Pihabongaus 2020

Tässä ihan tavallinen tilanne ikkunasta katsoen. Kuvaushetkellä on neljä isompaa keltasirkkujen ryhmää. Voi olla että sekunnin päästä ei ole yhtään, kun kaikki pyrähtävät lentoon.


Vuoron vaihto. Noin 6-8 härheä lentää paikalle. Ei ne suoranaisesti aja ketään pois, mutta pienemmät väistyvät suosiolla. Luonnon laki, varmaan

4 comments for “Pihabongaus 2020

 1. Tämä talvi on tähän asti ollut niin vähäluminen tai ajoittain lumetonkin, että monet linnut ovat saaneet ravintonsa muualta. Meidän ruokintapaikalla on ollut hiljaisenpaa kuin tavallisesti. Lauantain bongauspäivän olisi voinut kirjata niin, että noin viisi närheä, eikä muita. Sunnuntaina sitten vilkastui vähän. Närhien lisäksi kävi paikalla harakka ja orava. Muita sortteja talitiaiset. sinitiaiset jokunen hömötintti. Kuusitiaisia en nähnyt. Pari punatulkkua ja pikkuvarpusta, keltasirkut vakiovieraina. Harvinaisena vieraana urpiainen.

 2. Hemppa kirjoittaa

  Värtsin Bongaus ilmoitukset meni ja tuli samaa vitsikaava käyttäen, tässä Pappilantien sato sunnuntaina 13.30-14.30:
  Pikkulintuja 32, harakankokoisia 3 muista lintuloista ei havaintoja.

  ======================
  Hempan kommentti livahti tuonne parin vuoden takaiseen viestiketjuun. Siirsin sen tähän tämänvuotiseen ketjuun.
  Värtsi / Alpo R

 3. Elähän masennu Hemppa.. Tämmöistä se elämä on. Ihan hyvä jos linnutkin pärjää normaalisti, ilman meidän armopaloja. Täällä maanantaina satoi vähän lunta peittäen vihreän nurmikon tai mustan kynnöksen ja linnutkin palasivat ihan normaaliin päiväjärjestykseen. Ruokintapaikalle tuli lintuja ihan niinkuin kuuluukin.

 4. Laitoin pari kuvaa ”vakiolinnuista”, keltasirkut ja närhet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *