Hirvijahdin kynnyksellä

Lokakuun puolivälin lähestyminen tietää samalla sitä, että varsinainen hirven metsästys alkaa tänään. Pyyntilupia on käytössä kaikkiaan hieman yli 50 000 joka on n. kahdeksan prosenttia viimevuotista vähemmän. Yhdellä luvalla voi kaataa yhden aikuisen eläimen tai kaksi vasaa.

Paikallinen metsästysseuramme Värtsilän Riistamiehet aloittaa jahdin parin edellisen vuoden tapaan vasta kuiden vaihteessa eli tällä kertaa lauantaina 2.11.

Metsästyksen alkaessa hirvien liikehtiminen luonnollisesti vilkastuu, joka on tien päällä ollessa syytä huomioida. Alhaisempien nopeuksien käyttäminen on suositeltavaa heti illan hämärtyessä ja erityisesti hirvivaarasta varoittavien liikennemerkkien vaikutusalueella.

Kuva: Suomen Riistakeskus

1 comment for “Hirvijahdin kynnyksellä

  1. Hyvä Jussi ajankohtaisesta tiedottamisesta.
    Ja vielä korostettuna Hivivaaramerkin todellisesta tarkoituksesta.
    Se tarkoittaa tasan tarkkaan, että sillä alueella ainakin on hirvillä etuajo-oikeus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *