20 comments for “Viikon puheenaiheet vko 38/2019

 1. Mitä 5.9 palaverissa päätettiin Värtsin suhteen?

  Miten suuri joukko asiasta kiinnostuneita oli paikalla?

 2. En osaa antaa Jorelle tietoja, mutta kerron tänään lähettäneeni kirjoituksen – pitkästä aikaa muuten – Karjalaisen Mielipide-palstalle. Koettakaa kytätä, ilmestyykö – vai häipyykö netin kautta tuonilmasiin. Moi!

 3. Odottaessasi kirjoitustani Karjalaisen Mielipide-palstalle klikkaa nettii: eno schoolnet ry. Onko Joensuu ilmastomuutoksen torjunnan maailman pääkaupunki???

 4. Värtsi – lehden palaverista Vuokko teki muistiinpanot ja tekee koosteen tänne kunhan kerkiää. Tärkeimpiä esilletulleita asioita oli mielestäni:
  – Värtsiä ei lopeteta ainakaan vielä
  – vapaaehtoista toimittajaa tai toimittajia haetaan.
  – Eira lopettaa mutta
  – Eira pitää koulutustilaisuuden halukkaille vapaaehtoisille Word Press -sovelluksen käytöstä. eli sen jolla juttuja laitetaan Värtsiin.
  – Koulutus on Värtsilän kylätalolla lauantaina 12.10. Iltapäivällä. Omat läppärit tai tabletit mukaan.

  – muutamat henkilöt, jotka sitoutuvat opettelemaan ja jatkamaan Värtsin toimittamista mahdollistavat Värtsin jatkumisen.

  Mukana palaverissa
  Alpo Rummmukainen

 5. Eira on lopettanut aikoja sitten. Eiralla on vakityö Tohmajärvellä. Ei hänellä ole aikaa paneutua Värtsiin

  Eihän siellä ole ollut ketään Värtsin toimituksessa.

  Jenna Eskelinenkin häipyi kuin tina tuhkaan. Oli kai määräaikainen.

  Kukaan ei rupea tekemään ilmaista, vähäpalkkaista, vastuunalaista työtä.

 6. Toivottavasti joku tai jotkut sitoutuvat jatkamaan Värtsin toimittamista. 👍👍👍👍

 7. Hienoa että on kuitenkin tahtoa jatkaa Värtsin toimintaa👍Tälläisille etä värtsiläisille tämä taitaa olla tärkeämpi foorumi kuin Teille jotka kylänraitilla voitte kuulumiset vaihtaa.

  Ymmärsin että hallituksen tulo-ja menoarvio vuodelle 2020 vie Parikkalan rajanylityshanketta
  eteenpäin.
  On tutkittu että rajan ylittäisi Parikkalassa 0,5-1 miljoonaan ihmistä vuosittain.
  Tämä joukko olisi K-SR:n komentajan mukaan suurelta osin pois nykyisiltä ylityspaikoilta.Siis myös Niiralasta.
  Tämä vaikeuttaa varmasti entisestäänkin Niiralan
  alueen kehittämistä.

  Ei tullut kauppalaa Niiralasta kuten mummoni joku vuosikymmen sitten ennusti😉

 8. Hanhet! Ovat myös tämän hetken pöytäpuheina jo ollut. Hanhiparvet näyttäisi päiväpäivältä vain lisääntyvän. Kunhan pää joukotkin tulevat niin Värtsilän pelloille saadaan luistavat suksikelitkin.

 9. Helmi on ihan oikeassa. Eira on lopettanut jo aikoja sitten, mutta vastuullisena ihmisenä hän on silloin tällöin kurkistanut Värtsin sähköpostiin ja laittanut siellä olevia juttuja Värtsiin.

 10. Alpolle, jes, tiedän, jonkunhan niitä on pitänyt laittaa Värtsiin, muutenhan täällä ei olis yhtään mitään, enää. Hyvä kun joskus tulee jotain uutta, ja joku viitsii laittaa. Kiitos!

  Tänne kommentti puolelle voi laittaa kommentteja suoraan ilman välikäsiä.

 11. Huomenna perjantaina joensuulaiset koululaiset istuttavat puun taimia Ilomantsintien varteen. Tapahtuma liittyy ENO verkkokoulun ideoimaan toimintaan, jonka aikaansaannoksena 15 vuoden aikana 157 eri maassa on istutettu reilut 30 miljoonaa puuntainta. Tällainen puuha kaipaa nykyistä enemmän julkista huomiota esimerkiksi mediassa. Joensuu metsäisen maakunnan pääkaupunkina ENO verkkokoulun ansiosta taitaa olla ilmastomuutoksen torjunnan pääkaupunki. Onhan se aika merkittävää, mitä nuoret koululaiset tekevät käsillään, kun samaa aikaan poliitikot taivuttelevat paperilla veronumeroita eri kohteisiin

 12. Tänään perjantainan 19.9.2019 tulee kuluneeksi 75 vuotta siitä, kun solmittiin välirauha Suomen ja Neuvostoliiton välille. Se oli hyvin raskas Suomelle, 300 miljoonan dollarin arvosta tavaraa kuudessa vuodessa.Rajat vuoden 1940 paikkeille. Petsamo luovutettava Neuvostoliitolle. Porkkala 50 vuodeksi vuokralle. Muistiin palautuu monia asioita 40 luvun lopun Suomesta, kun sotakorvausten mukana alettiin rakentaa hyvinvointivaltiota. Senkin muistan, miten saatiin apua esimerkiksi Yhdysvalloista ja Ruotsista. Kansakoulun ruokatunnilla asetuttiin jonoon lusikka kourassa. Opettaja kaatoi siihen kalanmaksaöljyä, ja niin pojat ja tytöt kasvoivat terveinä kohti aikuisuutta ja työelämäänsä. Oliko se keppiä vai porkkanaa, ei meitä askarruttanut.

 13. Sunnuntaina klo 13 on Värtsiläisten seuran yhteislaulu tilaisuus Seurakuntasalissa. Tilaisuus on tietääkseni avoin muillekin, kuin Seuran jäsenille.

 14. No, olihan se kirjoitus Karjalaisessa 19.9. Mutta onko lehdessä sitten juttua tänään Ilomantsintien varrelta, kun joensuulaiset koululaiset ovat istuttamassa puuntaimia? Saa nähdä! Ehkä olisi, jos mukana olisi joku ministeri!

 15. Hiljaa hyvä tulee ajatellen aivan kaunis. Liian usein meillä Suomessa aikataulu on moottori ja halvin otetaan tekemään. Nyt jos koskaan on rakentaminen otettava hallntaan. Ollaanko home Suomi?

 16. Tämänpäiväisen Karjalaisen etusivulla kaksi iloista joensuulaista koululaista hymyilee kuusentaimet käsissään. Kuva on otettu Ilomantsintien varrelta. Tarina löytyy sivulta A9. – Sivulla A16 ruotsalainen nuori Greta Thunberg poseeraa julisteessa, jota kantaa nainen Turkin Istanbulissa. Nuoret ovat asialla. Pitäiskö meidän ikäihmisten liittyä seuraan?!?!

 17. Joensuun Maila (JoMa) voitti toisen Superpesiksen mestaruuden perättäin ja samoin myös kautta aikain.

  Haiskahtaa Värtsilän Kisan (VäKi) jalostuneelta perimältä. Sitä paitsi pärjään itsekin joten kuten hutunkeitossa, vaikka palojahan siinäkin on tullut.

  Onnea heille!

 18. Joensuussa on aiheesta oikein pesäpallohuuma😁
  Vähän hiljaisempana aikana minäkin tein paloja JoMan edeltäjän KarMan eli Karjalan Mailan riveissä.
  Onttolassa kaikki varuskunnan pojat pelasivat samassa jengissä.
  KarMan edeltäjä oli HöU eli Höytiäisen Urheilijat jonka pesäpaikka oli Onttolassa.

  Mun pesäpallo-ja kutsumanimi oli Väte.Taustani ansiosta.Yritin kyllä selittää pojille VäTen ja VäKin eroa mutta ei mennyt jakeluun.

  VäTehän pelasi vielä 60- luvulla maakuntasarjassa ja heillä oli junnujoukkueitakin joita vastaan KarMakin joskus pelasi.

  Onnittelut Jomalle ja faneille👍

 19. Värtsiläisten seura oli järjestänyt laulajaiset seurakantasalille. Päällekkäisyyksien vuoksi en voinut osllistua, mikä harmitti. Voisiko joku osallistujista selostaa hiukan tilaisuutta? Innokkaasti odottelen.

 20. Värtsiläisten seuran laulutilaisuus oli hieno kokemus! Seurakuntakodissa olivat tuolit täynnä, ja tarjoilu maistui makealta. Laulu sujui Ari Monosen puikoissa tahdikkaasti. Oiva Tikan soolot täydensivät tunnelmaa.

  Mitä Värtsilä olisikaan ilman Värtsiläisten seuraa! Paljon, paljon tyhjempi! Värtsilähän ei ole myöskään vain alue Tohmajärven kunnassa. Värtsilä on – melkein – käsite. Se on levinnyt laajalle ainakin Pohjois-Karjalan maakunnassa.

  Toivon, että puheenjohtaja Aulis Kosonen saa aikaan lupaamansa kirjan Valkoisesta talosta. Sellaisia talojahan on vain kaksi. Toinen USA:ssa – jonka isäntä toivottavasti vaihtuu seuraavissa vaaleissa. Toinen on Pohjois-Karjalan maakunnan Tohmajärven kunnan Värtsilän pitäjän Uusikylässä – upean Jänisjoen rannalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *