Muistojen konsertissa

Terveisiä, tosin vähän myöhästyneenä, perinteikkäästä muistojen konsertista 14.09. Oli hienoa olla taas mukana kuulemassa kunnon musiikkia upeine solisteineen. Itse juhlittavien rivit vähenevät vuosi vuodelta, se on se elämän laki.
Mieskuoro oli hienossa vedossa, tällä kertaa Olli Hurskaisen johdolla. Rakuunasoittokunta, majuri Riku Huhtasalon tahtipuikon mukaan soitti upeasti, oli ilo kuunnella.
Odottelin oikeastaan jostakin päin kiitoksia lehden palstoille, vaan eipä ole helppo juttu saada tuollaisesta koostetta aikaiseksi, vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Tällä kertaa oli kysymyksessä kolmaskymmeneskolmas muistojen konsertti.
Tänä päivänä ei kuule laisinkaan näitä kauniita entisajan kappaleita. Musiikin maku on muuttunut valtavasti kymmenien vuosien aikana. Talvi-Maaria Turunen ja Jukka Romu solisteerasivat tuttua musiikkia sydämellä. Kalmanin ”Muistathan kai” sai melkein kyynelehtimään. Jukka Romu ja hanuristi Arto Tarkkonen tulkitsivat tunteella mm. Lavin ”Evakon laulun”. On se hienoa, että meillä täällä Joensuussa on näin osaavia laulajia ja soittajia. Mieskuoro lauloi ryhdikkäästi Sibeliuksen ”Isänmaalle” ja Madetojan ”Kaunehin maa”. Yleisökin pääsi välillä laulamaan. Sillanpään ”Marssilaulua” ja ”Kulkurin valssia”. Hämäläisen ”Veteraanin iltahuudon” esittivät mieskuoro ja rakuunasoittokunta yhdessä. Konsertti päättyi kuoron ja soittokunnan yhteisesitykseen Sibeliuksen ”Finlandiasta”.
Kuultiin paljon kaunista musiikkia. Kiitokset vielä kerran.
Voimia järjestäjille jatkoon!

Hilkka Partanen

1 comment for “Muistojen konsertissa

  1. Kiitos Hilkalle konserttiterveisistä. Tällä kertaa minulta jäi tämä arvokas tilaisuus väliin. Useimmin olen ollutkin siellä ohjelman esittämispuolella. Maailma ja ohjelmisto on muuttunut vuosien myötä, kuten Hilkka kommentoi. Tämä Muistojen konsertti on esiintyjille siitä haasteellinen, että se on syksyllä, eikä harjoiteltua ohjelmistoa silloin vielä ole. Pitää olla valmista ohjelmistoa, joka muutamalla syksyisellä harjoituskerralla saadaan esityskuntoon. Nämä veteraaniväen rakkaat laulut eivät ole monenkaan kuoron vakio-ohjelmistoa. Hyvä, että jotkut kuitenkin esittävät myös sota-ajan ohjelmistoa. On siinä aina oma arvokas tunnelmansa. Veteraanin iltahuuto on odottamisen arvoinen esitys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *