikkien lasten syntymäpäivät, nimipäivät ja vaikka mitä juhlittavaa lie keksittykään.

  Tekemistä ja touhua riitti vaikka kuinka paljon. Huom, tämä oli ennen älykännyköitä.
  Aikuisetkin saisivat ottaa tästä oppia

 2. Esko Tarvainen
  19.4.2020 at 16:49

  Nuo Aurinko rannikon riemut on tullut koettua. Eivät minuun iskeneet. Kotimaani ompi Suomi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *